Σε Συνεντεύξεις

«Δεν γίνεται να είσαι ΚΑΙ Εισαγγελέας ΚΑΙ μάρτυρας την ίδια στιγμή»

«Ως εδώ και μη παρέκει: Δεν ακολουθούμε υπόγειες διαδρομές, ούτε θα ανεχτούμε το πολιτικό ‘’bullying’’» δήλωσε στην εκπομπή ‘’Πρωινή Ανάγνωση’’ στο Κανάλι της Βουλής με τους δημοσιογράφους Κέλλυ Κοντογιώργη και Λάμπρο Πέγκο, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο των κατηγοριών που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν συμπαιγνία μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis.

«Και αν πιστεύουν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ πως έχουμε κάνει υπόγειες διαδρομές με τη ΝΔ, καλό ΘΑ ήταν να το συνεισφέρουν και πολιτικές αποδείξεις, διαφορετικά είναι κοινή πολιτική συκοφαντία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Η Λαρισαία βουλευτής ζήτησε, όμως, και από τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα όπως π.χ. για το αν είναι οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος οι μοναδικοί εντεταλμένοι από πλευράς του κόμματος, που μπορούν να επιτελέσουν τη δουλειά που απαιτεί μια Προανακριτική Επιτροπή, έχουσα  κατ’ ουσία εισαγγελικές αρμοδιότητες, παρά το γεγονός ότι πολλοί ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν. 

«Ή μήπως οι εν λόγω βουλευτές συμμετέχουν στην Προανακριτική με συγκεκριμένες στοχεύσεις;», αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας πως δεν γίνεται οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με δημόσιες δηλώσεις τους και με τις προηγούμενες πολιτικές (υπουργικές) ιδιότητές τους, να επαίρονται πως γνωρίζουν τους προστατευόμενους μάρτυρες και το περιεχόμενο των καταθέσεών τους, να επαίρονται πως μιλούν με τους αρμόδιους Εισαγγελείς και πως γνωρίζουν ποιοι έχουν «κελαηδήσει» στην Αμερική, αλλά παράλληλα να επιθυμούν να καταθέσουν ως μάρτυρες!

«Είναι κατανοητό από τον καθένα – και δεν απαιτεί ιδιαίτερες νομικές γνώσεις – πως δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος και εισαγγελέας και μάρτυρας την ίδια στιγμή». Αυτός ήταν άλλωστε και ο απλός λόγος, για τον οποίο ζητήθηκε η εξαίρεσή τους και η αντικατάστασή τους από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε η Ευαγγελία Λιακούλη. 

Παράλληλα, υπενθύμισε πως σε παρόμοια περίσταση, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής είχαν την ευαισθησία να αυτοεξαιρεθούν από τις διαδικασίες μιας Προανακριτικής. «Και αυτοεξαιρέθηκαν, χωρίς να κάνουν show, όπως βλέπουμε να γίνεται αυτήν τη στιγμή. Ένα show το οποίο προσωπικά με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα, γιατί ρίχνει τον κοινοβουλευτισμό σε τρομερά χαμηλό επίπεδο, λόγω των αγοραίων συμπεριφορών που παρατηρούνται». 

Κλείνοντας συμπλήρωσε πως αξιοσημείωτη για τα κοινοβουλευτικά χρονικά ήταν και η συμπεριφορά ενός ακόμη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ραγκούση, ο οποίος αυτές τις ημέρες προέβη σε δηλώσεις περί χούντας, «χουντο-επιτροπής» και δήθεν κατάλυσης της κοινοβουλευτικής τάξης, λόγω του ζητήματος της εξαίρεσης των δύο συναδέλφων του. «Νομίζω ότι το πήγε πολύ μακριά: ο κ. Ραγκούσης γίνεται «βασιλικότερος του βασιλέως», προκειμένου να αποδείξει την αφοσίωσή του στο νέο του κόμμα και να δώσει τα διαπιστευτήριά του» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Λαρισαία πολιτικός.      

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=XZ7ViTpd26A&feature=youtu.be (1/2)

και εδώ:

https://youtu.be/hVfXCQNntHw (2/2)

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2004-2009Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ