Σε Ανακοινώσεις

Σημεία Συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος  Αλλαγής  στο  ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Οικονόμου.

  • Για την Μέρκελ-Ευρωπαϊκές ισορροπίες και Σοσιαλδημοκρατία στην ΕΕ:

Δύο σχόλια για τις χθεσινές εκλογές στο Κρατίδιο της Γερμανίας: η Άγγελα Μέρκελ χάνει δυνάμεις, οι οποίες μετατοπίζονται προς την Ακροδεξιά, στοιχείο που συναντάμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα έπρεπε να μας κάνει πάρα πολύ προσεκτικούς στη διαχείριση μείζονων θεμάτων που περιθωριοποιούν κοινωνικές ομάδες και δημιουργούν κοινωνικές αναταραχές, όπως αυτό των μεταναστευτικών ροών στην ΕΕ. Η πολιτική της Μέρκελ στη Γερμανία ως προς το μεταναστευτικό έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στο εσωτερικό της χώρας και τεράστια ένταση, η οποία αποτυπώνεται σε εκροή ψηφοφόρων προς την Ακροδεξιά.

Μια τόσο σοβαρή πολιτική αλλαγή με πιθανή αποχώρηση της Μέρκελ προφανώς επηρεάζει τη χώρα μας, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Η υποχώρηση της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη προφανώς συνδέεται με λανθασμένες επιλογές και με το γεγονός ότι τα προτάγματα που θέτει δεν έχουν περάσει στον κόσμο.Αποτελεί αναγκαιότητα να πείσουμε ότι υπάρχει ένας δρόμος συγκεκριμένος, κοστολογημένος και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Αυτή είναι η δική μας επιλογή.

  • Για «Σχέδιο Ελλάδα» του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ:

Η επιλογή μας είναι να αφήσουμε τα συνθήματα και να προχωρήσουμε σε προτάσεις που αφορούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες κατά περίπτωση. Το «Σχέδιο Ελλάδα» είναι συγκεκριμένο και κοστολογημένο και οφείλουμε να πείσουμε ότι υπάρχει προοπτική στη χώρα μας. Χωρίς υπερφορολόγηση, μακριά από καθεστωτικές παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και τη Δικαιοσύνη αλλά και στην αποθέωση του κρατισμού.

Ένα κόμμα, όπως το ΠΑΣΟΚ που άλλαξε την Ελλάδα, έχει κάνει την αυτοκριτική του για τα λάθη του.

Αν βάλουμε στη ζυγαριά τη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία, με τα λάθη που έγιναν, το αποτέλεσμα είναι σαφώς θετικό.

Για τη διαστρεβλωμένη συζήτηση που γίνεται για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, οφείλω να πω ότι τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετούνται κανονικά.

Φαινόμενα τύπου Παπαντωνίου απλώς σπιλώνουν τη  ιστορία και το έργο μιας μεγάλης παράταξης. Εμείς τα αντιμετωπίσαμε με πράξεις. Με δικό μας νόμο κινούνται σήμερα όλες οι νομικές διαδικασίες και μάλιστα με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να ψηφίζουν «όχι». Να μη μας κουνάνε λοιπόν το δάχτυλο.

  • Για τις μετεκλογικές συνεργασίες:

Ζητάμε ισχυρή εντολή, ώστε να έχουμε τη δύναμη να διαμορφώσουμε μια προοδευτική ατζέντα στην Κυβέρνηση. Αν δεν την έχουμε, δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός για να βγουν οι αριθμοί της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.