Σε Συνεντεύξεις

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή στον ρ/σ Αlpha 9.89 σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός αντιμετώπισε την επέλαση του χιονιά, της «Μήδειας», χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα «γίγαντα με πήλινα πόδια, που βούλιαξε στο χιόνι με επιτελικό τρόπο». Συγκεκριμένα δήλωσε, ότι «ο κ. Μητσοτάκηςκοροϊδεύει τους πολίτες, διότι όλη η ευθύνη αντιστοιχεί και απορρέει από αυτόν. Την απόλυτη ευθύνη της πολιτικής προστασίας την έχει το επιτελικό κράτους που λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου». 

Παράλληλα υποστήριξε ότι, «αποδεικνύεται το επιτελικό κράτος να είναι τελικά ένα ψευδοοικοδόμημα το οποίο για ακόμη μια φορά καταρρέει χωρίς να υπάρχει ένας άνθρωπος να αναλάβει την ευθύνη. Η κακοκαιρία πήγε ακριβώς όπως είχε προβλεφθεί μέρες πριν και είχαν όλοι προειδοποιηθεί εγκαίρως. Κάνεις δεν λέει πως δεν ήταν σοβαρή και σφοδρή κακοκαιρία, και πως δεν ήταν δύσκολες οι συνθήκες, αλλά ενημέρωση υπήρχε και από μετεωρολόγους βουλευτές της ΝΔ, οπότε ας μην μας λένε για αιφνιδιασμό και σφοδρότητα. Παράλληλα υποστήριξε ο κ. Χρηστίδης ότι «οι Δήμοι, η Περιφέρεια, το κεντρικό κράτος σήκωσαν ψηλά  τα χέρια απέναντι στην «Μήδεια», παραδόθηκαν και έδειξαν καθαρά ότι δεν είχαν προετοιμαστεί για τίποτα.  Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν φταίει το Γαλάζιο επιτελικό κράτος, ο Γαλάζιος υπουργός ή ο γαλάζιος υφυπουργός, ο γαλάζιος δήμαρχος η ο γαλάζιος περιφερειάρχης, ποιος φταίει τελικά; Ο κ. Μητσοτάκης νίπτει τας χείρας του για την χρεωκοπία του δήθεν επιτελικού του κράτους. Δεν τόλμησε να αναλάβει τις ευθύνες που του ανήκουν και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο για το πινγκ-πονγκ ευθυνών που εκπορεύεται από τους Υπουργούς του. Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Πλήρης αποτυχία. Στο τέλος να δείτε που θα το ρίξουν στα δέντρα τα οποία δεν φταίνε και σε τίποτα».

Παράλληλα υποστήριξε, πως “ Είναι δυνατόν τόσες μέρες μετά να μην έχει αναλάβει ΕΝΑΣ αυτή την ευθύνη για αυτό το μπάχαλο, και να το ρίχνουν στον ΔΕΔΔΗΕ;  Ποιος  άραγε έχει διορίσει στον τον διοικητή του ΔΕΔΔΗΕ»; 

Θύμισε ο κ. Χρηστίδης ότι από τα τέλη Ιανουαρίου έκανε ερώτηση στη Βουλή ο κ. Καμίνης γύρω από τα ζητήματα που αφορούν την κακοκαιρία και την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού, και η κυβέρνηση είχε απαντήσει δια του αρμοδίου υπουργού κ. Χαρδαλιά ότι έχουν σχέδιο μέχρι και για την έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης!  Η κυβέρνηση, προσδιόρισε ο κ. Χρηστίδης ότι «δεν έχει ολοκληρώσει 1,5χρόνο τώρα από όταν ανέλαβε ο κ. Χαρδαλιας υφυπουργός τον χάρτη ευαλωτότητας, δεν ξέρει δηλαδή η πολιτική προστασία από τι κινδυνεύει ο κάθε δήμος της χώρας και τι πρέπει να κάνει ως αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου, αλλά παρόλα αυτά είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης». «αλαζονεία και αστοχία”, ανέφερε ο κ. Χρηστίδης. 

Τέλος προσδιόρισε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής ότι «έχει τεράστια ευθύνη συνολικά το επιτελικό κράτος και το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο το διαχειρίζεται διότι ο κ. Χαρδαλιάς είναι ένας υφυπουργός και επί της ουσίας από κάτω του υπάρχει μια γενική γραμματεία μετακλητών υπαλλήλων που δεν μπορούν είναι λειτουργικοί . Εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχει ορίσει η κυβέρνηση στις περιφέρειες τους υπεύθυνους για την πολιτική προστασία που πρέπει να υπάρχει σε κάθε περιφέρεια.  Στην περιφέρεια Αττικής που είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια όλων, αυτός ορίστηκε 2 μήνες πριν, αυτό δείχνει μάλλον ότι κάτι συμβαίνει στους  εσωκομματικούς συσχετισμούς της ΝΔ, δείχνει τα τεράστια ζητήματα που κρύβονται πίσω από επικοινωνιακό χάλι της ΝΔ . Αυτό που περιμένω από τον Πρωθυπουργό είναι αυτοκριτική, ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, δεν έχει ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης για το γεγονός ότι έχει διορίσει υπουργούς και υφυπουργούς στρατιές μετακλητών υπαλλήλων σε σειρά κρίσιμων πόστων και δεν υπάρχει ένα σχέδιο έστω για να κηρύξουν την αττική σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 24 ώρες πριν , με αποτέλεσμα να υπάρχουν νοικοκυριά τα οποία δεν είχαν ρεύμα για 72 ώρες. Αυτή η καθυστέρηση έχει υπογραφή της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη, αν τέλος πάντων έχει κάποιος άλλος την ευθύνη, έπρεπε να τον έχει στείλει σπίτι του.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανείς στη ΝΔ που να έχει βγει και να πει ότι φταίει ο τάδε ή ο δείνα που 250.000  έμειναν χωρίς ρεύμα. Εμείς λέμε το αυτονόητο, ότι για την κατάσταση αυτή υπάρχει πολιτική ευθύνη και αυτοί που έχουν την πολιτική ευθύνη, δεν θα έπρεπε να είναι σήμερα στη θέση τους και κατά την άποψή μας αυτό που λέει ο κ .Μητσοτάκης ότι στεναχωρήθηκε και θα μειώσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ στα σπίτια που δεν είχαν ρεύμα, είναι υποτίμηση της νοημοσύνης των συμπολιτών μας.  Η κριτική που δέχεται η ΝΔ αφορά και κεντρικά στελέχη της και αυτά που είπε ο κ. Μάνος με το tweet του είναι αυτά που νιώθουν χιλιάδες άνθρωποι στη Βόρεια Αθήνα και στην Ανατολική Αττική.  Όταν η χώρα είναι σε έναν τέτοιο κίνδυνο δεν γίνεται να μην νιώθει η κυβέρνηση ότι πρέπει να προστατέψει τους πολίτες κρατώντας τους δρόμους ανοιχτούς. Αυτό το έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό διαφορετικούς πρωθυπουργούς, πάντοτε στην ιστορική της πορεία, ποτέ δεν έκανε τέτοιου είδους επιλογή, καμία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η ανακοίνωση που έβγαλε ο Τομέας του Κινήματος Αλλαγής για τα ζητήματα που αφορούν την Εθνική Οδό είναι κάτι που εμείς θα συνεχίσουμε και θα το φέρουμε και στη Βουλή με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας και θα καλέσουμε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς  να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Άλλο η κριτική, άλλο η διαστρέβλωση των θέσεών μας»Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Κάθε φορά που αποτυγχάνουν λένε ότι και οι άλλοι τα ίδια έκαναν»