Σε Κοινοβουλευτική Δραστηριότητα

Σημεία ομιλίας Χρήστου Γκόκα, Εισηγητή της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής στο Νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο Χρήστος Γκόκας τόνισε την απαράδεκτη διαδικασία κατάθεσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και ως προς τον χρόνο κατάθεσης αλλά και ως προς τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος. Χαρακτήρισε δε το νομοσχέδιο συρραφή διατάξεων – τροπολογιών, μια πολυτροπολογία σε απλά λόγια.

Παραβιάσθηκε κάθε αρχή καλής Νομοθέτησης, αφού το εν λόγω νομοσχέδιο χαρακτηρίστηκε κατεπείγον χωρίς ουσιαστικό λόγο, κατατέθηκε χωρίς διαβούλευση και δεν υπήρξε ακρόαση φορέων και διάλογος.

Ειδικότερα ο εισηγητής αναφέρθηκε στο πραγματικά σοβαρό ζήτημα των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης, όπου αποδείχθηκε ότι και στα θέματα αυτά, που αφορούν την οδική ασφάλεια η Κυβέρνηση δεν ήταν καθόλου έτοιμη.

Και τόνισε ότι αντί για τη Μέση Λύση η Κυβέρνηση πηγαίνει στην Εύκολη Λύση, διαψεύδοντας τον εαυτό της στην ετοιμότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πρότεινε για τις εξετάσεις, να υπάρχει πρόβλεψη για 2 εξεταστές με την προϋπόθεση ο χρόνος εξέτασης να αφορά όλες τις ημέρες και για όσο χρόνο απαιτείται και εκτός ωραρίου, ώστε να αποσυμφορηθούν οι εκκρεμότητες των 100.00 και πλέον υποψηφίων οδηγών που βρίσκονται σε αναμονή λήψης του διπλώματός τους.

Επιπροσθέτως να αποζημιωθούν οι εξεταστές όπως πρέπει, με μεγαλύτερες εύλογες αμοιβές για το διάστημα του ενός εξαμήνου μέχρι την αποσυμφόρηση και τη θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου.

Η Δευτεροβάθμια Επιτροπή που θα συσταθεί για τους ηλικιωμένους, να είναι στα Νοσοκομεία, με ειδικούς γιατρούς και να υπάρχει ειδικό πλαίσιο εκπαίδευσης και κανόνων εξέτασης.

Σε ότι αφορά τα επιμέρους θέματα της κίνησης των ελαφρών και βαρέων τετράτροχων οχημάτων και μοτοσυκλετών (οι γνωστές «γουρούνες» ) υποστήριξε ότι υπήρξε μια βιαστική απόφαση στην προηγούμενη περίοδο, η οποία ελήφθη και χωρίς διάλογο. Άρα λοιπόν, ενώ είχαμε προβλήματα και με το παλαιό σύστημα, έχουμε προβλήματα και με το ισχύον και θα πρέπει να υπάρχει διάλογος με τους Δήμους και τους επαγγελματικούς φορείς για την τελική ρύθμιση.

Στα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου ο Χρήστος Γκόκας στηλίτευσε τη διόρθωση που επιχειρείται στο έκτρωμα του «Κλεισθένη» και του νέου προβληματικού νόμου Θεοδωρικάκου με τρόπο νομοθέτησης πάλι βιαστικό και πρόχειρο.

Επιφυλάξεις διατύπωσε και στα ζητήματα παιδείας, όπου υπάρχει αποσπασματική αντιμετώπιση παρά τη λογική στο θέμα των κινήτρων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).

Τέλος τόνισε ότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά για τα σωφρονιστικά ζητήματα που πραγματικά άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης διότι είναι απαράδεκτο να μεταφέρονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι ιατροδικαστές και οι επιμελητές ανηλίκων.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.