Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής, στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και τη δημοσιογράφο Αλίκη Χατζή

Τι συμβαίνει στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ; Επιχειρείται να αποκτήσετε μια ευδιάκριτη πολιτική ταυτότητα ή πάτε να ξεκαθαρίσετε τις μεταξύ σας διαφορές; Έχει γίνει φανερή μιας μορφής αμφισβήτηση της ηγεσίας.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα παραμείνει ο πρωταγωνιστής του κινήματος αλλαγής.

Οι διαφορετικές φωνές είναι υγεία για κάθε πολιτικό φορέα. Η σύνθεση απόψεων είναι η δύναμη ενός μεγάλου, θεσμικού κόμματος. Και το θεσμικό κόμμα πρέπει να σέβεται πλειοψηφίες και μειοψηφίες. Η Φώφη Γεννηματά έχει εκλεγεί τα τελευταία 4 χρόνια 2 φορές αρχηγός. Τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουμε κάνει 5 συνέδρια. Έχουν συμμετάσχει σε εκλογικές και πολιτικές διαδικασίες χιλιάδες άνθρωποι. Και όλοι αυτοί έχουν έρθει στα συνέδριά μας και έχουν ψηφίσει πολιτικές αποφάσεις. Κάθε αγωνία, κάθε σκέψη κάθε όνειρο των ανθρώπων που πίστεψαν και αγάπησαν το ΠΑΣΟΚ είναι η βάση της καθημερινής μας προσπάθειας. Στο συνέδριο έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να διαμορφώσουμε μια νέα συλλογική συνείδηση και λειτουργία που θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και όχι με επίπλαστες προσωπικές φιλοδοξίες, όσων βάζουν το εγώ πάνω από το εμείς.

Υπάρχουν πράγματι σκέψεις για διαγραφές στελεχών, εφόσον επιμείνουν στην (όποια) κριτική  ασκούν, στο συνέδριο ή μετά;

Το συνέδριο έχει ως στόχο να επιλύσει θέματα και να συσπειρώσει τον κόσμο μας. Το ζήτημα δεν είναι να διαγραφούν στελέχη αλλά να καταφέρουμε να εμπνεύσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο και κυρίως την νέα γενιά. Η γενιά μου είναι αυτή, που αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες σήμερα και εμείς οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στα μεγάλα τους θέματα. Κανείς δεν θέλει διαγραφές, κανείς όμως δε δικαιούται να δημιουργεί τόση εσωστρέφεια, απογοητεύοντας όσους πιστεύουν στην προσπάθεια.

Μετά το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ θα διαχυθεί στο ΚΙΝΑΛ; Ξεκαθαρίστε μας λίγο πώς θα συνεχίσει το κόμμα να υπάρχει;

Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να κατακτήσει τις προκλήσεις του αύριο.

Ενιαία θεσμική λειτουργία σε όλη την Ελλάδα, με τακτικές συνεδριάσεις οργάνων και τομέων με στόχο τη διαρκή παραγωγή θέσεων και προτάσεων. Ψηφιοποίηση του κόμματος και νέα επεξεργασία του σχεδίου Ελλάδα. Η άποψη μου, που έχω καταθέσει και στα όργανα, είναι η θέσπιση και ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων με τα οποία θα αποφασίζουμε σε συγκεκριμένα θέματα. Ανοιχτές διαδικασίες, συλλογικές δημοκρατικές αποφάσεις, ρήξεις με τα κατεστημένα που δημιουργούν μέλη και στελέχη πολλών ταχυτήτων.

Κυρίως να έχουμε τη μάτια μας στραμμένη στους πολίτες και όχι σε άσκοπες εσωτερικές τριβές.

Πώς κρίνετε ως στέλεχος της νέας γενιάς όλη αυτή την, επιτρέψτε μου,  «μη πολιτική» συζήτηση που έχει ανοίξει στην παράταξη σας; Αισθάνεστε λίγο… εκτός κοινωνίας;

Αντιπαραγωγική και απολίτικη.

Μας αδικεί αυτή η συζήτηση. Κυρία Χατζή, κάποιοι από εμάς δεν μπήκαμε στην πολιτική για να κάνουμε ίντριγκες, αλλά για να υπηρετήσουμε ιδέες, αξίες και ιδανικά. Μπήκαμε στην πολιτική για να μην βλέπουμε τους φίλους μας να φεύγουν στο εξωτερικό, για να υπάρχει αξιοκρατία, ασφάλεια, δικαιοσύνη, ευκαιρίες σε όσους τις ζητούν. Για να δούμε την Ελλάδα να στέκεται ψηλά, περήφανη και ισχυρή. Και αυτή την αντίληψη δεν θα μας την στρεβλώσει κανείς. Έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε πίσω τις συναισθηματικές παρορμήσεις και να λειτουργήσουμε όπως έκανε πάντα το ΠΑΣΟΚ με το βλέμμα στο μέλλον χωρίς φόβο. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και αυτό θα κάνουμε.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΟΣΟ ΜΕΝΕΙ ΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ