Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

– Η Κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία λαϊκή νομιμοποίηση, όπως παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας προκηρύσσοντας εκλογές και επομένως η Βουλή έπρεπε να έχει διαλυθεί.

– Η παράταση κατά μια εβδομάδα της λειτουργίας της Βουλής μεθοδεύτηκε προκειμένου να υπάρξουν τακτοποιήσεις και διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής και ρυθμίσεις κομματικών σκοπιμοτήτων.

– Η Τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου είναι η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση των αντιφάσεων της Κυβερνητικής πολιτικής, όπως εκφράσθηκε με το ψηφίζω- ξεψηφίζω πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερα.

– Η Κυβέρνηση με το Ν. 4472/2017 επέβαλε σκληρά μέτρα ύψους 4,9 δισ., ενσωματωμένα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2018-2022 και δέσμευσε  τη χώρα για Πρωτογενή Πλεονάσματα ύψους 3,5 % του Α.Ε.Π..

– Προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις για τα βαριά μέτρα μεταξύ των οποίων η μείωση του αφορολόγητου, η Κυβέρνηση ενσωμάτωσε στον ίδιο Νόμο τα περίφημα «αντίμετρα», και με βάση τα οποία αναπτύχθηκε η ρητορεία του φιλολαϊκών μέτρων, των φορολογικών κ.α. ελαφρύνσεων, με τα όποια πείστηκε η πλειοψηφία και ψήφισε τις περικοπές.

-Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε μέτρα και «αντίμετρα» και επεσήμανε τον κίνδυνο των αδιεξόδων για την οικονομία και του πολίτες, μέσω της παρατεταμένης λιτότητας που επέβαλε η Κυβέρνηση, σε βάρος της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

– Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου (Φεβρουάριος 2019) για την κατάργηση του Αρ. 10 του Ν. 4472/17 που προέβλεπε την μείωση του αφορολόγητου. Η πρότασή μας αυτή ουδέποτε ήρθε για συζήτηση στη Βουλή, κατά παράβαση του κανονισμού, παρότι  το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απέστειλε την προβλεπόμενη Έκθεση .

– Ο κ. Τσίπρας, μετά την εκλογική του συντριβή στις 24-5-2019 ανακοίνωσε την κατάργηση  της μείωσης του αφορολόγητου.

– Η Τροπολογία όμως που έφερε η Κυβέρνηση καταργεί ταυτόχρονα και τα «αντίμετρα», που προέβλεπαν από 1-1-2020 τη μείωση από 22% σε 20% του κατώτερου συντελεστή στην Φορολογία Εισοδήματος, τη μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ,  τη μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

– Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να συμμετάσχει στον εμπαιγμό των υπερφορολογημένων πολιτών και σε μια κανονική Κοινοβουλευτική διαδικασία θα ψήφιζε της κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, όχι όμως και την κατάργηση των όποιων μελλοντικών ελαφρύνσεων  προέβλεπαν τα «αντίμετρα».

– Από το πλήθος  των λοιπών Τροπολογιών, σε μια κανονική Κοινοβουλευτική διαδικασία θα αποδεχόμασταν όσες  επιλύουν- έστω και την τελευταία στιγμή- χρονίζοντα προβλήματα, άλλες θα καταψηφίζαμε ή θα προσπαθούσαμε να βελτιώσουμε.

– Σημειώνω την Τροπολογία για τον διορισμό των Διοικήσεων των Θυγατρικών του λεγόμενου Υπερταμείου, που κινείται στην ίδια λογική με την οποία η Κυβέρνηση παρέδωσε την δημόσια περιουσία στους δανειστές.

– Δεν νομιμοποιούμε αυτή την παρωδία της Κοινοβουλευτικής διαδικασίας από μια στερούμενη λαϊκής νομιμοποίησης Κυβέρνηση γι΄ αυτό θα αποχωρήσουμε κατά την ψηφοφορία.

-Είμαστε βέβαιοι ότι κανέναν δεν πρόκειται να κοροϊδέψετε την τελευταία στιγμή, ο λαός σας έχει καταδικάσει και προσδοκούμε ότι με την ψήφο του το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η προοδευτική αντιπολίτευση, ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές που εφάρμοσε ο κ. Τσίπρας και φιλοδοξεί να συνεχίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ