Σε Συνεντεύξεις

Σημεία Τοποθέτησης Παύλου Χρηστίδη  Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον alpha 9.89 με τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο & Σπύρο Λάμπρου 

Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και αυτό θα γίνει σαφές ιδεολογικό και αξιακό πλαίσιο, με δυναμική αντιπολίτευση και Εξωστρεφείς κινήσεις.

Πάντα το ΠΑΣΟΚ είχε εντάσεις, πολλά χρόνια κρύβονταν ενδεχομένως κάτω από την συνεκτική ουσία της πορείας στην εξουσία. Είναι προφανές ότι τώρα που μπαίνουμε σε μία νέα εποχή πρέπει να δούμε τι πραγματικά έφταιξε και το ΠΑΣΟΚ του 45% πήγε το Γενάρη του 2015 στο 4,5%. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε από δω και μπρος ώστε το 8,1%, το οποίο δεν είναι αρκετό για κανένα από εμάς, να αποτελέσει τη βάση για μεγαλύτερη απήχηση του κινήματος στους πολίτες.

Δεν μας αρκεί να παραμείνουμε ένα κόμμα μεσαίου μεγέθους. Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και αυτό θα γίνει σαφές ιδεολογικό και αξιακό πλαίσιο, με δυναμική αντιπολίτευση και Εξωστρεφείς κινήσεις. Πρέπει πλέον με σαφήνεια να δώσουμε ένα σοσιαλδημοκρατικό στίγμα στις δικές μας κινήσεις και αυτές να είναι δυναμικές, να είναι εμπροσθοβαρείς. Η συζήτηση που αφορά το παρελθόν και κρίθηκε στις εκλογές αλλά, θα κρίνεται διαρκώς για καθένα από όλους εμάς. Η ουσία όμως είναι να κατακτήσουμε τις προκλήσεις του αύριο που είναι πάρα πολλές. Απαιτείται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους πολίτες. 

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή

Δεν είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε τραγικές συνέπειες για τη χώρα. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αδικήθηκαν την περίοδο της κρίσης. Η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε και στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή ότι εμείς θα επαναφέρουμε την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής από την πρώτη μέρα που η χώρα μπήκε στο ευρώ. Για να δούμε τις ευθύνες, το ποιος γιγάντωσε το δημόσιο χρέος και ποιος οδήγησε το έλλειμμα πάνω από 15%. Και φυσικά πρέπει να μάθουν και όσοι συμπολίτες μας δεν το ξέρουν ήδη, τι συζητείται και στην Ευρώπη. Αυτό που ανέφερε πριν λίγες ημέρες ο κ. Γιούνκερ ήταν μια επανάληψη της απόφασης που πήρε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014. Μια απόφαση που επιρρίπτει τις ευθύνες για την κρίση στην ευρωπαϊκή και την ελληνική συντήρηση.

Για το άσυλο και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Φαίνεται ότι δυστυχώς δεν έχουμε χορτάσει τα μεγάλα λόγια και τις μεγάλες υποσχέσεις. Έχει περάσει μία εβδομάδα από τότε που εξελέγη η Νέα Δημοκρατία και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ποιο θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρουν προς ψήφιση. Τη μια λένε ότι θα είναι το άσυλο, την άλλη οι επενδύσεις και μετά η λειτουργία του κράτους. Ελπίζω να υπάρξει σχέδιο το οποίο θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας τόσο στα Εξάρχεια που εμείς το βιώνουμε καθημερινά όσο και σε μία σειρά πανεπιστημίων. Πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ εντοπισμένα τα προβλήματα τα οποία αφορούν το άσυλο και την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Υπάρχουν κάποια πανεπιστήμια της Αθήνας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης που έχουν προβλήματα. Υπάρχουν καταγγελίες για υπόγεια σε ελληνικό πανεπιστήμιο το οποίο είναι γεμάτο με μπουκάλια για να κατασκευάζονται μολότοφ. Κινδυνεύουν ζωές πολιτών και αστυνομικών. Είναι αδιανόητο κάθε Παρασκευή και κάθε Σάββατο να δεχόμαστε επιθέσεις και να μη γίνεται ούτε μία προσαγωγή.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.