Σε Συνεντεύξεις

Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο «TheCaller WEB TV» και τον δημοσιογράφο Κωστή Μοσχολιό

Αρχικά για τα όσα έγιναν με το Πολυτεχνείο, ο κ. Χρηστίδης διερωτήθηκε «τι σχέση έχει αυτό που είδαμε εκ μέρους της κυβέρνησης με τον αυταρχικό τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση αλλά και τη στάση που κράτησε ο κ. Κουτσούμπας και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον ηρωικό αγώνα που έδωσαν οι νέοι πριν από 47 χρόνια». 

Ο ίδιος υποστήριξε, πως «στην παγίδα που έστησε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανέβασε τους τόνους παράλογα την προηγούμενη Πέμπτη έπεσε ένα τμήμα της αντιπολίτευσης, κάτι που παραπέμπει σε ένα κακοστημένο σόου μόνο για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, μπλε και κόκκινα». «Το μόνο που ήθελαν είναι να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα. Τρεις μέρες τώρα παλεύουν μαθητές, γονείς και δάσκαλοι να κάνουν τηλεκπαίδευση χωρίς αποτέλεσμα. Ο ορισμός της ελλιπούς προετοιμασίας και του επιτελικού φιάσκου». Ο ίδιος είπε πως «ήταν αυτονόητη η στάση του ΚΙΝΑΛ» και ότι «σεβαστήκαμε την επέτειο εν μέσω πανδημίας, για λογούς προστασίας του κοινωνικού συνόλου».

Στο μέτωπο του κορονοϊού , ο κ. Χρηστίδης, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «οι επιστήμονες το λένε πολύ καιρό. Ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Κολλάει πολίτες κάθε αξιώματος, κάθε οικονομικής δυνατότητας, κάθε εθνικότητας, κάθε φυλής και χρώματος.

Είμαστε μέλη της ίδιας κοινότητας και πρέπει να προστατέψουμε ο ένας τον άλλον». Σχολίασε επίσης πως «ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και τη Λάρισα η καθυστέρηση στοιχίζει ανθρώπινες ζωές» και τόνισε πως καλό θα ήταν να μάθουμε πότε οι επιστήμονες εισηγήθηκαν το lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, τόνισε πως «αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, να γίνει και επιστράτευση ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ».

Αναφερόμενος, όμως, πως φτάσαμε ως αυτήν την κρίσιμη κατάσταση, είπε πως ευθύνεται η κυβέρνηση και σύμφωνα με τον ίδιο, «όση επικοινωνία και αν έχει επιλέξει να ρίξει η ΝΔ τα προβλήματα είναι εδώ, θα έρθει μπροστά στις ευθύνες της η ΝΔ».

Εξάλλου, για την πρόταση της Αθηνάς Λινού για υπουργού Υγείας που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Χρηστίδης τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης παίρνει τις αποφάσεις. Πως θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι αν αλλάξει ο κ. Κικίλιας θα αλλάξει στρατηγική η ΝΔ; Η ευθύνη είναι συνολική της ΝΔ!».

Αναφερόμενος στα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χρηστίδης είπε πως «δεν είμαστε εδώ για να αποτελούμε ένα κόμμα που αρκείται στο 8%, είμαστε εδώ για να είμαστε πρωταγωνιστές με προτάσεις. Το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι παρακμιακό που δεν προσφέρει τίποτα».

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παναγιώτης Βλάχος: «Το εμβόλιο να είναι δωρεάν και καθολικό»Γιώργος Φραγγίδης: «Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση με την πανδημία στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά»