Σε Ανακοινώσεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 
ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 
ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9.84»

Για την Ύδρα και την Κέρκυρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Όσον αφορά την Ύδρα εμείς έχουμε επισημάνει εδώ και χρόνια το γεγονός ότι το δίκτυο παραμένει χωρίς την κατάλληλη συντήρηση και όφειλε το Υπουργείο να το έχει δει αυτό το θέμα, διότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Δυστυχώς, συνέβη στη μέση της τουριστικής περιόδου και οι εικόνες που υπάρχουν είναι πολύ κακές. Όσον αφορά την Κέρκυρα, μιλάμε για σύγκρουση με τη λογική, την οποία την έχουν καλλιεργήσει ο Δήμαρχος και η Περιφέρεια που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά για την πλήρη ανικανότητα. Η Κέρκυρα πνίγεται από τα σκουπίδια εδώ κι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον τουρισμό, έχει, όμως, προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα και στους Κερκυραίους κι είναι ενδεικτικό της στάσης, της συμπεριφοράς, της αντίληψης που έχουν μία σειρά ανθρώπων που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αντί να λύνουν ζητήματα, δημιουργούν πολύ μεγαλύτερα.

Για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εξωτερικών

Ο μοναδικός στην Ελλάδα ο οποίος κάνει καθαρή έξοδο είναι ο Ρουβίκωνας. Μπαίνει όπου κι όποτε θέλει και δεν τον ενοχλεί κανένας κατά τη διάρκεια της εξόδου από τις Πρεσβείες, τα δημόσια κτήρια κι από όπου επιλέγει να κάνει τις κινήσεις αυτές.
Από την πρώτη φορά που είχε μπει στη Βουλή κι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, έχουμε επισημάνει ότι είναι ένα λάθος μήνυμα το οποίο δημιουργεί πολλά προβλήματα. Η κυβέρνηση αυτή κρίνεται κι από αυτό, δεν τα πηγαίνει καλά στην Προστασία του Πολίτη κι αντιμετωπίζει το Ρουβίκωνα με ειδικό τρόπο.

Για το θέμα αποφυλάκισης του κ. Φλώρου

Πέρα και πάνω από πολιτικές αντιπαραθέσεις, είναι ένα ζήτημα που είναι απαράδεκτο, είναι ένα μήνυμα το οποίο προς τα έξω και προς την κοινωνία είναι προκλητικό κι η κοινή λογική ταράζεται όταν βλέπει τέτοιου είδους αποφυλακίσεις. Από την άλλη, επειδή ακούσαμε και τον κ. Κοντονή να προσπαθεί να τα βάλει με τη δικαιοσύνη, από την ώρα που υπήρχε χαρτί των ΚΕΠΑ και με βάση τις ευνοϊκές αλλαγές που έκανε ο κ. Παρασκευόπουλος με το Νόμο του πριν από δύο χρόνια, ο Δικαστής δε μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο. Όφειλε να απολύσει τον κ. Φλώρο κατευθείαν κι αυτόματα κι αυτό έκανε. Το πρόβλημα είναι στο Νόμο ο οποίος ψηφίστηκε και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο εμείς πήραμε μία πρωτοβουλία και στη Βουλή, κατατέθηκε μία ερώτηση από τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, αρμόδιο Κοινοβουλευτικό μας, ο οποίος περιμένουμε να πάρει και μία απάντηση από τον κ. Κοντονή, όταν ο κ. Κοντονής αποφασίσει να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα, αλλά να δώσει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις.

Για τον επικείμενο ανασχηματισμό

Ό,τι προσπάθεια κι αν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επικοινωνιακού χαρακτήρα, το βασικό είναι ότι δεν αλλάζει η πολιτική. Είτε αυτά αφορούν μεγάλα θέματα όπως την οικονομία μας, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ασφαλιστικό είτε έχει να κάνει με στοιχεία της εξωτερικής μας πολιτικής, όπως είναι η Εθνική Άμυνα είτε με την καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι η Προστασία του Πολίτη και το γεγονός ότι σε όλη τη χώρα, σε κάθε πόλη και χωριό υπάρχουν, πλέον, συμβάντα. Τα οποία δείχνουν ότι η επιλογή της Κυβέρνησης να κλείσει Αστυνομικά Τμήματα, να μη δίνει τη βαρύτητα που θα έπρεπε να δώσει στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα, έχει δημιουργήσει μία αίσθηση φόβου στους πολίτες. Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι όποια πρόσωπα και να βάλει η Κυβέρνηση, η πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα είναι πολιτική αποτυχίας.

Δεν τίθεται θέμα ανασύστασης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, φεύγει. Με το Διάγγελμα της Ιθάκης ο κ. Τσίπρας ολοκλήρωσε την πορεία της κυβέρνησής του, το ζήτημα είναι οι πολίτες να ακούσουν μία πραγματικά προοδευτική πρόταση. Εμείς θα την καταθέσουμε σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο τη Δευτέρα, 3 Σεπτέμβρη στην εκδήλωση που κάνουμε για τα 44 χρόνια από την Επέτειο Ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Και, φυσικά, μία εβδομάδα μετά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Φώφη Γεννηματά θα καταθέσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, γύρω από το πώς η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της οριστικά μία κρίση που θα μπορούσε να έχει τελειώσει πολύ νωρίτερα εάν η Νέα Δημοκρατία κι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζαν πλάτη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Η περίοδος του Αντιμνημονίου της Νέας Δημοκρατίας στοίχισε στη χώρα. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έπρεπε να έχουν βάλει πλάτη γιατί υπήρχε η ανάγκη να σηματοδοτήσουμε προς τα έξω ότι το Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα είναι στο ύψος των περιστάσεων. Δεν έγινε αυτό κι αυτό μας στοίχισε πολύ περισσότερα χρόνια από όσο θα έπρεπε κι από ότι οφείλαμε να ζήσουμε σε δύσκολη κατάσταση. Αυτό το οποίο έγινε  και στην Πορτογαλία και στην Κύπρο, προγράμματα τα οποία κράτησαν το πολύ τρία χρόνια, θα μπορούσε να έχει συμβεί και στην πατρίδα μας, εάν κάποιοι δεν έστηναν τις Πλατείες των Αγανακτισμένων, δεν έλεγαν ότι θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν κ.λπ.

Για τις μειώσεις συντάξεων

Έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις από αυτήν την κυβέρνηση και κάθε φορά που πιάνει Σεπτέμβριος και πλησιάζει η ΔΕΘ, μας πιάνει η ανάμνηση του Προγράμματος Θεσσαλονίκης, όπου είχε ένα κόστος 13 δισεκατομμύρια και την αποτυχία του οποίου χρέωσε τους Έλληνες Πολίτες με 86 έως 200 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα όσα λέει ο κ. Βίζερ.

Απέχει πολύ από το να κάνει πράξη οποιαδήποτε υπόσχεση ο κ. Τσίπρας. Συνήθως δεν τις κάνει πράξη, υπάρχουν αμέτρητα tweets, αμέτρητες δηλώσεις Βουλευτών και Στελεχών που λένε από το 2015 για τον κατώτατο μισθό, το 2016 υποσχέσεις που αφορούν τον ΕΝΦΙΑ και τις συντάξεις και πολλά ακόμα. Ένα μήνα πριν καταθέσαμε Πρόταση Νόμου για την αναστολή της μείωσης των συντάξεων στη Βουλή. Δε θέλουμε τις μειώσεις συντάξεων, επομένως εάν έρθει κάτι στη Βουλή το οποίο δε θα έχει τα περίεργα που φέρνει συνήθως ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς έχουμε κάθε διάθεση να το στηρίξουμε, ακριβώς όπως πήραμε την πρωτοβουλία ένα μήνα πριν.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Νικολάος Βασιλείου