Σε Ανακοινώσεις

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε ο Στέργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ακολουθεί το βιογραφικό του:

Ο Στέργιος Κωνσταντίνου είναι ένα παιδί του brain-drain. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δράμα και έζησε στην Κύπρο, στο Βέλγιο και την Αυστρία. Είναι δικηγόρος και ακτιβιστής για την προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ., Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Advanced LLM) από το πανεπιστήμιο KU Leuven, με ειδίκευση στο δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας, πληροφορίας, επικοινωνίας και τεχνολογίας (IP & ICT Law).

Πολιτικοποιημένος από μικρή ηλικία καθώς ως μαθητής συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του ΤΟ.ΣΥ.Ν Δράμας. Ως φοιτητής διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών πολιτικών επιστημών, του συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Χάρης Καλαϊτζίδης) και αντιπρόσωπος των φοιτητών στο KU Leuven.

Κατα την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, συμμετείχε ενεργά στην δημιουργία και οργάνωση των κέντρων αποκατάστασης προσφύγων στην κεντρική Μακεδονία.

Στις Βρυξέλλες, εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα στο νομικό τμήμα του “Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking”.

Τέλος εργάστηκε στην ΜΚΟ, “noyb- European Centre for Digital Rights” στην Βιέννη, η οποία δραστηριοποιείται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ και πέτυχε το πρόστιμο-ρεκόρ, της τάξεως των 50 εκατομμυρίων για επεξεργασία δεδομένων.

Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΑΙΓΛΗ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Θ.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ