Σε Ανακοινώσεις

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ, ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής, στις διεργασίες του «Young Leaders Meeting», της Συνόδου των Προέδρων και Γραμματέων των Οργανώσεων Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (Young European Socialists) που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις 29 και 30 Νοεμβρίου, με θέμα το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στις Βρυξέλλες, ο Μ. Χριστοδουλάκης είχε σειρά συναντήσεων με την ηγεσία του κόμματος και της νεολαίας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον Jordi Harrison, Γενικό Γραμματέα του PES στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών, την Alicia Homs Ginel, Ισπανίδα Ευρωβουλευτή και Πρόεδρο του Young European Socialists, την Maj Jensen Christensen, Γενική Γραμματέα του YES, και τον Jose Santoro, Γενικό Γραμματέα του Rainbow Rose, του ΛΟΑΤΚΙ δικτύου της οικογένειας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η προσφυγική κρίση και η ανάγκη εκπόνησης ενός ευρωπαϊκού σχεδίου διαχείρισης της, καθώς και η συνολική οικονομική πολιτική σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο στη χώρα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σχεδιασμό του κόμματος για τη διενέργεια της Πολιτικής του Συνδιάσκεψης τους επόμενους μήνες, με θέμα την ατζέντα και τα σύγχρονα προτάγματα της σοσιαλδημοκρατίας για το σήμερα και το αύριο.

Επίσης, τέθηκαν οι βάσεις για την ανασυγκρότητηση των PES Activists στην Ελλάδα, ενώ εδραιώθηκε ξανά ένας ισχυρός δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας σε πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο, ανάμεσα στο Κίνημα Αλλαγής και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, με την δέσμευση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για ισχυρή εκπροσώπηση τους στην Πολιτική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.