Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση του Τομέα Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής

Επί ΣΥΡΙΖΑ ευημερούν οι αριθμοί, τα «επίσημα» ποσοστά και τα πλεονάσματα, αλλά φτωχαίνουν οι οικογένειες!

Μέσα στο 2018 η κυβέρνηση επέτρεψε την «ανακύκλωση» περισσότερων από 2,5 εκ. εργαζομένων των ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία 12μήνου του συστήματος «Εργάνη» την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 2.527.920 απολύσεις ή αποχωρήσεις. Δηλαδή αριθμός ανάλογος με το σύνολο του εργατικού δυναμικού που απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα!

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι την περασμένη χρονιά απολύθηκαν πάνω από 435.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου (επέχει θέση μόνιμης απασχόλησης), δηλαδή απολυόντουσαν 1.500 άτομα με 8ωρη απασχόληση κάθε εργάσιμη ημέρα όλο το 2018. Ταυτόχρονα προσελήφθησαν 1,5 εκ. άτομα με 4ωρα, δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις και εκ περιτροπής εργασία (το 56,22% των νέων θέσεων εργασίας το 2018 αφορούσαν σε ελαστικές μορφές απασχόλησης).

Τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα περισσότεροι από 1.120.000 άτομα ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ. Και επειδή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι όταν δηλώνουν άνεργοι καταθέτουν στον Οργανισμό Απασχόλησης ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, βεβαιώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι δεν είχαν εισόδημα. Κατά συνέπεια αυτός ο αριθμός εγγεγραμμένων ανέργων παραπέμπει σε ποσοστά ανεργίας άνω του 23%.

Την ίδια στιγμή ο ΟΑΕΔ παρουσιάζει «πλεόνασμα» (ανεκτέλεστα προγράμματα) 480 εκ. ευρώ. Άρα αυτά τα χρήματα δεν κατευθύνθηκαν στην απορρόφηση της ανεργίας αλλά στα υπερ-πλεονάσματα της γενικής κυβέρνησης.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει συγκεκριμένες-ενεργητικές πολιτικές για την δημιουργία νέων, βιώσιμων και με ικανοποιητική αμοιβή θέσεων εργασίας μέσα από την επιδότηση των προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα και, κυρίως, την φοροέκπτωση του 150% της άμεσης και έμμεσης μισθολογικής δαπάνης των επιχειρήσεων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΌΣΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ