Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ”ΝΑ ΄ΧΑΜΕ, ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ”

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Για το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο Τσίπρας

Καταλαβαίνουμε ότι και το κάθε ευρώ μετράει και πρέπει να στηρίξει τον μη προνομιούχο Έλληνα. Δεν είναι όμως αυτή η πολιτική επιλογή την οποία έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Εάν οι δημοσκοπήσεις συνεχίσουν να είναι όπως είναι τώρα ο κ. Τσίπρας είναι ικανός να δώσει το Δεκαπενταύγουστο επίδομα Χριστουγέννων. Οι πολίτες ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν πραγματικές δομικές αλλαγές στη ζωή τους τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με πολιτικές όπως το ΕΚΑΣ, με πολιτικές για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις οι οποίες είχαν συγκεκριμένο αποτέλεσμα και βαρύτητα. Δεν ήταν η πολιτική του κ. Τσίπρα ο οποίος απελευθέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αύξησε την έμμεση φορολογία και προχώρησε με τον νόμο Κατρούγκαλου σε μία βαρβαρότητα στις συντάξεις.

Ότι και να έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ημίμετρα. Ο κ. Τσίπρας μιλάει για περιόδους που δεν θα είναι Πρωθυπουργός της χώρας όπως είναι το 2020 και το 2021 και ξέρει ότι το επίδομα θα εξαϋλωθεί εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου που έχει ο ίδιος ψηφίσει. Έχει φτάσει στο σημείο να λέει μέχρι και για τον Χριστό, είναι απελπισμένος, σε αγωνία και είναι ο βασικός υπηρέτης των ελίτ σήμερα στη χώρα.

Για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτει κάθε φορά που μιλά τις θέσεις και τις απόψεις του γύρω από την εργασία, ανεξάρτητα από το τι είπε για το επταήμερο ή όχι και το τι έχει υπογράψει ήδη η κ. Αχτσιόγλου. Εκεί είναι και η βαθιά μας σύγκρουση με την ευρωπαϊκή πολιτική της λιτότητας και του φιλελευθερισμού. Εμείς θέλουμε εργασία με δικαιώματα, έχουμε συγκεκριμένη αντίληψη για το πώς πρέπει να δουλεύουν και να αμείβονται οι συμπολίτες μας. Όσο εμείς μιλάμε υπάρχουν άτομα που δουλεύουν με 2 και 3 ευρώ την ώρα και με αυτούς πρέπει να ασχοληθούμε, σε αυτούς πρέπει να δώσουμε την πραγματική μας στήριξη. Δυστυχώς η ΝΔ φαίνεται να πιστεύει στην ασύδοτη λειτουργία της αγοράς όπως την έχει αφήσει να λειτουργεί και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα.

Σχετικά με την προσφυγή σε εθνικές εκλογές σε περίπτωση ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Είναι προφανές ότι θα υπάρχει ζήτημα λαϊκής νομιμοποίησης. Ο κ. Τσίπρας  ήταν αυτός που έλεγε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδοχή της τάξεως  22% και 23% και επομένως πρέπει να πάει η χώρα σε εκλογές. Ο κ. Τσίπρας σήμερα έχει ακόμα χαμηλότερο ποσοστό αποδοχής και είναι προφανές ότι θα έπρεπε να έχουμε πάει σε εκλογές χθες. Αυτή  η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και δεν εξυπηρετεί και τα εθνικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή που η Τουρκία έχει προχωρήσει σε μία πρωτοφανή επιθετικότητα απέναντι στη χώρα μας ο κ. Τσίπρας ακόμα δεν μας έχει ενημερώσει τι συζήτησαν επί 3 ώρες και ταυτόχρονα είναι αυτός που διαχειρίζεται το μεταναστευτικό και το προσφυγικό με ιδιαιτέρως προβληματικό τρόπο. Στον Έβρο για παράδειγμα γίνονται βίαιες επαναπροωθήσεις οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν.

Για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Τα ζητήματα που αφορούν το κέντρο της Αθήνας είναι διαχρονικά. Παρόλα αυτά τα τελευταία 4 χρόνια η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα χάιδεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό όλες αυτές τις ομάδες οι οποίες έμπαιναν στη Βουλή και έφευγαν μετά με ταξί. Όλες αυτές τις ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας οι οποίες έμπαιναν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δεν ασχολούνταν κανένας μαζί τους. Αυτά τα βλέπουμε και εμείς στην καθημερινότητά μας στα Εξάρχεια και προχθές δεχτήκαμε επίθεση με 13 μολότοφ μέρα μεσημέρι. Η κάθε κυβέρνηση οφείλει να δημιουργεί πλαίσιο προστασίας και ασφάλειας του πολίτη και πρέπει να έχουμε επέμβαση και άμεση λύση του προβλήματος και στα Εξάρχεια και σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Τα ζητήματα προστασίας του πολίτη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα, είναι προοδευτικά και ο κ. Κόρμπιν, που τόσο αρέσει στον κ. Τσίπρα, τα έχει ως «νούμερο ένα» θέμα στην ατζέντα του.

Σχετικά με την παρέμβαση Δημητρίου για την άδεια Κουφοντίνα

Είναι προφανές και δεν έχει ξανασυμβεί και είναι και κάτι το οποίο είναι αδικαιολόγητο.  Το Δικαστικό Συμβούλιο έχει κρίνει και τη μία και την άλλη φορά, είτε έδωσε είτε δεν έδωσε άδεια, με βάση ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Αυτό οφείλει να αποφασίζει και εμείς μπορεί να κρίνουμε πολιτικά και να έχουμε την αντίληψή μας και τη σκέψη μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΡΑ!