Σε Συνεντεύξεις

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ OPEN ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟYΣ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ

«Η προστασία των πολιτών απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ύψιστη προτεραιότητα»

Είμαστε συντετριμμένοι για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες και τους οικείους τους και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Αυτό που προέχει τώρα στη Χαλκιδική είναι να αποκαταστήσουμε γρήγορα τις ζημιές, να λάβουν χωρίς περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια αυτοί που πρέπει τις αποζημιώσεις και να συνεχίσουν όλοι κανονικά τις δουλειές τους. Πρέπει επίσης να ελεγχθούν όλες οι κατασκευές από τους κατάλληλους τεχνικούς για να δούμε αν τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας.  

Από εκεί και πέρα πρέπει να επισημάνουμε ότι με τις τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων και την 4η βιομηχανική επανάσταση έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώνουμε τους πολίτες έγκαιρα και εντοπισμένα. Πλέον όλοι μπορούν να λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο με το οποίο θα ξέρουν είτε ότι υπάρχει μεγάλη πυρκαγιά είτε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας καταστροφής και θεομηνίας. Είναι επίσης πολύ κρίσιμο να δούμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής με μία σειρά πρωτοβουλιών που θα έχουν βάθος του χρόνου γιατί αυτό δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζεται πρόχειρα και γρήγορα. Είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το δημόσιο διάλογο, αφορά την Ελλάδα αλλά και συνολικά τον πλανήτη. Η προστασία των πολιτών απέναντι στις συνέπειες της εντεινόμενης κλιματικής αλλαγής είναι ύψιστη προτεραιότητα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ. ΟΘΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALPHA ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ALPHA ΡΕΠΟΡΤΑΖ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΝΙΑ ΤΖΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠΡΟΥ