Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην «ΕΡΤ1» και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τους δημοσιογράφους Νίνα Κασιμάτη και Χρήστο Παγώνη

Για τον ψήφο του Απόδημου Ελληνισμού:

«Η Νέα Δημοκρατία εξήγγειλε μία πρωτοβουλία πριν από περίπου 1,5-2 μήνες. Θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ μεγαλύτερος διάλογος, για να μπορέσουν να καταθέσουν και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα τις προτάσεις τους, διότι όπως όλοι ξέρουμε χρειάζονται 200 ψήφοι για να μπορέσει να αλλάξει ο νόμος που αφορά την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων. Είναι μία υποχρέωση την οποία έχουμε απέναντι, πρώτα από όλα, στη γενιά μας που έφυγε στο εξωτερικό τα τελευταία δέκα χρόνια λόγω της κρίσης, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουν, απέναντι στους φίλους μας που είναι στο εξωτερικό και οι οποίοι αγωνιούν για την πατρίδα μας, και φυσικά απέναντι στους Έλληνες που βρίσκονται τις τελευταίες δεκαετίες εκτός Ελλάδας και είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους».

Για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν:

«Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τις λεπτομέρειες οι οποίες θα υπάρχουν από εδώ και μπρος ως συνέχεια του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν. Υπάρχει μία εντεινόμενη προκλητικότητα, μία επιθετικότητα κι ένας εκβιασμός απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη διαρκώς από την Τουρκία. Και σε αυτό, το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει να είναι ενωμένο. Προφανώς θα αναδείξουμε τα λάθη τα οποία γίνονται όταν γίνουν, αλλά το ζήτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αυτά. Και φυσικά το θέμα το οποίο πρέπει να δούμε είναι το μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών που διογκώνονται μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με τη βδομάδα».

Για τους υδρογονάνθρακες:

«Εμείς έχουμε κάνει μία πρόταση εδώ και αρκετό καιρό, από την προηγούμενη κιόλας κοινοβουλευτική περίοδο, να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Γενεών. Και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων να είναι η βάση η οποία θα χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας τις επόμενες δεκαετίες. Είναι το σύστημα το οποίο υπάρχει στη Βόρεια Ευρώπη και νομίζω ότι θα είναι και μία εγγύηση για τους Έλληνες των επόμενων γενεών. Και σε αυτό θεωρώ ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συμβάλουν. Είναι μία σωστή πρόταση αυτή που έχουμε καταθέσει και θα εγγυηθεί και τα ελληνικά σύνορα και τα ελληνικά συμφέρονται. Από εδώ και μπρος τα λόγια μένουν στην άκρη και πρέπει να βλέπουμε πράξεις οι οποίες θα υλοποιούνται».

Για τη δήλωση Φ. Γεννηματά για τη Δικαιοσύνη στην υπόθεση Novartis:

«Όλοι θυμόμαστε, για παράδειγμα, ποια είναι η πορεία του κ. Παπαγγελόπουλου στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Ήταν επί Νέας Δημοκρατίας κάτι, έγινε κι επί ΣΥΡΙΖΑ κάτι άλλο. Το σημαντικό το οποίο πρέπει να δούμε είναι ότι κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη. Όταν ο πολίτης νιώθει ότι ο δικαστής, αντί να κάνει τη δουλειά του, είναι έρμαιο εκβιασμών και άλλων ειδών διαδικασιών, πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Γι’ αυτό λοιπόν και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αυτό το οποίο βάζει στο τραπέζι είναι ότι και η Δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα στην κάθαρση και την αυτοκάθαρσή της. Και είναι κάτι το οποίο θα βοηθήσει και την πολιτική ζωή του τόπου να πάει μπροστά, αλλά και τη Δημοκρατία μας να πάει μπροστά. Η εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ειδικά στη Δικαιοσύνη, που είναι η προσφυγή κάθε πολίτη για να βρει τα δικαιώματά του, είναι κάτι που θα πρέπει να είναι αυτονόητο».

Για τα έργα στην Πλατεία Εξαρχείων:

«Για το ότι καθαρίζουν τα συνθήματα, το ζήτημα είναι πόσο θα αντέξει αυτό, όχι μόνο στα Εξάρχεια, αλλά και σε ολόκληρη την υπόλοιπη χώρα. Είναι μία καλή αρχή, αλλά πρέπει να υπάρξει και συνέχεια. Όλοι είμαστε αρωγοί, δεν υπάρχουν άβατα».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Συνέντευξη Κώστα Σκανδαλίδη στο ΚΑΡΦΙ