Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ «Αθήνα 984» και την εκπομπή «Θα χυθεί άπλετο φως» με τους δημοσιογράφους Απόστολο Χονδρόπουλο και Γιώργο Κατσίγιαννη

«Ως τώρα η κυβέρνηση ΝΔ κάνει επικοινωνία και δεν λύνει τα προβλήματα στη Μόρια»


Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές: 

«Η κυβέρνηση αθωώνει την Ευρώπη από τις ευθύνες τις οποίες έχει. Δεν είναι μόνο μεταναστευτικό, είναι και προσφυγικό το ζήτημα. Και προφανώς η πρώτη και μεγάλη ευθύνη είναι της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμένου, η οποία υπέγραψε μία συμφωνία με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι έχουν αφήσει μία πολύ δύσκολη κατάσταση να εξελίσσεται στην πατρίδα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι αυτή η κατάσταση δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίση όπως της ζήσαμε και με μια σύγκρουση αντιλήψεων και απόψεων γύρω από το πρέπει να κινούνται τα πράγματα σε επίπεδο οικονομίας. Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Αυτό το οποίο γίνεται στη Μόρια είναι ντροπή για την ανθρωπότητα, είναι πρόβλημα για την αξιοπρέπειά μας και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήκωσε πολύ ψηλά τον πήχη, όλη την προηγούμενη περίοδο, ότι θα δώσει κατευθείαν λύσεις. Θυμάστε όλες τις δηλώσεις που έγιναν πριν τις εκλογές και φυσικά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού που έγιναν μετά τις εκλογές, όταν επισκέφθηκε τη Μόρια και είπε ότι συναντά μία ικανοποιητική κατάσταση. Σας θυμίζω ότι αυτήν τη στιγμή στα νησιά μας είναι 29.000 άνθρωποι εγκλωβισμένοι. Επομένως, έχουν κάνει πάρα πολλές συσκέψεις στο Μαξίμου, έχουν χάσει άνθρωποι τη ζωή τους. Πρέπει να υπάρξει μία λύση».

Χρειάζεται άμεση αντίδραση, όχι επικοινωνιακή ουσία

«Η αποσυμφόρηση των νησιών πρέπει να είναι άμεση. Πρέπει να γίνουν πολύ πιο γρήγορα οι διαδικασίες του ασύλου και φυσικά πρέπει να αναλάβουν και οι Ευρωπαίοι τις ευθύνες τους. Η Φώφη Γεννηματά έχει καταθέσει προτάσεις σε όλες τις προσυνόδους σοσιαλιστών κι έχει βάλει το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στην ατζέντα.

Και επειδή έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση το προηγούμενο διάστημα για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, δεν μπορεί κανείς Ευρωπαίος να αποδέχεται αυτό το οποίο συμβαίνει στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά. 

Η Νέα Δημοκρατία αυτήν τη στιγμή είναι  κυβέρνηση. Και όταν είσαι κυβέρνηση κι έχεις την ευθύνη τέτοιων δεδομένων, δεν μπορεί να παρουσιάζεις μόνο επικοινωνία, πρέπει να έχεις και ουσία σε αυτά τα οποία έχεις υποσχεθεί. Αυτό είναι κάτι το οποίο απαιτούν και οι τοπικές κοινωνίες των νησιών και προφανώς όλοι οι υπόλοιποι οι οποίοι βλέπουμε την κατάσταση να εξελίσσεται με τρόπο τραγικό». 

Για την υπόθεση Novartis:

« Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι οι οποίοι πρέπει απαραίτητα να εφαρμοστούν για όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Εδώ, παρακολουθούμε ένα χρόνο τώρα μία διαδικασία στην οποία ανώτατοι δικαστικοί αλληλοκαταγγέλονται μεταξύ τους. Και αυτό συμβαίνει διότι υπήρξει η πολιτική εξουσία η οποία παρενέβη στο έργο τους. Αυτή είναι η καταγγελία και αυτό είναι κάτι το οποίο μας οδηγεί να ψηφίσουμε την προανακριτική επιτροπή την οποία έχει φέρει ως πρόταση η Νέα Δημοκρατία για να αναδειχθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Είναι προφανές ότι εδώ ξετυλίγεται ένα κουβάρι το οποίο δεν ξέρει κανένας πού θα φτάσει, αλλά πρέπει να φτάσει μέχρι την άκρη του. Και αυτό διότι οι χιλιάδες πολίτες που παρακολουθούν τις εξελίξεις χάνουν μέρα με τη μέρα την εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη κι αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ γρήγορα γιατί ο τρόπος με τον οποίο ο δικαστής απονείμει καθημερινά την Δικαιοσύνη, είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. 

Αλλά, φυσικά, όπως θα θυμάστε έκανε και η Φώφη Γεννηματά μία παρέμβαση λίγες ημέρες πριν, στην οποία μιλούσε για την ανάγκη αυτοκάθαρσης στο χώρο της Δικαιοσύνης. Πρέπει και το δικαστικό σύστημα να προχωρήσει στην αυτοκάθαρσή του, γιατί εγώ για παράδειγμα έχω στο μυαλό μου την πρόσφατη συνέντευξη ανώτατου δικαστή κι εκπροσώπου των δικαστών, ο οποίος και για τη συγκεκριμένη υπόθεση είπε ότι είτε ο ένας είναι συκοφάντης είτε οι άλλοι έχουν διαπράξει έγκλημα. Και αναφερόταν σε δύο δικαστές».

Για την ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού:

«Εμείς ευχόμαστε να υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση. Εμείς πέρα και πάνω από κόμματα πιστεύουμε ότι πρέπει οι Έλληνες του εξωτερικού, οι Απόδημοι Έλληνες, να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν και γι’ αυτό έχουμε συμπεριλάβει στην ρεαλιστική και δουλεμένη πρόταση, την οποία έχουμε καταθέσει και τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου και τη δυνατότητα το αποτέλεσμα αυτό να συνυπολογίζεται στο τελικό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με αυτό το ανέκδοτο το οποίο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σα να λέει στους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού ότι «πηγαίνετε να ψηφίζετε, αλλά δεν θα μετράμε την ψήφο σας πουθενά». Η Νέα Δημοκρατία ακόμα κάνει διαρροές. Περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει. Σε κάθε περίπτωση, κι αυτό πρέπει να αφορά όλα τα πολιτικά κόμματα της Βουλής και όλους τους βουλευτές, τον καθένα ξεχωριστά, εμείς θα συμβάλουμε έτσι ώστε μία αδικία των προηγούμενων ετών να αποκατασταθεί και να δοθεί η δυνατότητα ψήφου. Και ειδικά στη δική μας γενιά, από την οποία αρκετοί άνθρωποι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης αλλά αγωνιούν και θέλουν να συμμετέχουν σε εσωτερικές εκλογικές διεργασίες».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την «έκρηξη του ‘81»:

«Είδα τη Διακήρυξη. Είναι καλό να τη διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, διότι είναι η αιτία για να μην πλησιάσει κανείς ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει κάτι προοδευτικό, είναι ένα copy-paste παλαιών κειμένων. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι οι προκλήσεις είναι στο αύριο, γιατί εκτός από την έκρηξη του ’81 με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που τόσο λοιδορήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα για το Ειδικό Δικαστήριο του ’89, τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Γενάρη του 2015 και την περίοδο Βαρουφάκη, Λαφαζάνη και όλων των υπολοίπων, τι λέει ΣΥΡΙΖΑ για τον Πάνο Καμένο και την ένταξη της μισής κοινοβουλευτικής του ομάδας σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά, λοιπόν, είναι πράγματα τα οποία οι πολίτες τα έζησαν τα τελευταία 4,5 χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και δεν τα ξεχνούν τόσο εύκολα κι αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα τα ξεχάσουμε είναι γελασμένος».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΠ. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ!