Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ OPEN BEYOND ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ ΤΩΡΑ,ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ” ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΦΑΙΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

• Οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες εφημερίδων οφείλουν να σέβονται τη δεοντολογία. Δεν μπορεί να παίρνουν πολιτικές εντολές απευθείας από το Μαξίμου για να βγάλουν πρωτοσέλιδα. Δεν μπορεί οι δημοσιογράφοι να λειτουργούν κατ’ εντολήν καμιάς πολιτικής ηγεσίας.

• Στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη Πρέβεζα γινόταν χαμός. Είχε κόσμο ο οποίος είχε να εμφανιστεί σε πολιτική ομιλία πάρα πολλά χρόνια.

Αντιλαμβάνεται ο κόσμος αυτός ό,τι έχασε την ευκαιρία του ο κ. Τσίπρας. Την είχε το 2015 δυο φορές. Ο προοδευτικός κόσμος της κεντροαριστεράς δεν θέλει μια κυβέρνηση η οποία κάνει μια δήθεν αντιδεξιά πολιτική και στηρίζεται στον κ. Κουίκ, στην κα Κουντουρά, στην κα. Παπακώστα, στον κ. Κόκκαλη. Δεν έχει καμία σχέση με το DNA της κεντροαριστεράς και του προοδευτικού κόσμου η κα. Μεγαλοοικονόμου με τα ζαρζαβατικά της. Δεν έχει καμία σχέση με το DNA της προοδευτικής παράταξης ο κ. Πολάκης και οι θέσεις του. Δεν έχει καμία σχέση όλο αυτό το συνονθύλευμα που σήμερα παρουσιάζεται να κάνει υποτιθέμενο αντιδεξιό αγώνα την ώρα που έχει αυξήσει την έμμεση και άμεση φορολογία παντού, έχει εκχωρήσει την δημόσια περιουσία της χώρας για 99 χρόνια, έχει 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα και δεν κάνει ένα νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

• Η πορεία των πραγμάτων δεν έχει αντιστροφή πια. Υπάρχει ένα ρεύμα ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να εκφραστούν αυθεντικά. Εμείς έχουμε το συνέδριό μας στις 30 Μαρτίου για να καταγράψουμε την πολιτική πρόταση της πραγματικής κεντροαριστεράς. Απέναντι σε αυτό υπάρχουν fake news, fake συνέδρια και νέοι πρετωριανοί του κ. Τσίπρα, που μαζεύονται για να προστατεύσουν τον κ. Τσίπρα την επόμενη της ήττας του.

• Είμαστε απέναντι και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ γιατί είναι οι δύο όψεις του ίδιου συντηρητικού νομίσματος. Εμείς δεν θέλουμε νίκη. Ούτε της ΝΔ ούτε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε ήττα αυτών οι οποίοι έχουν την κυρίαρχη ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα είναι 3-4 παραπάνω χρόνια στην κρίση, είναι ακόμα στα μνημόνια και θέλουμε νίκη μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας.

• Πριν 6 μήνες είπε ο κ. Τσίπρας ό,τι βγαίνουμε από τα μνημόνια και σήμερα δεν μπορεί να κάνει τις 120 δόσεις, δεν μπορεί να κάνει νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

• Για κάθε ένα στέλεχος το οποίο πηγαίνει να καταλάβει υπουργική καρέκλα είναι εκατοντάδες οι άνθρωποι που έρχονται. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ό,τι οι άνθρωποι που έφυγαν από το Κίνημα Αλλαγής κι έλεγαν ό,τι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή, ό,τι ο κ. Τσίπρας είναι ανίκανος, ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συνονθύλευμα με τους ΑΝΕΛ και τώρα τους έκανε υπουργούς ο κ. Τσίπρας, είναι πρόβλημα για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν σταθεί αρωγοί μιας προσπάθειας που έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια.

Από ένα σημείο και μετά ξεφεύγει από τις πολιτικές αρχές, αξίες και ιδέες που έχει καθένας κι έχει να κάνει με την καριέρα του. Στην πολιτική δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε πολλούς νέους ανθρώπους που έχουν βγει στην πρώτη γραμμή και οι οποίοι με σταθερές απόψεις και στάσεις υπερασπίζονται την ιστορική παρακαταθήκη.

Το ΠΑΣΟΚ είναι η ψυχή του Κινήματος Αλλαγής. Ο πρωταγωνιστής μιας προσπάθειας. Υπάρχουν όμως και χιλιάδες ακόμα άνθρωποι που συμμετείχαν στην εκλογή ηγεσίας το Νοέμβρη του 2017 και εκφράζουν άλλα ρεύματα μέσα στο Κίνημα. Θα προχωρήσουμε με όλους αυτούς και πολλούς ακόμη.

• Κανείς στην ελληνική κοινωνία, δεν έχει εμπιστοσύνη ό,τι το δίπολο Τσίπρας-Μητσοτάκης μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Η μεγάλη ελπίδα της Ευρώπης είναι ο Φρανς Τίμερμανς τον οποίο στηρίζουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές. Φωνή της ελπίδας αυτής στην Ελλάδα είναι το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ.

• Η κα. Νάλες, Πρόεδρος των Γερμανών σοσιαλιστών που τόσο χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα, θα έρθει ενόψει των εθνικών εκλογών για να στηρίξει την Φώφη Γεννηματά. Ο Φρανς Τιμερμανς θα είναι επικεφαλής μιας μεγάλης μάχης για να ανατρέψουμε αυτά που έχει δημιουργήσει η ευρωπαϊκή συντήρηση. Ήρθαν οι υποψήφιοι των Ευρωπαίων Πράσινων και δεν συνάντησαν τον κ. Τσίπρα ή κάποιον από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές στην Ελλάδα έχουν σφραγίδα και είναι το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.