Σε Συνεντεύξεις

Από την παρουσία του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Παύλου Χρηστίδη στην εκπομπή «Μπροστά στα Γεγονότα» στην ΕΡΤ1

στις 24/4 Για την Ευρώπη που θέλουμε

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο θεσμός που μας έδωσε την πιο ειρηνική, ισόρροπη και προοδευτική περίοδο της ηπείρου μας τα τελευταία πολλά χρόνια. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το επικοινωνήσουμε γιατί αναπτύσσονται δήθεν αντισυστημικές δυνάμεις οι οποίες δεν έχουν καμία ουσιαστική πρόταση για το αύριο. Για ένα νέο άνθρωπο της δικής μου γενιάς είτε είναι στην Αλεξανδρούπολη είτε είναι στην πατρίδα μου το Ναύπλιο είτε είναι στην Κρήτη η Ευρώπη δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων όταν χρειάστηκε. Η Ευρώπη όμως, και αυτό το λέω απευθυνόμενος ειδικά σε αυτούς που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά τώρα και είναι από 17 έως 20 ετών, είναι ένα περιβάλλον στο οποίο αναπτύχθηκε και προόδευσε η χώρα μας.  Είναι η Ευρώπη των ευκαιριών, η Ευρώπη της κινητικότητας, η Ευρώπη των λαών, όχι η Ευρώπη της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε. Μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι έζησαν τι σημαίνει πρόοδος, τι σημαίνει κοινωνικό κράτος, τι σημαίνει σύστημα υγείας, τι σημαίνει εκπαιδευτικό σύστημα με ευκαιρίες, τι σημαίνει ασφαλιστικό σύστημα το οποίο εγγυάται τα δεδουλευμένα σου. Αυτά είναι πράγματα τα οποία είναι σήμερα ξανά προκλήσεις.

Για τα 200 χρόνια από την επανάσταση και το ελληνικό φιλότιμο

Σε 2 χρόνια από σήμερα η χώρα μας θα ζήσει τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση στην οποία συνέβαλε και η Ευρώπη. Λίγες δεκάδες Έλληνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κατάφεραν να κάνουν την Ελληνική επανάσταση που οδηγήσει στο σύγχρονο ελληνικό κράτος. Εγώ πιστεύω ότι οι Έλληνες μπορούμε να ξαναπετύχουμε πολλά πράγματα και στη συμπλήρωση των 200 ετών να είμαστε ξανά υπερήφανοι και ισχυροί στην Ευρώπη. Οι Έλληνες έχουν φιλότιμο, οι Έλληνες έχουν περηφάνια, οι Έλληνες έχουν αυτό το δαιμόνιο το οποίο μπορεί να τους οδηγεί σε επιτυχίες και σε αυτά πάνω μπορούμε να πάμε και να χτίσουμε. Καταλαβαίνω την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να κοκορομαχούν γύρω από ήσσονος σημασίας ζητήματα. Η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα εκτός από αντιπολίτευση και διαχωριστικές γραμμές τόσο προς το ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς τη Νέα Δημοκρατία κάνει και προτάσεις. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τη νέα γενιά, και είναι οι προτάσεις που κατέθεσε πολύ πρόσφατα και ο Φρανς Τίμερμανς στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο και ευελπιστούμε να γίνει η πρώτη ομάδα απέναντι στο λαϊκισμό του κ. Βέμπερ και το λαϊκισμό της ευρωπαϊκής Αριστεράς στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας.

Για το δήθεν προοδευτικό ΣΥΡΙΖΑ

Είναι προοδευτική επιλογή το ευρωψηφοδέλτιο του κ. Τσίπρα; Που έχει μέσα από τον κ. Κουρουμπλή μέχρι τον κ. Αρβανίτη οι οποίοι σφάζονται; Από τον κ. Λάμπρου μέχρι την κ. Κουντουρά οι οποίοι είναι οι δύο όψεις της συντήρησης; Αποτελεί προοδευτική επιλογή ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ο οποίος αποδέχεται και ταυτίζεται με τον κύριο Πολάκη; Επέλεξε να ταυτιστεί με τον κ. Πολάκη την ώρα που ο κ. Φίλης και άλλοι βουλευτές και υπουργοί είχαν το θάρρος να διαφοροποιηθούν. Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε την πρόταση μομφής και άφηνε τα πράγματα να εξελιχθούν θα ήταν πάρα πολλοί αυτοί στο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι θα ζητούσαν το ορθό, να φύγει αύριο το πρωί ο κ. Πολάκης από τη θέση του. Δεν αξίζει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αυτές τις απόψεις να είναι κομμάτι καμιάς κυβέρνησης. Εμείς είμαστε σαφείς, ο κ. Πολάκης θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει από την κυβέρνηση. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να απομονώσουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές διότι ευνοούν ακραίες φωνές σαν αυτές της Χρυσής Αυγής είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ κ.ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ PODEMOS