Σε Συνεντεύξεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ KONTRA

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗ

Για την πρόθεση της ΔΕΗ να αυξήσει τα τιμολόγια

Ξέραμε και πριν τις εκλογές ότι είχαμε μια προβληματική κατάσταση στη ΔΕΗ. Και αυτό ήταν κάτι το οποίο είχαμε επανειλημμένως επισημάνει με ανακοινώσεις και δηλώσεις του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και στελεχών μας. Και αυτό γιατί ξέρουμε πού παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη μετοχή της ΔΕΗ και πού την άφησε, πού παρέλαβε την περιουσία της και τί έχει αφήσει πίσω της. Είναι όμως προφανές ότι οι δηλώσεις που έκαναν μετά τις εκλογές και ο αρμόδιος Υπουργός αλλά και μια σειρά κυβερνητικών παραγόντων δεν έχουν βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ξέραμε όλοι πάρα πολύ καλά ότι η ΔΕΗ δεν είναι σε καλή κατάσταση. Και με το να κάνεις αυτές τις δηλώσεις είναι σα να χαμηλώνεις την αξία της ΔΕΗ, θέλοντας να ικανοποιήσεις τους πιθανούς αγοραστές. Σε κάθε περίπτωση ο μόνος που δεν θα έπρεπε να την πληρώσει είναι ο πολίτης, ειδικά ο συνεπής ο οποίος όλα τα τελευταία χρόνια πληρώνει το δημόσιο ηλεκτρισμό και αυτό το κάνει με τρόπο ο οποίος είναι γενναίος και κρατά και τη δημόσια επιχείρηση όρθια.. Μετά και την πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βλέπουμε απλά και μόνο η ΝΔ να διαπιστώνει τα πράγματα. Εμείς έχουμε καταθέσει μια σειρά προτάσεων και επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας. Είναι κάτι το οποίο είναι και άδικο και έρχεται σε μια περίοδο που οι Έλληνες είναι ήδη επιβαρυμένοι από όσα πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια.

Για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση

Λέμε το προφανές, δεν θα βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Εάν πραγματικά ενδιαφέρει την κυβέρνηση η συναίνεση και η συνεννόηση γύρω από τον εκλογικό νόμο ώστε να έχουμε ένα αναλογικότερο σύστημα το οποίο δεν έχει το bonus των 50 εδρών αλλά θα δίνει και τη δυνατότητα κυβερνησιμότητας στην χώρα, εδώ είμαστε να το συζητήσουμε. Την διαδικασία την γνωρίζουμε όλοι και είναι μόνο η κοινοβουλευτική διαδικασία, σε αυτήν εμείς θα στηρίξουμε την  ίδια πρόταση την οποία φέραμε και την προηγούμενη περίοδο όταν συζητήθηκε ο εκλογικός νόμος. Επί κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, τα ίδια λέγαμε, τα ίδια θα συνεχίσουμε να λέμε, μακριά από τερτίπια. Ας συμφωνήσουμε τί εκλογικό νόμο θέλουμε να έχουμε και στη συνέχεια να δούμε όλα τα υπόλοιπα. Πάντοτε υπάρχει η πιθανότητα να μην υπάρχει συμφωνία γύρω από τον εκλογικό νόμο. Οι διαρροές και οι προθέσεις είναι γνωστές, τις είδαμε και σε άλλες περιπτώσεις όπως για το άσυλο, αλλά το τί στο τέλος γίνεται στη Βουλή είναι κάτι διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση πολύ καθαρά και με σαφήνεια λέμε ότι αυτό που το Κίνημα Αλλαγής στήριξε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, θα στηρίξουμε και στην κοινοβουλευτική περίοδο κατά την οποία η ΝΔ είναι Κυβέρνηση. 

Για τον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη στη Λάρισα

Η ιστορική παρακαταθήκη της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ είναι παντού. Είναι σε κάθε γωνιά της χώρας. Το σημαντικό είναι το πώς νιώθει και ο κάθε ψηφοφόρος, ο κάθε υποστηρικτής, το κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ και της ιστορικής του πορείας, σήμερα. Και σήμερα είναι κάτι δεδομένο ότι αναζητά έναν νέο δρόμο προς μία Κεντροαριστερά η οποία καταθέτει προτάσεις απέναντι στη συντήρηση, την οποία εκφράζει η Κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την αποτυχία την οποία είχε η περίοδος του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο στη διακυβέρνηση της χώρας. Που έστρωσε το χαλί στον κ. Μητσοτάκη να οδηγηθεί στην αυτοδυναμία. Υπάρχει ανάγκη για έναν νέο δρόμο, ένα διαφορετικό δρόμο με ανανέωση, προτάσεις, με ταυτότητα η οποία είναι συγκεκριμένη και με έναν αυτοπροσδιορισμό ο οποίος είναι μακριά από τα συμπληρώματα που ήθελαν να μας κολλήσουν και media και διάφοροι παράγοντες το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Εμείς την 3η του Σεπτέμβρη στη Λάρισα επανασυνδεόμαστε και με το κομμάτι των αγροτών, των κτηνοτρόφων, όλων αυτών που ξέρουν πολύ καλά τί έκανε το ΠΑΣΟΚ την περίοδο της μεταπολίτευσης και ειδικά για τους αγρότες και τις αγρότισσες, τις ευκαιρίες τις οποίες έδωσε. Φυσικά θα βάλουμε στην ατζέντα μας και τα ζητήματα που αφορούν Στην κλιματική αλλαγή, την πράσινη ανάπτυξη, το πώς πρέπει να προχωρήσει η χώρα από εδώ και μπρος με βάση το πώς αλλάζει ο πλανήτης μας. 

Σχετικά με την παρουσία της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ και την Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία. 

Στις 9 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ  η Φώφη Γεννηματά θα αναφερθεί στους εργαζόμενους και του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, στο πώς θα δημιουργηθούν ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πώς θα στηρίξουμε και θα δώσουμε ευκαιρίες στους ανέργους με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Φυσικά όλα αυτά εντάσσονται σε μια πορεία η οποία φτάνει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου όταν θα πραγματοποιήσουμε τη Συνδιάσκεψή μας για τη Σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά. Το είχε προαναγγείλει η Φώφη Γεννηματά ήδη από την 8η Ιουλίου και είναι μια συνδιάσκεψη η οποία θα γίνει ακριβώς για να έρθουν να μιλήσουν, να τοποθετηθούν, να προβληματιστούν δημοσίως και να καταλήξουμε όλοι μαζί, τα στελέχη μας από όλη την χώρα. να βάλουν τους προβληματισμούς τους έτσι ώστε η παράταξη να βγει πιο ενισχυμένη απέναντι σε δύο ρεύματα με τα οποία έχουμε διακριτές διαχωριστικές γραμμές οι οποίες θα είναι και το πεδίο της σύγκρουσης σε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο. Η Συνδιάσκεψη θα είναι μια διαδικασία που θα έχει αναφορά και πρόσκληση προς όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, προς όλους αυτούς τους πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται κάτι διαφορετικό στον τόπο μας. Που σήμερα δεν μπαίνουν στα διλήμματα που είχαν μέχρι στις εθνικές εκλογές στις οποίες η πόλωση που δημιουργήθηκε έδωσε το αποτέλεσμα αυτό. Αναγνωρίζουμε το αποτέλεσμα καταλαβαίνουμε ότι είναι φωτογραφία της στιγμής ,αυτό όμως δε θα μας κάνει να σταματούμε να προσπαθούμε για να παρουσιάσουμε μια πιο νέα, φρέσκια εικόνα. Η παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ και του Α. Παπανδρέου είναι μέσα μας, την κουβαλάμε στις ψυχές μας, στο μυαλό μας. Το κρίσιμο όμως είναι να διεκδικήσουμε τις προκλήσεις και να πετύχουμε για το 2030, το 2040, για τα παιδιά τα οποία πέρασαν στα πανεπιστήμια της χώρας, για τις γενιές που αγωνιούν για το τί χώρα θα ζήσουν τις επόμενες δεκαετίες. Εκεί θέλουμε να δώσουμε τη βαρύτητά μας και όλοι μας θα καταθέσουμε μια πρόταση η οποία θα έχει αισιοδοξία, όραμα και ρεαλισμό.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.