Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΗΜΕΡΑ”

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την Συνταγματική Αναθεώρηση όπως κάνει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

ΓΙΑ  ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ, ΜΠΕΣKENΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΠΟΛΑΚΗ

Το γεγονός ό,τι δικαιώνεται από την ελληνική δικαιοσύνη δεκατέσσερις μήνες μετά το θάνατό του είναι πολύ σημαντικό. Για το ύφος και το ήθος του κ. Πολάκη: Να τον χαίρεται ο κ. Τσίπρας τον κ. Πολάκη για το ύφος και το ήθος του. Τον έχει αφήσει στην θέση του παρά τα όσα έχει πει επανειλημμένως, προσβάλλοντας ακόμη και νεκρούς. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει και δε θα είναι και η τελευταία. Είναι αδιανόητα αυτά τα οποία λέει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Έχει αποτύχει πλήρως η λαϊκή αναθεώρηση του κ. Τσίπρα έτσι όπως την ανήγγειλε πριν τρία χρόνια. Είχε πει ότι θα γυρίσει όλη την χώρα, ότι θα φτιάξει μια επιτροπή, ο λαός θα συμμετέχει, θα καταθέσει τις προτάσεις του και όλο αυτό θα γίνει αποτύπωση στην πρόταση της συνταγματικής αναθεώρησης. Δεν έγινε αυτό. Έχουμε καθυστέρηση στην έναρξη της συζήτησης. Άρα εξ αντικειμένου, μπαίνουμε σε μία περίοδο που εργαλειοποιείται και η συνταγματική αναθεώρηση. Μπαίνουν εκλογικά πρόσημα και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Εμείς ένα χρόνο πριν καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις. Η Φώφη Γεννηματά πήρε μια πρωτοβουλία και έστειλε επιστολή και προς τον κ. Βούτση ζητώντας να ανοίξει συζήτηση. Ούτε ο κ. Τσίπρας μπήκε στην διαδικασία, ούτε η ΝΔ, η οποία πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να έχει στο μυαλό της την επόμενη μέρα, όλα να γίνουν όπως τα θέλει η ίδια. Πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία συναίνεσης. Δεν είναι μόνο τα ζητήματα που έχουν  να κάνουν με το άρθρο 86 ή με το άρθρο 32.Υπάρχουν και μια σειρά ακόμα ζητήματα. Η ΝΔ πριν από 6 μήνες έλεγε ΝΑΙ στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν ό,τι το πολιτικό σύστημα στέκεται, εμβαθύνει τη δημοκρατία και αντιμετωπίζει τα προβλήματα των διχασμών που είχαμε. Και η συνταγματική αναθεώρηση ήταν μια τεράστια συζήτηση για να κατοχυρώσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι κοινωνικοί εταίροι συζητούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την  διαδικασία, όπως κάνει για όλα τα κρίσιμα ζητήματα και κάνει όπισθεν ολοταχώς γιατί αντιλαμβάνεται ό,τι θα χάσει την επόμενη μέρα των εκλογών. Αυτό που έγινε και  με την Εκκλησία, είναι δικαίωση των δικών μας απόψεων. Ήμασταν το μοναδικό κόμμα που είπε από την πρώτη στιγμή ότι το προσύμφωνο το οποίο έγινε με τον Αρχιεπίσκοπο άφηνε πολλά ζητήματα ανοιχτά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗpavlos-xristidis