Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Σήμερα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

Τα Πανεπιστήμια είναι ένας χώρος στον οποίο πρέπει να προάγεται η ακαδημαϊκή πρόοδος, ο δημοκρατικός διάλογος και η ελευθερία.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ασχοληθούμε με την Τετάρτη Βιομηχανική Επανάσταση, με το 5G, με όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία δίνουν ευκαιρίες στη νέα γενιά.

Σίγουρα, δεν είναι ένας χώρος στον οποίο μπορεί κάποιος να κατασκευάζει μολότοφ ή να διακινεί ναρκωτικά. Και αυτά είναι πράγματα τα οποία την τελευταία δεκαετία βλέπουμε να συμβαίνουν και δυστυχώς υπήρξαν προσπάθειες οι οποίες έμειναν στη μέση, αλλά υπήρξαν και αντιλήψεις οι οποίες δεν τα αντιμετώπισαν καθόλου.

Είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν τρία πανεπιστήμια της Αθήνας στα οποία υπάρχουν μέσα μπλοκ τα οποία όποτε θέλουν βγαίνουν με κράνη, ρόπαλα κλπ και δέρνουν. Φαντάζομαι δεν υπάρχει κανένας ο οποίος δεν το γνωρίζει.

Στην ΑΣΟΕΕ γινόταν εμπόριο ναρκωτικών, όποτε επιχειρούσε η Αστυνομία να παρέμβει, έβγαιναν από μέσα κάποιοι και το υπεράσπιζαν. Και θέλω να πω ότι την ίδια ώρα που χθες η Αστυνομία ήταν στην ΑΣΟΕΕ , γύρω-γύρω υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι έκαναν διακίνηση ναρκωτικών. Και το λέω αυτό διότι όποιος πάει στο κέντρο της Αθήνας και περπατήσει τώρα, αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταπολεμήσει και τα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο.

Επειδή προσπαθούν κάποιοι να καπηλευτούν τους φοιτητές οι οποίοι πήγαν και στάθηκαν μέσα, δεν είχαν καμία δουλειά βουλευτές να πάνε εκεί. Οι φοιτητές εάν θέλουν να πάνε εκεί να διαμαρτυρηθούν για κάτι να το κάνουν, χωρίς προφανώς με κράνη, ρόπαλα αλλά με τη δύναμη των ιδεών τους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Ο ΛΑΠΠΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΟΛΑΚΗ - ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ