Σε Ανακοινώσεις

Με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας συναντήθηκε κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Γιώργο Καμίνη.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος μετά και τα τελευταία κρούσματα βίας και θανάτων.

Όπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα κράτησης, τα τελευταία χρόνια οι βίαιοι θάνατοι ή θάνατοι από ναρκωτικά στον χώρο των φυλακών έχουν τριπλασιαστεί, με όλο και πιο συχνές επιθέσεις κρατουμένων εις βάρος του προσωπικού ή και των αδύναμων κρατουμένων, ενώ ταυτόχρονα το συνδικαλιστικό κίνημα είναι σε διωγμό γιατί υπερασπίζεται την αντιστροφή μιας απογοητευτικής κυβερνητικής στάσης.

Προβλήματα έλλειψης υποδομών, προσωπικού και οργάνωσης καθώς και η απουσία μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης στρατηγικής από την Κυβέρνηση για το σωφρονιστικό σύστημα έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε οριακές καταστάσεις που δεν αποκλείεται να δημιουργήσουν γεγονότα το επόμενο διάστημα.

Ο Γιώργος Καμίνης τόνισε την ανάγκη για ένα «σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα που εντάσσεται σε μια ολοκληρωμένη αντεγκληματική πολιτική που προλαμβάνει αντί να καταστέλλει, που σέβεται τα δικαιώματα εργαζομένων και κρατουμένων, που εξασφαλίζει κανόνες και ομαλή λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων, που δίνει βάρος στην επανένταξη και την δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι μια φυλακή που σκοτώνει και παράγει βία είναι μια φυλακή αποτυχημένη στους σκοπούς της. Η ασφάλεια στις φυλακές δεν είναι μια έννοια που κατά την ιδεοληψία της Κυβέρνησης παράγει καταστολή, αλλά αντίθετα, όταν εξισορροπείται από τα δικαιώματα προσωπικού και κρατουμένων, κατοχυρώνει το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια και δημιουργεί εμπιστοσύνη στους πολίτες. Σ αυτό το πλαίσιο μπορεί και πρέπει να υπάρξει διάλογος και συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ