Σε Συνεντεύξεις

Σημεία τοποθέτησης του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλου Χρηστίδη στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους Μαρία Αναστασοπούλου και Δημήτρη Οικονόμου.

Κυβέρνηση «μαμούθ» με μόλις πέντε γυναίκες

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη νέα κυβέρνηση. Πρέπει να πω ότι είναι μία κυβέρνηση εξαιρετικά μεγάλη, πολύ μεγαλύτερη από αυτή την οποία περιέγραφε η Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές, και επίσης λείπουν οι γυναίκες. Μόλις το 10% της κυβέρνησης αποτελείται από γυναίκες και μόλις δύο έχουν τη θέση υπουργού. Εμείς έχουμε μπροστά μας μία περίοδο στην οποία θα δούμε πώς κινείται η Νέα Δημοκρατία με βάση τις δεσμεύσεις της, και φυσικά μία σειρά νομοθετημάτων τα οποία πρέπει να έρθουν άμεσα για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να πάει μπροστά για τους πολίτες και να απαλύνουμε πολλά προβλήματα τους.

Δεν γίνεται οι υπουργοί οι οποίοι έχουν βγει από το ΠΑΣΟΚ να είναι καλοί  υπουργοί όταν γίνονται υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να λέμε ότι για όλα έφταιγαν οι προηγούμενοι ή έφταιγε το ΠΑΣΟΚ.

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι όταν κάποιος επιλέγει να γίνει  υπουργός μιας άλλης κυβέρνησης δεν μπορεί να παραμείνει μέλος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ. Διαφωνώ πολιτικά με την επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και θέλω να κάνω ένα σχόλιο: Δεν γίνεται οι υπουργοί οι οποίοι έχουνε βγει από το ΠΑΣΟΚ να είναι καλοί υπουργοί, όταν γίνονται υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα, να λέμε ότι για όλα έφταιγαν οι προηγούμενοι ή έφταιγε το ΠΑΣΟΚ.

Το λέω διότι εδώ υπέστη το ΠΑΣΟΚ μία πολύ μεγάλη πίεση από πολλούς και διαφορετικούς, άντεξε είναι εδώ. 

Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας προκλήσεις, εδώ είμαστε. Κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει τα γεγονότα, υπάρχουν καταλύτες μες στη Βουλή που θα δείξουν πολλά και σίγουρα εκτός από τα πολλά λόγια, έχει έρθει η ώρα να κάνουμε και πράξεις. Είναι αυτονόητο ότι και εμείς θα προχωρήσουμε σε αλλαγές. 

Το τι θέλει να εκφράσει ο καθένας στο σήμερα και στο αύριο δεν θα  σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε το τι έκανε χθες

Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια είδαμε την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας  στο υπερταμείο με τρόπο τον οποίο δεν αποδέχτηκε ποτέ καμία κυβέρνηση στο παρελθόν και ελπίζω να μην το αποδεχτεί στο μέλλον και να αλλάξει και τη μορφή του. Επίσης έχουμε 3.5% πρωτογενή πλεονάσματα που υπέγραψε αυτή η κυβέρνηση και οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει πάρει και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προς τον ελληνικό λαό να ακολουθήσει αυτό το οποίο έχει πει και η Φώφη Γεννηματά, ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί να ζητήσουμε τη μείωση για να ελαφρύνουμε τους Έλληνες πολίτες και φυσικά να δούμε και μία σειρά άλλων δεδομένων με την καθημερινότητα Άκουσα από τον κ. Τσίπρα όσα είπε για τις ανισότητες την περίοδο της κρίσης. Είχαμε αύξηση της έμμεσης φορολογίας με υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Ποιον χτυπάει αυτό; αυτό χτυπάει τον μη προνομιούχο, τα πιο φτωχά στρώματα. 

Επομένως, το τι θέλει να εκφράσει ο καθένας στο σήμερα και στο αύριο δεν θα  σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε το τι έκανε χθες όταν ήταν πρωθυπουργός, με ποιους συμπορεύτηκε στη κοινοβουλευτική ομάδα.  Και φυσικά τις αξίες που επέδειξε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του. Αυτό είναι κάτι, το οποίο έχει να κάνει και με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά με το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο μπαίνει σε μία νέα φάση

Όπως το κάναμε και στην προηγούμενη κυβέρνηση που ξέρετε ότι όταν δεν ψήφιζε ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ εμείς στηρίξαμε ζητήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα το ίδιο θα κάνουμε για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάργηση του νόμου Παρασκευοπούλου, με την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, για το τέλος της ανομίας, η οποία υπάρχει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Θα τα υπερασπιστούμε γιατί βοηθάνε τους πολίτες να εξελίξουν τις ζωές τους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ. ΟΘΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ALPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΝΙΑ ΤΖΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠΡΟΥ