Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ FM 104.6» και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠτΔ

Είμαστε η μόνη κοινοβουλευτική ομάδα που ψηφίσαμε σύσσωμοι την κ. Σακελλαροπούλου και αυτό κάτι λέει. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την επιλογή της για τη θέση της  ΠτΔ.  το δήλωσε από την πρώτη στιγμή η Φώφη Γεννηματά. Είναι μια δικαστής με εξαιρετικές γνώσεις , με συνέπεια στις αποφάσεις της σε πολύ κρίσιμα ζητήματα που αφορούν και το χθες της κρίσης αλλά και το αύριο, για το περιβάλλον και τις επενδύσεις στη χώρα μας. Προφανώς ο τρόπος  που έχει πορευθεί στη ζωή της  όλα αυτά τα χρόνια ταιριάζει σ ένα παράδειγμα για τον τόπο, επομένως ελπίζουμε να γίνουν και για την πατρίδα μας καλύτερες επιλογές γιατί εκτός από την κα. Σακελλαροπούλου τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά. Για παράδειγμα στα ελληνοτουρκικά και στο μεταναστευτικό. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Δεν είναι και μικρό πράγμα να έχει προσκληθεί ακόμα και η Δημοκρατία του Κονγκό και να απουσιάζει η Ελλάδα. Είναι προφανώς μια απουσία προβληματική, εμείς  για λόγους εθνικής  ομόνοιας δεν σηκώνουμε τους περισσότερο τους τόνους, αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ να συμπεριφέρεται σαν να μη συνέβη τίποτα. 

Δεν θα πρέπει να επαναληφθεί πιστεύω και ελπίζω ότι θα είμαστε παρόντες από δω και πέρα, διότι η Τουρκία εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα της  πάνω στο δίκιο του ισχυρού  και βλέπουμε την Ευρώπη να είναι κατώτερη των περιστάσεων. Για εμάς είναι μείζον θέμα και η στάση της Γερμανίας και η στάση μιας σειράς άλλων χωρών που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ο κ. Ερντογάν έχει μπει στη Βόρεια Συρία, προσπαθεί να γίνει εγγυητική δύναμη στη Λιβύη και συνεχίζει την επιθετικότητα του όσον αφορά την ανατολική μεσόγειο. 

Έχουμε ακούσει πολλά τα τελευταία χρόνια, εμείς τηρούμε μια στάση αναμονής και λέμε πως χρειάζεται εθνική συνεννόηση πιστεύω ότι  με τη νέα προεδρία θα έχουμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σύντομα για να καθορίσουμε μια εθνική στρατηγική η οποία δεν αφορά μόνο την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ, πρέπει γίνει μια στρατηγική που θα αφορά το 2030 . το 2040 να χαράξουμε ένα δρόμο που θα δώσει κοινωνική ειρήνη ,  ευημερία και ισορροπία και αποτρεπτική δύναμη στην πατρίδα μας η οποία έχασε πολλές ευκαιρίες  την τελευταία δεκαετία.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ 

Η πρόταση μας  για τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είναι στο τραπέζι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πρέπει να έχουμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τη νέα πρόεδρο της Δημοκρατίας το συντομότερο δυνατό. 

Προφανώς και μας ανησυχεί ότι οι Τούρκοι βγάζουν το Γιαβουζ  για γεωτρήσεις  και για αυτό πρέπει να βρούμε μια ομόψυχη στάση στο ενδεχόμενο ένα οποιαδήποτε καράβι της Τουρκίας παραβιάσει τα εθνικά θαλάσσια σύνορα. 

Είναι κάτι που πρέπει να συναποφασίσουμε έτσι ώστε να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία αλλά και στους  εταίρους  μας ότι δεν παίζουμε, δε ν μπορεί το γεωτρύπανο να πηγαίνει στην ΑΟΖ της Κύπρου να χτυπάει όπου θέλει και επειδή βρίσκει λάσπη δεν δημιουργεί ζήτημα. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να χαράξουμε μια στρατηγική, οι Έλληνες ξέρουμε  τον δρόμο δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Στην δικιά μου κοσμοθεωρία όποιος παραβιάζει τα ελληνικά σύνορα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον κατάλληλο τρόπο, το έχει πει και η κυβέρνηση το έχουν πει και τα υπόλοιπα κόμματα . Πρέπει να σηματοδοτηθεί και προς τους Ευρωπαίους , η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι δεν είναι μια χώρα επιθετική, ούτε πολεμοχαρής, κάνει τα πάντα στις διαπραγματεύσεις για να κρατήσει το ευρωπαϊκό ιδεώδες  ψηλά και τη συμμετοχή της στα διεθνή φόρα ψηλά άλλα έχουν και ένα όριο.

ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να κουβεντιάσουμε και αφορούν στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμερική τι σχεδιάστηκε τι περίμενε η ελληνική κυβέρνηση και τι πήρε. Ξέρουμε τι έχουμε δώσει αναζητούμε το τι έχουμε πάρει .

 Δώσαμε τα ζητήματα που αφορούν τις βάσεις, τα F35 , ζητήματα που αφορούν την τεχνολογία όπως το  G5 και αυτό που πήραμε είναι μια ευχαριστήρια επιστολή από τον κ.Πομπέο, που δεν καταδικάζει τίποτα από όσα κάνουν οι Τούρκοι , χωρίς να αναδεικνύει πουθενά τις ευθύνες του κ. Ερτογαν τότε δεν έχουμε πάρει αυτά που έπρεπε να πάρουμε.

Όσον αφορά την Ευρώπη θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο να αποτελεί ένα σηματοδότη ειρήνης , ισορροπίας όπου τα ελληνικά σύνορα ήταν πάντα τα ευρωπαϊκά σύνορα ή αν κυρίαρχο χαρακτήρα έχουν τα χρήματα Γερμανία κάνει συμφωνίες με την Τουρκία θα αποδέχονται .

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 

Στον εκλογικό νόμο έχουμε διαφωνίες και θα καταψηφίσουμε , γιατί αυτό που φέρνει η ΝΔ Είναι μια από τα ίδια. Στην συνδιάσκεψη στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε νέα ζητήματα  που αφορούν το αύριο το Ελλήνων , τα ζητήματα ενός εκπαιδευτικού συστήματος το όποιο ανήκει σε άλλη δεκαετία, και δεν αυτό δεν γίνεται με τον τρόπο της κα. Κεραμέως πάει να εξισώσει τα πτυχία των κολεγίων με των πανεπιστημίων χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για την χώρα μας vα εξελιχθεί και να κοιτάξουμε μπροστά 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ : Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝΠαναγιώτης Βλάχος: Η νέα Πρόεδρος Δημοκρατίας να είναι δίπλα στους Έλληνες που δοκιμάζονται