Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» με τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη. 

Είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες που μας ακούν όλες αυτές τις μέρες ότι υπάρχει μια συναίνεση και συνεννόηση ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά κόμματα, υπάρχει η ανάγκη όλοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών. Το σημερινό σποτ αλλά και το σποτ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Αυτό που εμείς οφείλουμε να δούμε είναι το πως θα μεταφέρουμε προς την κυβέρνηση μια σειρά ζητημάτων που μας έρχονται από το κοινωνικό σύνολο. 

Ένα τέτοιο αίτημα που θέλω να μεταφέρω από μέσα από την εκπομπή, είναι το ζήτημα που μου έχουν μεταφέρει από οι επιχειρηματίες από τα νησιά μας, τη Χίο, τη Λέσβο, τη Ρόδο και σχετίζονται με την Τουρκία. 

Θα πρέπει να δουν οι αρμόδιες υπηρεσίες τι γίνεται εκεί με την τουριστική κίνηση από την Τουρκία, το λέω με κάθε επιφύλαξη αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως στην Τουρκία υπάρχουν μόνο 3 κρούσματα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεχτικοί σχετικά με την τουριστική κίνηση από και προς την Τουρκία. 

Το ζήτημα είναι πως θα πρωτεύσουμε εμείς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας, ειδικά στο κομμάτι του βορειοανατολικού Αιγαίου που έχουμε αρκετά ζήτημα με τους μετανάστες, οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό και αυτά τα μετρά αυτοπροστασίας και αυτοπεριορισμού πρέπει να τηρηθούν από όλους. Είναι δύσκολο να προσαρμοστούμε σε αυτή την κατάσταση, αλλά έχουμε το παράδειγμα της γειτονικής μας Ιταλίας, για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε ορθά στην χώρα μας.

Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός να προστατέψει τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα 

Οι γιατροί έχουν μιλήσει, οι λοιμωξιολογοι έχουν τοποθετηθεί πρέπει να ακούμε τους ειδικούς και τις συμβουλές τους. Να μην συμπεριφερόμαστε με τον φόβο ότι θα κολλήσουμε αλλά σαν είμαστε εμείς οι φορείς και θέλουμε να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει το αυτονόητο, έχουμε αναστείλει όλες μας τις δραστηριότητες, έχουμε κλείσει και τα γραφεία μας για να αποφύγουμε το συνωστισμό και αυτό είναι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, όλες οι μεγάλες εταιρίες και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν προτάσεις και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. 

Τέλος, να πούμε και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς και τους νοσηλευτές καθημερινά δίνουν την μάχη και κάνουν υπερπροσπάθεια για τους συνανθρώπους τους. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μανώλης Όθωνας: Το «τείχος της ντροπής» του 2011 έγινε «ασπίδα της Ευρώπης» το 2020