Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους δημοσιογράφους Χ.Κούτρα και Γ. Ντσούνο.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κλείνει ποτέ, ούτε έκλεισε ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και παραμένει ο πρωταγωνιστής του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο εδραιώθηκε με τη συμμετοχή 212.000 συμπολιτών μας πριν από περίπου δύο χρόνια. Τα ζητήματα δεν είναι τεχνικά. Είναι πολιτικά. Για παράδειγμα, θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ έλαβε 4,7% τον Ιανουάριο του 2015. Είναι προφανές ότι σε κανέναν από εμάς δεν αρκεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.

Ο στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε μεγάλα οράματα και να βρούμε στις κοινωνικές διεργασίες τους πολίτες που νιώθουν προοδευτικοί, θέλουν απαντήσεις, θέλουν λύσεις και να τους δώσουμε την κατεύθυνση, που δημιουργεί την Ελλάδα του 2030 με σοβαρότητα, αξιοπρέπεια, μέλλον και προοπτική.

Είναινωπές οι μνήμες του τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα τελευταία 4,5 χρόνια, διότι κυβέρνησαν με τον κ. Καμένο. για τον οποίο σήμερα υπάρχουν μεγάλα ερωτήματα γύρω από τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού. Βλέπουμε να έρχονται στο φως στοιχεία για τη διαχείριση του προσφυγικού, τα οποία χρήζουν διερεύνησης.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά. Αυτό ήταν κάτι το οποίο αποδείχθηκε μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το σύνολο της πολιτικής της. Και σήμερα, ο κ. Τσίπρας ενώ είναι 12 χρόνια αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να μπει στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, των ανθρώπων της παράταξής του. Τι φοβάται;

Για το προσφυγικό και όσα δήλωσε ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας

Είναι απολύτως ακριβή όσα δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης. Είναι προφανές ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό έχει τη σφραγίδα της κακής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είδαμε ανθρώπινες ζωές να χάνονται, να υπάρχουν βιασμοί. Έχουμε επισκεφθεί τη Μόρια, τη Χίο και άλλες περιοχές που έχουν αντίστοιχα προβλήματα. Τα γνωρίζουμε. Για να αντιμετωπιστούν αυτά δεν θέλουμε βερμπαλισμούς και πολλά λόγια. Θέλουμε να δούμε πράξεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία είναι σήμερα υπεύθυνη, πρέπει να αντιληφθεί ότι οι ροές έχουν μεγαλώσει, στη Μόρια έχουμε περίπου χίλιους ανθρώπους περισσότερους από πέρυσι, συνολικά στα νησιά μας είναι περίπου 5.000 άνθρωποι περισσότεροι από πέρυσι. Παράλληλα, ξέρουμε τους λόγους, ότι σχετίζονται με τις πολιτικές Ερντογάν.

Θέλω επίσης να τονίσω ότι βρέθηκα στη Χίο και στα Ψαρά πριν από περίπου δέκα ημέρες και είδα την τεράστια προσπάθεια την οποία κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να ενισχύσουμε και με μέσα προστασίας των ελληνικών συνόρων και φυσικά πρέπει να έχουμε όλες αυτές τις διοικητικές ρυθμίσεις, οι οποίοι βοηθούν τους ανθρώπους αυτούς να πάνε εκεί που θέλουν και είναι αυτονόητο ότι διαφωνούμε με την κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης της αίτησης ασύλου.».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ: Η κα ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ