Σε Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 και στους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Για την πρόταση του Πρωθυπουργού για την κα Σακελλαροπούλου

Θα ανακοινωθεί η στάση μας μετά τις 3 που έχουμε τη συνεδρίαση του οργάνου του Πολίτικου Συμβούλιου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παρουσία της Φώφης Γεννημά. Η κα Σακελλαροπούλου είναι μία δικαστικός που έχει αξιοσημείωτη καριέρα, έχει τιμήσει το δικαστικό σώμα με τις αποφάσεις της με τη στάση ζωής της. Καταλαβαίνετε, όμως, ότι δεν μπορώ να πω πολύ περισσότερα όταν έχουμε μπροστά αυτή τη συνεδρίαση. 

Για τον εκλογικό νόμο που θα φέρει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή η Κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία φέρνει μία πρόταση που δεν αλλάζει τίποτα. Είναι πολύ τυπικό το ζήτημα του κλιμακωτού μπόνους με βάση τα νούμερα που δίνει η Νέα Δημοκρατία. Μιλάμε για μία από τα ίδια επί της ουσίας. Αυτό κατά την άποψή μας δεν εκφράζει την ανάγκη για να αναλογικότερη δημοκρατία έτσι όπως θα έπρεπε να προκύπτει μετά από τις εκλογές. Έχουμε βάλει το ζήτημα της κυβερνησιμότητας, αυτό είναι κάτι που περιλαμβάνεται στη δική μας πρόταση. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει συζητήσει πολύ περισσότερο με τα κόμματα και με το Κίνημα Αλλαγής προφανώς την πρόταση της. Εκεί που πραγματικά την ενδιέφερε να βρει συναίνεση και συνεννόηση, για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, μπήκε σε μία διαβούλευση που κράτησε πάνω από ένα μήνα και καταλήξαμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο φέρνει το νέο εκλογικό νόμο δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται να βρεθεί αυτού του είδους η συναίνεση και η συνεννόηση.

Για την απόφαση της Κυβέρνησης να επανασυστήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Η Κυβέρνηση υπέστη μία πολύ μεγάλη ήττα γιατί υπαναχώρησε από τη θέση που είχε εκφράσει πριν από λίγους μήνες. 

Την είχαμε προειδοποιήσει εμείς όταν είχε ανακοινωθεί η νέα Κυβέρνηση ότι είναι αδιανόητο να πηγαίνει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς δεν συμβαίνει αυτό διεθνώς, πόσο μάλλον σε μία χώρα σαν την Ελλάδα. Έξι μήνες μετά το βλέπει με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Η συζήτηση για τις προτάσεις για το μεταναστευτικό και προσφυγικό έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Έχουμε συναινέσει σε μία σειρά επιλογών της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης. Η ουσία, όμως, της συζήτησης είναι ότι οι κάτοικοι των νησιών νιώθουν προδομένοι από μία κυβέρνηση που είχε σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη και βλέπει σήμερα τα νησιά μας να γίνονται αποθήκες ψυχων. Επομένως όχι άλλες αλλαγές ρόλων, έχουν περάσει έξι, επτά Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη από τη θέση διαχείρισης του προσφυγικού. Θυμηθείτε τον κ. Χρυσοχοΐδη, τον κ. Στεφανή, τον κ. Μηταράκη. Χρειάζεται εθνική στρατηγική και ελπίζω το νέο Υπουργείο να αντιληφθεί ότι όλοι μαζί πρέπει να συμβάλουμε για να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που πρώτα είναι ευρωπαϊκό, για να ξέρουμε και πως βάζουμε τα ζητήματα. Γιατί και η Ευρώπη πέρασε κάτω από τον πήχη και δεν δείχνει την απαιτούμενη αλληλεγγύη. Με αυτά που γίνονται στο Βερολίνο η Ευρώπη κλείνει το μάτι στην Τουρκία να κάνει αυτά που θέλει και δεν λαμβάνονται υπόψη τα σχέδια της Ελλάδας και τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα, αλλά και ο τρόμος με τον οποίο έχει σταθεί η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ «ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΚΗ» Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΑΦΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ