Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ NEWS 247

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΄΄ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ΄΄

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟYΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΑΝΟΥ

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο εκφραστής και του αντικυβερνητικού και του αντιδεξιού ρεύματος που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία.

Είναι μία μέρα αισιοδοξίας για εμάς, για την εκλογή συνέδρων του Κινήματος Αλλαγής και το τελικό νούμερο που είναι πάνω από 65.000 όσοι ψήφισαν στις διαδικασίες. Είναι κάτι το οποίο μας γεμίζει με αισιοδοξία, γιατί μιλάμε για συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα και ανθρώπους κάθε γενιάς οι οποίοι έχουνε πάρει την απόφαση να έρθουν στο συνέδριο και να εκφράσουν με τη φωνή τους το μήνυμα της επόμενης μέρας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Χρειαζόμαστε ευκαιρίες στους πολλούς, χρειαζόμαστε μία πολιτική η οποία δίνει ξανά στη νέα γενιά φωνή, δίνει σε αυτούς οι οποίοι ήταν τα μεγάλα θύματα της κρίσης ‘όσα αξίζουν και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση.


Ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ο οποίος θα συνεχίσει μία πετυχημένη θητεία. Η ουσία του ζητήματος όμως είναι ότι και στη Δυτική Ελλάδα όπως και στην Κρήτη, εγώ ξέρετε ήμουν με την Πρόεδρο πριν από λίγες ημέρες στη συνάντηση που είχαμε με το Σταυρό Αρναουτάκη στο Ηράκλειο για τα ζητήματα που αφορούν τις καταστροφές, η αυτοδιοίκηση ήταν αυτή η οποία αποτέλεσε βαλβίδα αποσυμπίεσης στις τοπικές κοινωνίες στα χρόνια της κρίσης και επομένως οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ξανά ανθρώπους οι οποίοι ήταν πετυχημένοι σε αυτό.


Σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα λέει ότι θα στηρίξει τον κύριο Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δίνει αυξημένες πιθανότητες σε ένα χρόνο από τώρα να στηρίξει αυτόν τον οποίο θα προτείνουμε εμείς. Γιατί αν ψάξουμε τις δηλώσεις που κάνουν τον τελευταίο χρόνο δεν συμβαδίζουν με τις δηλώσεις που κάνουν τον επόμενο χρόνο.

Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει και ο συμβολισμός αλλά και η ουσία της κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθήσει η πατρίδα μας και σε αυτό ανεξάρτητα από το θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας τον οποίο όλοι σεβόμαστε, εμείς πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα για την ανάπτυξη ενός προσώπου από την Προοδευτική παράταξη, με σημειολογία, με ουσία στις πολιτικές του τοποθετήσεις και κυρίως με τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας, την οποία έχει τόσο πολύ ανάγκη η πατρίδα μας. Τώρα εάν ο κ, Τσίπρας επιλέξει να ταυτιστεί με τη Νέα Δημοκρατία επειδή στηρίζει ένα πρόσωπο που προέρχεται από τα δικά της σπλάχνα και τα βρουν, εκεί θα είναι μία ακόμα απόδειξη αυτού που λέμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ταυτίζονται και όσον αφορά τις αντιλήψεις και όσο αφορά τις πρακτικές,

Πιστεύουμε ότι η ευθύνη για την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να είναι αναλογική και τον αποφασιστικό λόγο θα τον έχουν οι πολίτες. Όπου μας κατατάξουν οι πολίτες αναλόγως παίρνουμε και την ευθύνη. Κανένας δεν μπορεί να βγάλει την ουρά του απέξω διότι δεν έχουμε περάσει την κρίση οριστικά και με ασφάλεια, γυροφέρνει πάνω από την πατρίδα μας

Εμείς δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης χωρίς κανένα απολύτως πλαίσιο

Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την προσπάθεια που κάνει ο κ Τσίπρας ετεροχρονισμένα να αντιγράψει τις δικές μας προτάσεις αλλά το ίδιο κάνει και η Νέα Δημοκρατία.. Ο κ Μητσοτάκης μέχρι να έρθει εδώ κ Βέμπερ το είχε ξεχάσει, δεν το έβαζε καν στο δημόσιο διάλογο και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δεν το έβαζε στο δημόσιο διάλογο διότι ήρθε ο κ. Μοσκοβισί προχθές και είπε ότι αυτή ήταν μία επιλογή της Ελληνικής κυβέρνησης. Εμείς λέμε ότι υπάρχει πεδίο Εθνικής συνεννόησης είτε αυτό έχει να κάνει με τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων απέναντι στην Τουρκία και βλέπετε τα οφέλη τα οποία έχει σήμερα η Κύπρος., είτε έχει να κάνει με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την κατάργηση των όρων του υπερταμείου.

Η Ελλάδα έχει υψηλό κεφάλαιο στις διαπραγματευτικές ικανότητες όταν λειτουργεί ενιαία και αδιάσπαστα, εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε αυτό.

Εμείς λοιπόν με τις προτάσεις μας θα πάμε στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας για να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη.

Δεν μου αρέσει να κάνω τακτικισμούς. Οι πολίτες θα αποφασίσουν στις επόμενες εκλογές που θέλουν να πάει η χώρα. Αναπτύσσονται δύο μεγάλα ρεύματα, ένα ρεύμα αντικυβερνητικό απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έφερε ένα τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο και έχει συγκυβερνήσει με τον κύριο Καμμένο και τα υπολείμματα του τον κρατάνε σήμερα στην κυβέρνηση αλλά και απέναντι στην δεξιά και τη συντήρηση όπως την εξέφραζε και την εκφράζει ακόμα και σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Ο εκφραστής αυτών των δυο ρευμάτων είναι το Κίνημα Αλλαγής, διότι με τις προτάσεις μας εδώ και τρία χρόνια από την προστασία της πρώτης κατοικίας, τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τα κόκκινα δάνεια, με τα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης ακόμα και η πρότασή μας για τον εκλογικό νόμο, είναι προτάσεις οι οποίες μας αυτοπροσδιορίζουν απέναντι στους πολίτες. Εμείς έτσι θα πάμε σε εκλογές και ζητάμε εντολή ανατροπής της μιζέριας και ενός ψευδεπίγραφου διπολισμού, τον οποίο επιχειρεί να στήσει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνουν ότι δεν κερδίζει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Νέα Δημοκρατία από την τοξικότητα που επιβάλλουν στην πολιτική ζωή του τόπου μόνο τα άκρα κερδίζουν.

Μου ζητάτε να πω αν μία ομάδα βάζει ως στόχο να βγει στο Europa League ξέρετε πολύ καλά ότι εμείς δεν λειτουργούμε Έτσι και εγώ δεν θα μπορούσα να βάλω ποτέ τέτοιο στόχο. Ο στόχος είναι πάντοτε να είσαι όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να πάρεις το πρωτάθλημα. Εμείς λοιπόν αυτόν το στόχο βάζουμε και το βάζουμε διότι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έχουμε να μοιράσουμε καρέκλες μεταξύ μας, δεν κάνουμε παιχνίδια διαχείρισης, ερχόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις Ελίτ που κρατάνε ακόμα τη χώρα δεσμευμένη, με παραλήψεις που έχουν γίνει συνολικά τα χρόνια της κρίσης, αλλά και με συγκεκριμένα αποτυπώματα των κυβερνήσεων που πέρασαν και ταυτόχρονα ερχόμαστε για να εκφράσουμε τη μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θέλουν μία νέα μεγάλη αλλαγή . Λοιπόν με αυτούς θα πάμε και νομίζω από αυτά τα οποία βλέπω να εξελίσσονται από τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη από τον Βόλο στην Πάτρα, ότι οι γεμάτες αίθουσες και 65 χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι ήρθαν χθες στις κάλπες είναι η καλύτερη απόδειξη ότι όλα αυτά είναι στο δικό μας χέρι.

Η Χρυσή Αυγή ήταν σε απόσταση αναπνοής από το μισό σημερινό υπουργικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην πάνω και στην Κάτω πλατεία, κάποιοι μούτζωναν την Βουλή. Λοιπόν εμείς θέλουμε η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να προχωρήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής και να καταλήξουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση η οποία είναι η νεοναζιστική, είναι πέρα και πάνω από την ακροδεξιά και ορκίζονται όλα τα στελέχη της στον Χίτλερ, έχουν συγκεκριμένο αποτύπωμα σε ότι έχουνε κάνει σε πρόσφυγες μετανάστες και Έλληνες πολίτες οι οποίοι διαφωνούσαν με τις δικές τους αντιλήψεις και επομένως οφείλει ο κ Τσίπρας όταν μιλάει στη βουλή να προσέχει ποιούς χαρακτηρίζει ακροδεξιούς και εθνικιστές γιατί φαντάζομαι ότι όλοι οι πολίτες οι οποίοι για παράδειγμα κατέβηκαν στα συλλαλητήρια πριν από λίγους μήνες δεν είναι ακροδεξιοί. Υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι που εξέφρασαν την αγωνία τους.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ συνεπάγεται τη στρατηγική νίκη της νέας Κεντροαριστεράς, που δημιουργούμε και η οποία αντιμετωπίζει τις παθογένειες της κρίσης, δίνει ευκαιρίες στους πολλούς και συγκρούεται με τη συντήρηση και της Νέας Δημοκρατίας η οποία της έχει πάρει 10 χρόνια να πει μία κουβέντα για την κυβέρνηση Καραμανλή δεν έχει πει ακόμα η Νέα Δημοκρατία τίποτα. Απορώ πως δεν έχουν ζητήσει να ξαναπάει κ Γεωργίου στο δικαστήριο και φυσικά είναι και απέναντι στην συντήρηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανέβασε την έμμεση φορολογία εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων με κορυφαίο κατά την άποψή μου την προστασία της πρώτης κατοικίας της πρώτης κατοικίας, σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ΣΙΩΠΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΜΠΑΡΟΖΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2004-2009;ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΟΙ ΚΛΟΥΒΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΝ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ