Σε Ρυθμός Επικαιρότητας

Φ.Γεννηματά: Αντιπολίτευση με προτάσεις, όχι με λαϊκισμό

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στον Antenna και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», όπου μεταξύ άλλων τόνισε: 

Για την πανδημία και τον εμβολιασμό: 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα, μετά το ανέβασε στις 20.000 και βγήκε χθες η επίσημη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας και είδαμε με έκπληξη ότι αποκλείεται από την διαδικασία η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ρωτάμε ποια είναι η συνεννόηση που έχει γίνει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα εμβόλια. Ποιος είναι ο αριθμός που έχει εξασφαλίσει η χώρα μας, πότε θα παραληφθούν και αν αυτά που έρχονται είναι αυτά που είχαν προβλεφθεί εξ αρχής. Μας διαβεβαιώνουν πως έχουν εμβόλια να κάνουν. Το ερώτημα είναι γιατί καθυστερούν και δεν τα κάνουν. Εξ αρχής είχαμε πει ότι επιβάλλεται τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι δημόσια και προσβάσιμα κυρίως στους επιστημονικούς φορείς, αλλά και σε κάθε πολίτη και η σελίδα του ΕΟΔΥ θα έπρεπε να έχει το ένα και μοναδικό μητρώο για όλους. Αυτό σημαίνει διαφάνεια και συνδέεται με το ασφαλές άνοιγμα για το οποίο μιλάμε. Έχουμε καταθέσει μία πρόταση εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι λάθος το άνοιξε- κλείσε της χώρας σαν ακορντεόν, οριζόντια, με ίδιες αποφάσεις για όλες τις περιοχές. Θα έπρεπε το ασφαλές άνοιγμα να λαμβάνει υπόψη το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής, με μαζικά τεστ επαναλαμβανόμενα κάθε 20 ημέρες και στεγανοποίηση των περιοχών που δεν έχουν πολλά κρούσματα, έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν και να απελευθερώνονται η οικονομική και κοινωνική ζωή. Εμείς θέλουμε να ανοίξει η οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλά όχι με μία ζαριά. 

Για τις αλλαγές στην Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής: 

Αξιοποιώ όλα τα στελέχη της κοινοβουλευτικής μου ομάδας. Έχω μία δυναμική κοινοβουλευτική ομάδα με πολλές ικανότητες. Η επιλογή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου είναι αποκλειστική ευθύνη του προέδρου του κόμματος και η προσπάθεια είναι για την αξιοποίηση όλων των στελεχών. Τα εσωκομματικά θα μας απασχολήσουν πολύ αργότερα. Είναι τόσο κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα με την πανδημία και τις επιπτώσεις της στην υγεία και στην οικονομία που πραγματικά το θεωρώ τελείως παράλογο να ασχολείται κανείς με το τι θα γίνει περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα στο Κίνημα Αλλαγής. Είναι κατώτερο των περιστάσεων. Το πρόβλημα δεν είναι στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Το πρόβλημα ξεκινάει από κάποιους δημοσιογραφικούς κύκλους και πίσω από τους δημοσιογραφικούς κύκλους από το ίδιο το Μαξίμου, που ενοχλούνται γιατί το Κίνημα Αλλαγής έχει τεκμηριωμένο λόγο, δεν μιλάει λαϊκίστικα, είναι πιο αποτελεσματική η κριτική που κάνουμε στην κυβέρνηση. 

Για τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής: 

Δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής που να κοιτάζει πότε στο ΣΥΡΙΖΑ και πότε στη ΝΔ. Το Κίνημα Αλλαγής κοιτάζει μονάχα μπροστά. Έχει χαράξει αυτόνομη πορεία και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Διεκδικούμε να πείσουμε την ελληνική κοινωνία να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν έχει από τις εκλογές μέχρι σήμερα μείωση των ποσοστών του. Δεν έχουμε κάνει το άλμα που θέλαμε, διότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια ως κυβέρνηση οδήγησε ένα μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης και της βάσης του δικού μας κόμματος μας να ψηφίσει ΝΔ, για να σωθεί από το ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ο τρόπος που χειρίζεται τα πράγματα η κυβέρνηση θα φτάσει σε λίγο να χτυπάει την πόρτα των μικρομεσαίων που τους ψήφισαν και τους εμπιστεύτηκαν και πλέον βλέπουν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ούτε από τον κ. Μητσοτάκη. Και αυτό το δήθεν μεταρρυθμιστικό προφίλ, το κεντρώο, που θέλησε να παρουσιάσει, ξέφτισε και ξέφτισε νωρίς. Επομένως, η μοναδική προοδευτική διέξοδος στον τόπο τούτη την ώρα είναι το Κίνημα Αλλαγής. Η χώρα χρειάζεται τη Νέα Αλλαγή.

Αμυντική βιομηχανία: Οι προτάσεις μας για να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης του Κινήματος με θέμα «Αμυντική Βιομηχανία, Οικονομική Ανάπτυξη και Εθνική Ισχύς» η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, αποτελεί άμεση προτεραιότητα η τόνωση της εγχώριας παραγωγής, η ενίσχυση της ελληνικής προστιθέμενης αξίας στις νέες επενδύσεις και η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Και οι δύο αυτές πτυχές της πολιτικής και των στόχων συνδυάζονται και συναντώνται στην επείγουσα προτεραιότητα αναβάθμισης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, η οποία ενισχύει την μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την άμυνα και ασφάλεια της χώρας, αλλά συμβάλλει ταυτόχρονα και ουσιαστικά στην βιομηχανική ανάπτυξη και την απασχόληση.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, έδωσαν πάντα ιδιαίτερο βάρος στην αμυντική βιομηχανία, ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες της οικονομικής κρίσης. Γι’ αυτό και σήμερα στεκόμαστε πλάι στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΑΒ, τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ και τα Ελληνικά Ναυπηγεία. Γι’ αυτό επιμείναμε στην αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την πολιτική βούληση και το σχέδιο για να αναπτύξει την παραγωγική βάση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας που εγκαταλείφθηκε τα προηγούμενα χρόνια και είναι σε χαμηλό επίπεδο. 

Εμείς πιστεύουμε ότι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία έχει δυναμική και μπορεί με κατάλληλους χειρισμούς να συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και να αποτελέσει μοχλό της ανάπτυξης. Να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους και κυρίως εξειδικευμένους στην υψηλή τεχνολογία. Να συμβάλλει στην επιστροφή εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που μετανάστευσε για επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό (brain drain). Να συνεργαστεί με τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Μπορούμε σχεδιασμένα να ενισχύσουμε την εγχώρια παραγωγή ή και να πάψουμε να είμαστε μόνο καταναλωτές.

Τροπολογία για Rafale: Διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, διαφάνεια και συνεργασία με την εθνική αμυντική βιομηχανία

Όπως τονίσαμε, το Κίνημα Αλλαγής λέει «ναι» στο νομοσχέδιο για την προμήθεια των αεροσκαφών τύπου Rafale, αλλά απαιτεί απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, διαφάνεια και συνεργασία με την εθνική αμυντική βιομηχανία. Για το λόγο αυτό, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε τροπολογία με την οποία διασφαλίζεται πράγματι η διαφάνεια, το δημόσιο συμφέρον και η συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στην υλοποίηση των συμβάσεων για την προμήθεια των Rafale.

Πανεπιστημιακά συγγράμματα: Η κυβέρνηση δεν διδάχθηκε από τα λάθη της κι άφησε ακάλυπτους τους φοιτητές

Η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων συνεχίζει να καθυστερεί παρότι η εξεταστική περίοδος για τους περισσότερους φοιτητές θα ξεκινήσει τις επόμενες βδομάδες. Το υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε να συντονίσει στο σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο την διανομή των συγγραμμάτων, ενώ όλοι γνωρίζαμε πως και σε αυτό το εξάμηνο η πανδημία θα ήταν παρούσα και θα προκαλούσε προβλήματα. Δυστυχώς, όμως, το υπουργείο Παιδείας δεν διδάχτηκε από τα λάθη που έκανε στην πρώτη περίοδο και τώρα δεν έχει καμία δικαιολογία. Η κυβέρνηση της ΝΔ και η κυρία Κεραμέως έχουν αποτύχει σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης. Ζητάμε έστω και την ύστατη ώρα από την ηγεσία του υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε συμφωνία με τις εταιρείες διανομής για την με απόλυτη προτεραιότητα διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Περισσότερα ΕΔΩ

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Ρυθμός Επικαιρότητας | 13.1.2021Ρυθμός Επικαιρότητας | 15.1.2021