Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τ/σ ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα

Για την παρουσία Τσίπρα στην πορεία του Πολυτεχνείου:

Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έφτασε από τη μία να λέει ότι ο κ. Τραμπ κάνει κάτι «διαβολικά καλό» και τώρα που έχασε την εξουσία να ξανά είναι στο δρόμο, να περπατάει 500 μέτρα και μετά να φεύγει, δείχνει την υποκρισία του και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την πορεία προς τιμήν των νεκρών του Πολυτεχνείου. 

Γιατί αυτό το οποίο τιμούμε είναι το πώς έδωσαν κάποιοι άνθρωποι τη ζωή τους, το αίμα τους για να έχουμε σήμερα ελευθερία και Δημοκρατία στη χώρα. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει ακουστεί και από το ΣΥΡΙΖΑ – και πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να τ’ αφήσουμε πίσω – η λογική ότι η χούντα δεν τελείωσε το ’73. Γιατί, θυμόμαστε πολύ καλά ότι η χούντα τελείωσε το ’74 και στοίχισε και τη μισή Κύπρο. 

Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί και συγκροτημένοι και να μην κάνουμε πράγματα μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο συμβολισμός που θέλει να δώσει ο κ. Τσίπρας είναι μόνο για το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Από εκεί και πέρα, ο κ. Κούλογλου επειδή είτε την ξέρει την ιστορία και δεν την θυμάται καλά είτε δεν την ξέρει και την παραποιεί, ο Ανδρέας Παπανδρέου πλήρωσε το γεγονός της σύγκρουσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πάρα πολύ ακριβά και συνάντησε μετά από 25 χρόνια τον πρόεδρο Κλίντον, όταν είχε να αντιμετωπίσει μία σειρά πολιτικών επιλογών. Ο κ. Τσίπρας ευχόταν να μη μας βρει αυτό το κακό με την εκλογή Τραμπ, πήγε και τον συνάντησε και ακολούθησε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές στην πορεία τις οποίες τις πληρώνουμε σήμερα. Δεν ξεχνά κανείς το ζήτημα με τις Πρέσπες που σήμερα είναι ακόμη ανοιχτό και το οποίο μας βασανίζει και θα μας βασανίζει τα επόμενα χρόνια. Όλα αυτά λοιπόν είναι ζητήματα τα οποία δεν καλύπτονται από 20 selfies και μια πορεία από την Πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι το Σύνταγμα. Εάν νομίζουμε ότι αυτή είναι η ουσία της πορείας του Πολυτεχνείου, με συγχωρείτε αλλά δεν είναι αυτές οι αρχές, οι αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς και όσων βγαίνουν στο δρόμο.

Για την αποφυγή επεισοδίων στην πορεία:

Είναι προφανές πως είναι σημαντικό ότι χθες είχαμε μία πορεία χωρίς μολότοφ, χωρίς επεισόδια τα οποία θα αμαυρώσουν την πορεία του Πολυτεχνείου. Είναι κάτι το οποίο το πιστώνεται και η πολιτική ηγεσία, αλλά και το επιτελείο το οποίο έκανε τη δουλειά του με σωστό τρόπο, κι εν πάσει περιπτώσει εκτιμούμε ότι έγιναν κι αυτονόητα πράγματα τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και το λέω αυτό, διότι χρειάζονται και πράξεις για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα της ανομίας. Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος επειδή έκανε μία καλή διαδικασία στις 17 Νοέμβρη αντιμετωπίστηκαν όλα τα ζητήματα της ανομίας στο κέντρο της Αθήνας ή οπουδήποτε αλλού. Χρειάζεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, αντιμετώπιση και των ναρκωτικών και του παραεμπορίου και γενικά εξασφάλιση της ασφάλειας οπουδήποτε στη χώρα μας.

Επειδή κατεβαίνω διαρκώς στην πορεία τα τελευταία δέκα χρόνια, η Αστυνομία είναι η ίδια ακριβώς, οι δυνάμεις της, η παρουσία της. Όσοι ήταν και πριν από χρόνια, τόσοι ήταν και χθες. Το επιχειρησιακό σχέδιο με το οποίο αντιμετωπίστηκαν μπορεί να ήταν διαφορετικό, αλλά το γεγονός ότι μία πορεία στο Κέντρο της Αθήνας έχει Αστυνομία είναι κάτι το οποίο αν μη τι άλλο δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν. 

Για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ:

Θα κάνουμε ένα ανοιχτό συνέδριο στο οποίο, όποιος θέλει να βάλει ζητήματα επί της πολιτικής, θα τα βάλει. Όλα τα ζητήματα έχουν συζητηθεί τις τελευταίες 15-20 ημέρες. Εδώ όμως συνθέτουμε δυνάμεις και μεγάλη δύναμη της δικής μας παράταξης είναι ότι συζητάμε τα πάντα ανοιχτά. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Για τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν στην πορεία μαζί με τον Τσίπρα:

Ο κάθε άνθρωπος κουβαλά μέσα του αρχές, ιδανικά, αξίες. Το πώς αυτά τα χρησιμοποιεί στην πορεία της ζωής του είναι κάτι το οποίο στιγματίζει ή αναδεικνύει τον ίδιο. Εγώ δεν θα κρίνω κανέναν, κρίνει ο κόσμος, οι πολίτες και η Ιστορία πολύ αυστηρά.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ