Σε Ανακοινώσεις

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, είχε η Άσπα Γοσποδίνη, η οποία θα είναι υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ακολουθεί το βιογραφικό της:

Η Άσπα Γοσποδίνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχ. (ΕΜΠ & ΑΠΘ 1977-83). Με υποτροφία του ΙΚΥ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και Διδακτορική Διατριβή στην Πολεοδομία και τον Αστικό Σχεδιασμό στο Λονδίνο, Bartlett School, UCL (1983-1988). Από το 1994 μέχρι σήμερα, είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης. Είναι Διευθύντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου «Μορφολογίας και Σχεδιασμού Αστικού Χώρου», Διευθύντρια δύο Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων με αντικείμενο «Αστικές Αναπλάσεις, βιώσιμη Ανάπτυξη & Αγορά Ακινήτων» (2015-σήμερα). Διετέλεσε εκλεγμένο Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2008-2010).

Έχει εκπονήσει έρευνες, και έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία και πλήθος άρθρων σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Το συγγραφικό της έργο τιμήθηκε με τέσσερα διεθνή Βραβεία. Είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής των συνεδρίων ‘Changing Cities’, που διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία την τελευταία δεκαετία, προσελκύοντας περισσότερους από 300 καθηγητές και ερευνητές από όλο τον κόσμο. Ως Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος με αναγνωρισμένο έργο σε Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, προσκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες στα πλαίσια του ‘European Week of Cities & Regions’, και έδωσε ομιλία (17-10-2016) με θέμα τη χωρική ενσωμάτωση των προσφύγων στην Ελλάδα κατά την συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση.

Είναι ενεργό μέλος σε επιστημονικούς φορείς (ΤΕΕ, ΣΕΠΟΧ, ICOMOS). Έχει μέλος του ΙΣΤΑΜΕ. Έχει συμμετάσχει σε επιτροπές του ΙΣΤΑΜΕ και του ΠΑΣΟΚ για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των πόλεων (2004-) και έχει κάνει δημόσιες Ομιλίες σε εκδηλώσεις του ΙΣΤΑΜΕ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου & Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (2010-2012), και συντόνισε το Πρόγραμμα πολεοδομικών παρεμβάσεων  ‘Θεσσαλονίκη2012’. Οι απόψεις της για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των πόλεων φιλοξενούνται συχνά σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑΤΟ ΕΣΥ "ΟΜΗΡΟΣ" ΤΩΝ ΑΝΙΚΑΝΩΝ