Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΟ «THE CALLER» ΜΕ ΤH ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΥΔΟΚΙΑ ΛΕΛΕΔΑΚΗ

Πότε θα μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης για όσα είπε ο κ. Γιούνκερ για την περίοδο Κ.Καραμανλή;

Ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας πιστεύει ότι δεν το εκφράζει το πολιτικό σύστημα, επομένως είναι πολύ μεγάλη πρόκληση σε αυτές τις 9 – 10 μέρες που έχουμε μπροστά μας και στις οποίες τουλάχιστον όσον αφορά εμάς θα κορυφώσουμε την προεκλογική μας προσπάθεια, να εμπνεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια η οποία έχει ως στόχο στο κάτω – κάτω της γραφής να αποφασίσουμε τι πολιτικές θέλουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Γι’ αυτό είναι πολύ κρίσιμη η ψήφος στις 7ης Ιουλίου δεν είναι ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα ούτε θα βγάλουν στην επιφάνεια κάτι από αυτά τα οποία έχει ο καθένας στο πίσω μέρος του μυαλού του. Έχει να κάνει με το τι ζωή επιλέγουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι η αποχή ευνοεί μόνο τις μειοψηφίες και οι μειοψηφίες ξέρετε σπανίως αποφασίζουν για το καλό όλων μας.

Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο μαζί σφουγγάριζαν τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2009.

Ο Κώστας Καραμανλής είχε επιλέξει τα 10 χρόνια αυτά να μην πει τίποτα για την κρίση, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι η δική του πολιτική από το 2004 μέχρι το 2009 είναι η αιτία των πολλών προβλημάτων που ακολούθησαν στη χώρα. Και το γεγονός αυτό είναι κάτι το οποίο βόλεψε πολύ και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 μέχρι το 2015 και ειδικά το Γενάρη του 2015 μέχρι το 2019, ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο μαζί σφουγγάριζαν τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2009. Τώρα έχουν ξεκινήσει να ψελλίζουν κάτι παρά το γεγονός ότι εξακολουθούν να είναι μαζί τους και ο κύριος Παπαγγελόπουλος και ο κύριος Κουίκ και η κυρία Κουντουρά και η κυρία Παπακώστα που ήταν κυρίαρχα στελέχη της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Και ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα να λέει ο κύριος Μητσοτάκης, δεν θα πει κάτι για αυτά τα οποία αποκάλυψε ο κ Γιούνκερ; Για ακόμα μία φορά τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν κρυφά, τα έχουμε δει όλα αυτά πολλές φορές έχει πάρει απόφαση το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το οποίο έχει αναδείξει τις ευθύνες της περιόδου 2004-2009. Και είναι μία σειρά ανθρώπων στη Νέα Δημοκρατία οι οποίοι δηλώνουν περήφανοι για την περίοδο 2004-2009 που έβαλε τη «φωτιά» στη χώρα, είναι περήφανοι για το γεγονός ότι οδήγησαν τη χώρα δύο φορές σε εκλογές το 2012 αποκλειστικά και μόνο για να πάρουν την εξουσία. Και οι άνθρωποι αυτοί δεν λένε τίποτα για την περίοδο η οποία είναι η βασική υπαίτια για την πορεία της κρίσης και βέβαια μου κάνει εντύπωση ότι και μία σειρά από τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι έχουν και προοπτικές να εκλεγούν πιστεύουν ότι ξεχνάμε το τι έλεγαν για την περίοδο 2004-2009 τα τελευταία πέντε έξι χρόνια στο δημόσιο τους λόγο. Όποιος δεν λέει την αλήθεια για την αιτία της κρίσης δεν μπορεί να λέει ότι θα πει την αλήθεια για το τι θα κάνει αύριο το πρωί.

Δεν κάνουμε πολιτική για καρέκλες και θέσεις εξουσίας. Κάνουμε πολιτική από θέση αρχής, από αξίες, από ιδανικά.

Αν αρέσει αυτό ή δεν αρέσει στη Νέα Δημοκρατία ή στο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι το οποίο είναι δικό τους πρόβλημα. Εμείς έχουμε πει ότι δεν κάνουμε πολιτική για καρέκλες και θέσεις εξουσίας. Κάνουμε πολιτική από θέση αρχής, από αξίες, από ιδανικά. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα οποία υποστηρίξαμε διαρκώς τα τελευταία δέκα χρόνια θα τα υποστηρίξουμε και στην επόμενη Βουλή ανεξαρτήτως σύνθεσης. Τι σημαίνει αυτό; Εκλογικός νόμος, εδώ είναι ανοίγω μία σύντομη παρένθεση και λέω ότι η πρόταση την οποία καταθέσαμε στον κύριο Σκουρλέτη είναι η ισχύουσα πρόταση, αυτή θα υποστηρίξουμε και στην επόμενη Βουλή. Το ερώτημα είναι τι λέει η Νέα Δημοκρατία για τον εκλογικό νόμο γιατί στο κάτω – κάτω της γραφής αυτή είχε αυτό το σύστημα με τις 50 έδρες μπόνους. Δεύτερον τα ζητήματα τα οποία αφορούν τα πρωτογενή πλεονάσματα μείωση τους, δεν βγαίνει με αυτό τον τρόπο η χώρα από την κρίση, οι Έλληνες θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται από υποχρεώσεις οι οποίες υπογράφηκαν από τον κύριο Τσίπρα. Τρίτον Συνταγματική αναθεώρηση, ότι πιστεύουμε θα το υποστηρίξουμε με δύναμη και πάθος και όραμα στην επόμενη Βουλή. Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές, θα πρέπει οι βουλευτές να έχουν την αντιμετώπιση που έχουν οι πολίτες έξω στη ζωή τους για τα ζητήματα τα οποία αφορούν την καθημερινότητά τους, δεν μπορεί για ένα τροχαίο ατύχημα να έχει διαφορετική αντιμετώπιση ένας βουλευτής από έναν Πολίτη στην καθημερινότητά του. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θα το στηρίξουμε επίσης και φυσικά η θέση μας για εκλογή Προέδρου της δημοκρατίας ο οποίος έχει να κάνει με την Προοδευτική παράταξη είναι κάτι το οποίο είναι δικιά μας δέσμευση και βούληση απέναντι στις φωνές του φανατισμού του ρεβανσισμού. Σας θυμίζω ότι και στο κομμάτι των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και στο κομμάτι οικονομικών ελαφρύνσεων το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής το έκανε αυτό και την περίοδο Τσίπρα, ήταν αυτό το οποίο στήριζε για να βοηθήσει τους Έλληνες πολίτες να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους.

Θα είμαστε εμείς η θετική έκπληξη και αυτών των εκλογών

Σας λέω σίγουρα ότι θα είμαστε εμείς η θετική έκπληξη και αυτών των εκλογών και το κάνουμε διαρκώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια παρά τις προβλέψεις τις οποίες έκαναν διάφοροι. Εμείς βάζουμε βάση την επανασύνδεση μας με τους πολίτες της Κεντροαριστεράς που πληγώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Και τους ζητάμε σε κάθε δημόσια μας εμφάνιση αλλά και στις ιδιωτικές μας επαφές, να μας εμπιστευτούν ξανά. Τώρα όλοι μπορούν να κρίνουν, να κρίνουν τι είπε η Νέα Δημοκρατία και τι έκανε, τι είπε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι έκανε. Ο κύριος Τσίπρας πρόδωσε την ελπίδα που του έδωσε απλόχερα ο ελληνικός λαός, σας θυμίζω ότι σαν σήμερα 4 χρόνια πριν έκλεισαν οι τράπεζες, σχηματίστηκαν οι ουρές της απελπισίας όταν άνθρωποι δεν ήξεραν αν μπορούν να πάνε να βγάλουν τα λεφτά τους. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω γιατί έχει την υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου και φυσικά του κυρίου Βαρουφάκη ο οποίος τώρα θέλει να έρθει ως μεσσίας στα πράγματα, λες και δεν θυμόμαστε τι έκαναν για έξι μήνες και πόσο χρέωσαν τους Έλληνες πολίτες. Αυτό είναι το χθες, ο κ Τσίπρας ήρθε λέγοντας ότι είναι το νέο και έφερε στην επιφάνεια τις πιο παλιές πρακτικές, ο κύριος Τσίπρας ήρθε λέγοντας ότι είναι η αριστερά και συγκυβέρνησε τεσσεράμισι χρόνια με τον Καμμένο, εξέλεξε βουλευτή την Κουντουρά και τώρα κατεβάζει την Παπακώστα και όλους τους υπόλοιπους βγάζοντας συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ και ήθος προς τα έξω. Ο κύριος Τσίπρας ήρθε λέγοντας ότι εμείς θα τα αλλάξουμε όλα και επέλεξε να κάνει μετατάξεις ημετέρων ακόμα και την τελευταία στιγμή. Αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το οποίο λέμε εμείς είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, είναι κάτι διαφορετικό. Πάντοτε ήμασταν εμείς, ακόμα και την περίοδο της κρίσης, που κάναμε επιλογές οι οποίες σήμερα βοηθούν τους πολίτες να γλιτώσουν έξοδα. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το παρατηρητήριο τιμών του φαρμάκου γλυτώνει από τον Έλληνα φορολογούμενο 2,5 εκατομμύρια το χρόνο είναι όσος ένας ΕΝΦΙΑ.

Το μεγάλο στοίχημα για το Κίνημα Αλλαγής είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση, η προοπτική για τη νέα γενιά.

Το μεγάλο στοίχημα για το Κίνημα Αλλαγής είναι η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση, η προοπτική για τη νέα γενιά. Αυτό σημαίνει ότι το δικό μας πρόγραμμα θα είναι η βάση της διαπραγμάτευσης με οποιονδήποτε θέλει τη δικιά μας στήριξη την επόμενη μέρα. Και αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τη γλώσσα της αλήθειας η οποία θα δημιουργήσει την πραγματική ελπίδα.

Εμείς θέλουμε η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της οι θεσμοί να λειτουργούν, να δημιουργήσουμε ξανά Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, η οποία θα είναι δίκαιη. Και όλο αυτό θα το κάνουμε με ένα πλαίσιο το οποίο σας επαναλαμβάνω το έχουμε κάνει με τη συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους την έχουμε κάνει αυτή τη συζήτηση αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών. Ξέρετε πολύ καλά ότι εμείς 4. χρόνια τώρα δεν έχουμε κάτσει ούτε μία στιγμή στα γραφεία μας μέσα να περιμένουμε τις εξελίξεις να έρθουν, εκεί λοιπόν διαμορφώνουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης για να αλλάξουμε το ρου της ιστορίας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΤΕΙ ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ