Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA στην εκπομπή «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA» με τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου

Όπως κατατέθηκε, το νομοσχέδιο για τις πορείες ειναι ψευδεπίγραφο στον τίτλο, προβληματικό στο περιεχόμενο

Χρειάζονται κανόνες και διαδικασίες στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται οι διαμαρτυρίες των πολιτών και οι πορείες. Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους αρμόδιους φορείς. Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων, των ομοσπονδιών και γενικότερα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο θέμα έχουν καταθέσει προτάσεις και σοβαρές θέσεις και έχουν ασκήσει γόνιμη κριτική απέναντι στο ζήτημα αυτό. Το ξέρω από πρώτο χέρι, γιατί είμαι τακτικός συνομιλητής με όλους τους παραπάνω, και γνωρίζω ότι είναι μαζί με τους πολίτες και όχι απέναντι τους.

Έτσι όπως η ΝΔ φέρνει αυτό το νομοσχέδιο, εμείς δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε. Υπάρχει παντελής έλλειψη οποιασδήποτε δικαστικής-εισαγγελικής αρχής στον τρόπο που αποφασίζεται ή διαλύεται μια πορεία. Υπάρχουν σημαντικά θέματα που αφορούν τη χρήση των χημικών στις πορείες που περιλαμβάνονταν στην πρόταση του κ. Καμίνη το 2012. Παράλληλα μια σειρά συνταγματολόγων- όλων των πολιτικών προτιμήσεων-έχουν εκδηλώσει και αυτοί μια σειρά προβληματισμών για τις ασάφειες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Όπως κατατέθηκε, το νομοσχέδιο για τις πορείες είναι ψευδεπίγραφο στον τίτλο, προβληματικό στο περιεχόμενο

Εμείς είμαστε απέναντι σε μια λογική που διχάζει τους Έλληνες σε οποιοδήποτε ζήτημα. Από τις πορείες μέχρι το διχασμό για το Netflix. Οφείλουμε όλοι μας να έχουμε στο μυαλό μας το κοινό καλό. Θα διασφαλίσουμε ώστε κάθε Έλληνας, κάθε Ελληνίδα να μπορεί συνταγματικά και δημοκρατικά να υπερασπιστεί τα ατομικά και συλλογικά του δικαιώματα. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στη δεκαετία του ΄60 όταν η αστυνομία μπορούσε να μπει και να διαλύσει οποιαδήποτε συνάθροιση 2-3 ανθρώπων χωρίς αιτιολογία και με βία. Αυτό δεν θα περάσει. Αυτή είναι η θέση του Κινήματος Αλλαγής και των προοδευτικών δυνάμεων της Χώρας.

Θυμάμαι τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνει όταν έκαναν απεργία τα συνδικάτα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά δεν θυμάμαι κανέναν βουλευτή της ΝΔ να έχει διαμαρτυρηθεί για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες του κέντρου της Αθήνας όταν το επισκέπτονται αξιωματούχοι από το εξωτερικό και οι πολίτες στενάζουν στους δρόμους.

Δεν θα επιτρέψουμε, επειδή οι προηγούμενοι τα έκανα όλα χάλια, η ΝΔ να αλώσει ιδεοληπτικά μια σειρά καίριων ζητημάτων δημοκρατίας όπως κάνει με νομοσχέδιο για τις πορείες. Η δύναμη της πλειοψηφίας είναι πολύ σημαντική. 5 χρόνια πριν η δύναμη της πλειοψηφίας είπε ΟΧΙ σε ένα δημοψήφισμα και ο τότε πρωθυπουργός την επόμενη μέρα έτρεχε να αλλάξει την απόφαση αυτή.

Είναι αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να μπορούν να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται για την υπεράσπιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους, εφόσον φυσικά σέβονται τους κανόνες και τις διαδικασίες της διαμαρτυρίας, χωρίς βία και σπάσιμο μαγαζιών και επιχειρήσεων.

Η δημοφιλής συνδρομητική πλατφόρμα streaming πλατφόρμα του Netflix έχει πάνω από 1.300 κατηγορίες προγραμμάτων και ο κ. Μπογδάνος αναφέρθηκε μόνο σε 25 για να προσδιορίσει το ιδεολογικό-πολιτικό της πλαίσιο. Στην ουσία ο κ. Μπογδάνος κατεβάζει τη δική του ιδεολογική πλατφόρμα Μέσα στη ΝΔ. Εκφράζει μια σειρά ανθρώπων με μια συγκεκριμένη συντηρητική αντίληψη.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Θεσμικά εχέγγυα και συνεννόηση για τη ρύθμιση για τις πορείες»Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Διεκδικούμε τη χρυσή τομή στα ισότιμα δικαιώματα της διεκδίκησης και της απρόσκοπτης καθημερινότητας»