Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ρ/σ «Alpha 989» και το δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη

Για τον ποινικό κώδικα και τις ποινές στη δίκη της ΧΑ 

*Είναι σημαντικό να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για κάθε μια από τις σημαντικές καταγγελίες του κ. Κοντονή για τον Ποινικό Κώδικα και τις αλλαγές του, τις οποίες να θυμίσουμε ότι είχε κάνει και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και μια σειρά ακαδημαϊκών και δικηγόρων, υπενθυμίζοντας ότι με τον ποινικό κώδικα τον οποίο έφερε λίγες μέρες πριν τις εκλογές η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουν οι ένοχοι της χρυσής αυγής να πέσουν στα μαλακά. 

*Ακόμα πρέπει να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά που λέγαμε εμείς ως αντιπολίτευση τότε, για ποιο λόγο λίγες μέρες μετά την ήττα στις ευρωεκλογές και λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, έφερε εκείνες τις αλλαγές σε πάνω από 1000 άρθρα, στον κώδικα ποινικής δικονομίας και στον ποινικό κώδικα.

Αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί, ο κ. Κοντονής τοποθετήθηκε και φώτισε μια πτυχή του ζητήματος, πρέπει να μας απαντήσουν ξεκάθαρα, πως γίνεται το μόνο που έφεραν προς ψήφιση να είναι η συγκεκριμένη νομοθετική πράξη. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ερωτηματικά που χρήζουν άμεσης απάντησης και διευκρίνησης.

Για το πρωτοσέλιδο της Αυγής 

*Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέκνο μιας περιόδου ανορθολογισμού και μεγάλωσε με τροφή το διχασμό. Το άθλιο πρωτοσέλιδο ντροπή σήμερα στην Αυγή δείχνει πως δεν μπορεί να υπάρξει σε διαφορετικές συνθήκες. Το πρωτοσέλιδο είναι απόδειξη του πανικού του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να μας επιστρέψει στο 2010, τότε που μαζί με τη ΝΔ έβαλαν τις βάσεις της στασιμότητας. 

*Κανένας δημοκράτης, κανένας προοδευτικός πολίτης δε μπορεί να εκφράζεται από πρωτοσέλιδα μίσους, που στρεβλώνουν το νόημα της μοναδικής στιγμής, την τελευταία δεκαετία, που το πολιτικό προσωπικό στάθηκε ενιαία στη σωστή όχθη, χωρίς αστερίσκους.

Ο διχαστικός λόγος συγκεκριμένων κομμάτων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να επωασθεί και πάλι το αυγό του φιδιού. Το ζήσαμε και στο παρελθόν.

*Μία είναι η απαίτηση των δημοκρατικών πολιτών σήμερα. Να κλείσουμε το δρόμο στους νεοναζί. Με πρώτο και άμεσο βήμα την ψήφιση της τροπολογίας μας, που αποκλείει τη συμμετοχή της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Γιώργος Φραγγίδης: «Κοινωνική και πολιτική η σημασία της καταδίκης της Χρυσής Αυγής»Παύλος Χρηστίδης: «Δημιουργούμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής»