Σε Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Γιάννη Πουλόπουλου:

Πενθούμε σήμερα για την απώλεια του Γιάννη Πουλόπουλου, ενός από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Από το 1963 που τον παρουσίασε πρώτος ο Μίκης Θεοδωράκης και για πολλές δεκαετίες μας συντρόφευε με τη φωνή του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. 

Σηματοδότησε την εποχή των μπουάτ και του νέου κύματος με τον Γιάννη Σπανό, ήταν ο πρώτος που έκανε χρυσό δίσκο με το δρόμο του Πλέσσα και του Παπαδόπουλου, σπάζοντας το φράγμα των 3 εκ. δίσκων, ερμήνευσε τον λόγο πολλών ποιητών, και συνεργάστηκε με τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Εδώ και πολλά χρόνια ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τη μάταιη προβολή, ασχολούμενος με την ποίηση και τη ζωγραφική.

Η απώλειά του ας μας οδηγήσει να εκτιμήσουμε και πάλι τη δύναμη του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού ως μέρος του ελληνικού πολιτισμού.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

«Ποια "μάσκα" θα καλύψει την ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας;»«Ο κ. Γεραπετρίτης καταφεύγει σε ψεύδη για να δικαιολογήσει τον αριθμό των μετακλητών»