Σε Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Παύλου Χρηστίδη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ»

Για τη τραγωδία στο Μάτι

Για όλους τους Έλληνες που είδαν το χθεσινό ρεπορτάζ τα λόγια είναι περιττά. Θυμηθήκαμε πολύ δυσάρεστες στιγμές και συνανθρώπους μας οι οποίοι χάθηκαν. Όσοι από εμάς έχουμε πάει στην περιοχή ξέρουμε ότι οι μνήμες είναι ζωντανές και τα προβλήματα είναι εκεί. Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα ο υπουργός με τον οποίο χόρευε μαζί προχθές έλεγε μετά την τραγωδία στο Μάτι ότι οι νεκροί απλά θόλωσαν την εικόνα. Οι υπουργοί του έλεγαν ότι καταλαβαίνουμε την τραγωδία αλλά βγαίνουμε από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στη μνήμη του ελληνικού λαού. Το κρίσιμο είναι πώς θα αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες αλλά το ακόμα κρισιμότερο είναι πως δεν θα ξαναζήσουμε ποτέ την ίδια τραγωδία. Το χειρότερο από όλα είναι αυτό που ακούσαμε στο debate που έκανε ο ΣΚΑΪ προχθές. Η κ. Δούρου παραδέχτηκε ότι από όλα όσα υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και σχεδιάστηκαν μέχρι το Δεκέμβριο του 2018 τίποτα δεν υλοποιήθηκε. Αυτό είναι κάτι που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή.

Για τον κ. Τσίπρα και τους φίλους του Πολάκη-Καμμένου

Το να μετατρέψουμε την πρόταση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία για ένα debate σε κεντρικό πολιτικό ζήτημα είναι κάτι που για άλλη μία φορά πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Ο κόσμος έχει πραγματικά προβλήματα και θέλει απαντήσεις σε αυτά. Από το να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να χορέψει κρητικούς χορούς καλύτερο θα ήταν να δώσει απαντήσεις για αυτούς που μας ταλαιπωρούν και είναι οι υπουργοί του. Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Πολάκη είναι φίλοι. Είναι αυτός με τον οποίο πηγαίνει μαζί διακοπές τα τελευταία 4 χρόνια. Ο κ. Τσίπρας πηγαίνει διακοπές με τον κ. Πολάκη και με τον κ. Καμμένο. Έχει επιλέξει με ποιον θέλει να συμπορευτεί και ξέρει ποιοι θέλει να είναι οι πραιτωριανοί της επόμενης ημέρας. Ο κ. Τσίπρας δικαιολόγησε πριν λίγες ημέρες ότι είπε ο κ. Πολάκης με βάση την καταγωγή του. Είπε ότι είναι ένας αψύς Σφακιανός και αυτό είναι μία προσβολή για τους Κρητικούς. Οι Κρητικοί είναι λεβέντες, είναι άνθρωποι που είναι παλικάρια, δεν είναι θρασύδειλα ψευτοπαλίκαρα όπως ο κ. Πολάκης. Το να είσαι παλικάρι και λεβέντης σημαίνει ότι έχεις και συναίσθημα έχεις και την ευαισθησία να ζητήσεις συγνώμη όταν κάτι από αυτά τα οποία είπες δεν είναι σωστό. Ο κ. Πολάκης όφειλε να έχει πει ένα συγνώμη καθαρά και όχι να κρύβεται πίσω από τα παντελόνια του κ. Τσίπρα για να προστατέψει τη θέση του ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ακόμα και στο Μάτι ο κ. Πολάκης ήταν από αυτούς που γνώριζαν ότι υπήρχαν θύματα. Η ΝΔ έκανε πρόταση μομφής εναντίον του κ. Πολάκη, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να φύγει συνολικά η κυβέρνηση. Προφανώς ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έχει φύγει πολύ καιρό τώρα και επομένως είναι αυτονόητο τι θα κάνουμε στη Βουλή. Αυτά τα ζητήματα έχουν ηθικό και αξιακό πλαίσιο από το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει φύγει πολύ καιρό τώρα.

Για την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

Και τις προηγούμενες φορές που έχει βγει έξω από τη φυλακή με άδεια ο κ. Κουφοντίνας είχα τονίσει ότι για να πάρει κάποιος άδεια θα πρέπει τουλάχιστον να έχει μετανιώσει για αυτό που έχει κάνει. Ο κ. Κουφοντίνας επανειλημμένως έχει ερωτηθεί και επανειλημμένως έχει πει ότι δεν έχει μετανιώσει για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Αδικαιολόγητα λοιπόν έπαιρνε άδειες και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι με αυτό που κάνει τώρα. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΨΑΧΝΕΙ ΑΦΗΓΗΜΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ