Σε Ανακοινώσεις

Ερώτηση Φ. Γεννηματά στον Πρωθυπουργό: Απαιτούνται πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης για τον τουρισμό

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων ώστε το 2021 να είναι για τον Ελληνικό Τουρισμό μια «κερδισμένη χρονιά», ζητά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον πρωθυπουργό, όπου αναφέρει ότι: “Το 2021 για τον Ελληνικό Τουρισμό θέλουμε να είναι μια «κερδισμένη χρονιά». Αυτό επιβάλλουν οι σημερινές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, ιδιαίτερα μετά την αρνητική πορεία του 2020.Όμως και φέτος το «άνοιγμα» της τουριστικής περιόδου γίνεται με μεγάλες δυσκολίες και πολλά κενά. Η δήθεν ειδυλλιακή εικόνα, που προσπαθεί επικοινωνιακά να δημιουργήσει η Κυβέρνηση, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Όπως δεν είχε και την περασμένη χρονιά. Τα μεγάλα προβλήματα από την πανδημία, εντείνονται με τις ανεπάρκειες και τις καθυστερήσεις της Κυβέρνησης. Τόσο στον υγειονομικό τομέα, όσο και στην στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.Είναι χαρακτηριστικές οι δυσκολίες που προκάλεσε η απόφαση της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, να μας εντάξει στις «πορτοκαλί» χώρες.

Περισσότερα ΕΔΩ

Φ. Γεννηματά για #IDAHOBIT: Καμία ανοχή στις διακρίσεις

«Για μας στο Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε διάκριση» σημείωσε σε ανάρτησή της η Πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά για την σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσοφοβίας.«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας #IDAHOBIT οφείλει να μας υπενθυμίζει τις διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, αν και βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με το παρελθόν, χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για να απαλλαγούμε από την ομοφοβία και την τρανσφοβία. Για μας στο Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε διάκριση. Από την πλευρά μας, συμπορευόμαστε με τους ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας και δηλώνουμε το “παρών” στην προσπάθεια εξάλειψης πολιτικά, θεσμικά και κοινωνικά των διακρίσεων εις βάρος ανθρώπων στη βάση του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της ταυτότητας και των χαρακτηριστικών φύλου τους».

Μοιραστείτε την ανάρτηση

Κυβέρνηση: Μετά τον εφησυχασμό, παραδοχή ότι η πανδημία είναι ακόμη εδώ

«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα» τόνισε μόλις σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού πρώτα άνοιξε τον Τουρισμό χωρίς να ενισχύσει τις υγειονομικές δομές στα νησιά της χώρας. Αν και για μέρες καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού, -με τον ίδιο μάλιστα να δηλώνει στη συνάντησή του με τον κ. Ζέρβα ότι «η πανδημία τελειώνει»-, σήμερα με μεγάλη καθυστέρηση παραδέχθηκε τελικά ότι «η πανδημία είναι εδώ και δεν έχουμε ξεμπερδέψει». Φυσικά, για αυτή του την παραδοχή χρειάστηκαν οι επανειλημμένες επισημάνσεις της Φώφης Γεννηματά, με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών, στις οποίες τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και διάφορα κυβερνητικά στελέχη κώφευαν προκλητικά. Οφείλουμε να τονίσουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι πράγματι η «Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», με την ελπίδα να το μεταφέρει και στην κυβέρνησή του, που επιμένει να αφήνει ανοχύρωτα υγειονομικά τα νησιά μας.

Μαραθώνιος ο αγώνας ενάντια στην πανδημία

Τα στοιχεία από τους εμβολιασμούς και τους θανάτους του κορωνοϊού στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι ο αγώνας ενάντια στην πανδημία είναι μαραθώνιος. Η χώρα μας στον αριθμό εμβολιασμένων συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., αρχίζει να παίρνει απόσταση προς τα κάτω από τον μέσο όρο, κατρακυλώντας στην 23η θέση σε όσους έχουν κάνει την 1η δόση, πάνω μονάχα από τις Βουλγαρία, Λετονία, Ρουμανία, Κροατία. Τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες αλλά και η συνολική πορεία της χώρας στους θανάτους ανά εκατομμύριο που μάς κατατάσσει σταθερά τους τελευταίους 2 μήνες στις 20 πρώτες χώρες του κόσμου, αποδεικνύουν δυστυχώς ότι η Ελλάδα βρίσκεται μακριά από το σχεδιασμό «ανοσίας της αγέλης». Παράλληλα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, είναι από τις χώρες που θα πληρώσουν περισσότερο το ‘’μάρμαρο’’ της πανδημίας εξαιτίας της οικονομικής της εξάρτησης από τον τουρισμό (αναπτυσσόμενες & τουριστικές χώρες). Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Η πολιτογράφηση κατάντησε πραγματικό ανέκδοτοΣυνέντευξη Τύπου Toμέα Προστασίας του Πολίτη, για την αύξηση της εγκληματικότητας