Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου

Για την επανεμφάνιση του Κωνσταντίνου Καραμανλή:

Πιστεύω ότι ένας πρώην πρωθυπουργός πρέπει να μιλά πιο συχνά, και ειδικά για ζητήματα τα οποία αφορούν και τη δικιά του περίοδο. Ο Κώστας Καραμανλής βαρύνεται με μία διακυβέρνηση η οποία χρέωσε πολύ τη χώρα κι αυτό το πληρώσαμε τη δεκαετία που αφήνουμε πίσω μας με τρία μνημόνια, με μέτρα τα οποία έχουν στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες, με φτωχοποίηση ενός πολύ μεγάλου τμήματος των συμπολιτών μας.

Έπρεπε να είχε ήδη μιλήσει για την οικονομία και για το τι συνέβη από το 2004 μέχρι το 2009, γιατί, έξω από τα μακροοικονομικά στοιχεία, θυμίζω το διπλασιασμό του δημόσιου χρέους, θυμίζω το πρωτογενές έλλειμμα στο 15,6%. Αυτά είναι νούμερα που έγιναν εκείνη την πενταετία και για τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν μιλήσει από τον κ. Φαν Ρομπέι μέχρι άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Για την Προεδρία της Δημοκρατίας:

Πέραν του τι πολιτική ευθύνη ρίχνουμε στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη. Ο κ. Καραμανλής προέρχεται από τη συντηρητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Μην χάσουμε και την πυξίδα. Προοδευτική παράταξη δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Παπαγγελόπουλο, τον κ. Καμμένο και τους υπόλοιπους. Θα συγκρίνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου από το 2012 μέχρι το 2019 με το ΠΑΣΟΚ των αλλαγών από το 1981 μέχρι σήμερα; Αυτά δεν είναι πράγματα της στιγμής, αλλά πράγματα δυναμικά. Στο ιστορικό αποτύπωμα, λοιπόν, της παράταξης, αυτή η οποία εξέφραζε πάντοτε την πρόοδο, την αλλαγή, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις ήταν το ΠΑΣΟΚ. Από αυτήν την παράταξη, λοιπόν, θέλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ:

Θέλουμε να συζητηθούν τα πάντα. Εμείς έχουμε μπροστά μας δύο συνεδριάσεις οι οποίες είναι αποφασιστικές. Σε αυτές λοιπόν πρέπει να μπουν όλα τα ζητήματα σε μία συζήτηση. Δεν αιφνιδίασε κανέναν η Φώφη Γεννηματά. Εγώ έχω πει από αυτήν εδώ την εκπομπή τουλάχιστον πέντε φορές ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα γίνει συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Όλα τα ζητήματα πρέπει να μπουν. Για εμάς το ζήτημα είναι πώς θα προχωρήσει πολιτικά η παράταξη, για την οποία υπάρχει εύλογη αγωνία κι ενδιαφέρον από χιλιάδες πολίτες. Η Φώφη Γεννηματά έχει δείξει ότι παίρνει πολύ μεγάλα ρίσκα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

liakouli_1