Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου

Στο μεταναστευτικό ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μια συμφωνία με την ΕΕ, στο δρόμο της οποίας πορεύεται ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή η συμφωνία δεν βγαίνει!

«Υπέγραψε μία συμφωνία η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμένο, την οποία σήμερα επιχειρεί να τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή η συμφωνία δεν βγαίνει!

Από εκεί και πέρα, χρειάζεται προφανώς μία νέα αντίληψη και έμπρακτη αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους. Αυτό είναι κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν το βλέπουμε. Η Φώφη Γεννηματά έχει προτείνει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, όποιος δεν τηρεί τη συμφωνία η οποία έχει υπογραφεί και σε επίπεδο ευρωπαϊκών κρατών, να υφίσταται κύρωση. 

Είναι κάτι το οποίο προφανώς και πρέπει να το επιβάλουμε. Οι Ευρωπαίοι έκλεισαν τα βόρεια σύνορά,, έχουν πετάξει τώρα το βάρος στην αποθήκη ψυχών που λέγεται Ελλάδα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και λένε «αφήστε το». Αυτό δεν γίνεται με διαχείριση ούτε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζοντας Χρυσαυγίτες κάποιους, ούτε μιλώντας για λαθρομετανάστες από κάποιους άλλους, παριστάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουμε τι εννοούμε. Έτσι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα».

Ο όρος «λαθρομετανάστευση» τα τελευταία χρόνια έχει συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο.

«Ο όρος «λαθρομετανάστευση» τα τελευταία χρόνια έχει συγκεκριμένο ιδεολογικό πρόσημο, γιατί όποιος τη χρησιμοποιεί, τη χρησιμοποιεί συνήθως σε αυτήν την κατεύθυνση πια. Όποιος λέει ότι κάποιος είναι «παράνομος μετανάστης», έχει διαφορετική αντίληψη από κάποιον που λέει ότι είναι «λαθρομετανάστης». Πώς να το κάνουμε τώρα; 

Σας θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τον όρο «λαθρομετανάστευση». Υπάρχει όμως μία πτέρυγα η οποία ενδιαφέρεται περισσότερο για επικοινωνία, παρά για ουσία. Και σε αυτό το ζήτημα θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις. Εμείς λοιπόν λέμε ότι με επικοινωνιακές πολιτικές, με τις οποίες κλείνουμε το μάτι σε κομμάτι της κοινωνίας για να τους έχουμε εκλογικά ικανοποιημένους, δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Τα ανοιχτά κέντρα θα τα κλείσει η ΝΔ;

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφερε την πολιτική η οποία υπήρξε το 2011 στη χώρα, τώρα φέρνει μία διαφορετική πολιτική. Τα ανοιχτά κέντρα θα τα κλείσει η Νέα Δημοκρατία; Τη ΒΙΑΛ στη Χίο και τη Μόρια στη Λέσβο θα τις κλείσει;

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μία νέα αλλαγή της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα κλειστά κέντρα. Διότι αυτοί ήταν που είχαν εισηγηθεί μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη και άλλων παραγόντων, για παράδειγμα στη Χίο να υπάρξει κλειστό κέντρο μεταναστών πριν από δύο χρόνια. Κρατάμε την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ για να την κρίνουμε όπως και μια σειρά άλλων δεδομένων.

Εμείς δεν μπορούμε να συμφωνούμε και να είμαστε ούτε με αυτούς που χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστης», με το φορτισμένο περιεχόμενο που έχει σήμερα, ούτε με αυτούς οι οποίοι λένε ότι πολιτικοί που δεν έχουν καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή, είναι Χρυσαυγίτες. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με εμάς».

Για το Ελληνικό:

«Εμείς είμαστε προφανώς υπέρ των μεγάλων επενδύσεων. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει, θα δώσει πάνω από 10.000 καλές θέσεις εργασίας σε ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε επίσης, και πώς θα έχουμε μικρομεσαίες επενδύσεις στη χώρα και να ενισχύσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν τεράστια προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΩΣ ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ