Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους δημοσιογράφους  Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη

 • Μας κάνει αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απαντήσει στο ερώτημα που έχουμε βάλει από τον Ιούνιο του 2019, δηλαδή στο που αποσκοπούσαν εκείνες οι αλλαγές που έγιναν άρον άρον στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. 
 • Θυμίζω ότι οι αλλαγές των παραπάνω κωδίκων δικονομίας έγιναν μετά τη μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των εθνικών εκλογών του Ιουλίου, περίπου 20 μέρες πριν.
 • Κυριολεκτικά στο +10 έφεραν πάνω από 1000 άρθρα και μια σειρά πολύ περίεργων διατάξεων ανάμεσα στις οποίες ήταν και η μετατροπή συγκεκριμένων αδικημάτων, όπως η ποινή για αυτούς που διευθύνουν εγκληματικές οργανώσεις από 10 ως 20 χρόνια όπως ήταν, άλλαζε με ελάχιστη ποινή τα 5 χρόνια
 • Ρωτάμε τον ΣΥΡΙΖΑ τι εξυπηρετούσε αυτή η διευθέτηση;
 • Έρχεται τώρα ο κ. Κοντονής, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, όπως και ο κ. Παρασκευόπουλος και αποδέχονται αυτό που τους λέγαμε τότε εμείς, ότι με τις δικές διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση για τις ποινές των ενόχων της Χρυσής Αυγής θα είναι ευνοϊκότερες. Θυμίζω ότι και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έλεγε όσα λέει ο κ. Κοντονής. Εξυπηρετεί και αυτή αλλότρια συμφέροντα;
 • Υπογραμμίζω εμφατικά ότι για τον κ. Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου τότε, το παραπάνω είναι ένα μείζον πολιτικό και ηθικό στίγμα το οποίο θα τον ακολουθεί.
 • Είναι αυτονόητο πως το πολιτικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές έτσι ώστε άνθρωποι οι οποίοι είναι καταδικασμένοι, για αυτά τα οποία έχει καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή, να μην μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές.
 • Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία, καταθέσαμε μια τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και οφείλει η ΝΔ, που 1,5 χρόνο τώρα δεν έκανε τίποτα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε αλλαγές που βελτίωσαν , εξυπηρετούν, ευνοούν αυτούς που καταδικάστηκαν,  να ακολουθήσουν την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής ακριβώς για να στείλουμε όσους ανθρώπους ενδύθηκαν το πολιτικό κόμμα ΧΑ για να συνεχίσουν την εγκληματικής τους δράση.
 • Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι δολοφόνησαν, στυγνοί εγκληματίες.
 • Εμείς στο ΠΑΣΟΚ είμαστε περήφανοι γιατί μαζί με το ΚΚΕ, είμαστε τα μοναδικά κόμματα που δεν βρεθήκαμε ποτέ στις πλατείες μαζί με τη Χρυσή Αυγή.
 • Οι δηλώσεις πρωτοκλασάτων πολιτικών στελεχών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνουν αξέχαστα, που φωνάζαν πως πρέπει να μπουν οι αντίπαλοί μας στη φυλακή, που συνεδρίαζαν στις πλατείες, λίγα μέτρα από τους χρυσαυγίτες, και άλλα τέτοια κατάπτυστα.
 • Θα κουβαλάει, λοιπόν, για πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ το στίγμα αυτής της επιλογής και θα κρίνεται γι’ αυτό, μια επιλογή που εξυπηρετεί καθαρά τα συμφέροντα της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής αυγής. 
 • Μετά την ιστορική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικότητας οργάνωσης, το κίνημά μας επισημαίνει πως καθίσταται επιτακτικός ο αποκλεισμός των καταδικασθέντων από μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες, ιδίως μετά την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων μετά τη θέση σε ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα.
 • Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι μαζί κόμματα, φορείς, κοινωνία και να αναζητήσουμε τις γενεσιουργίες αιτίες της γιγάντωσης της χρυσής αυγής. Δικαιολογίες ότι προήλθε από την οικονομική κρίση, τα μνημόνια, τα μειονεκτήματα του κομματικού συστήματος προσγειώθηκαν απότομα τον Σεπτέμβριο του 2013 με την άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
 • Όσοι με πρόσχημα την οποιαδήποτε κρίση προσπαθούν να «κανονικοποιήσουν» το καρκίνωμα του εξτρεμιστικού, ξενόφοβου και μισαλλόδοξου λόγου, επωάζουν το επόμενο αυγό του φιδιού, την επόμενη κρίση δημοκρατίας, ακόμα και στελέχη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.
 • Η παράταξή μας βγήκε αποφασιστικά απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα, όταν άλλοι επικοινωνούσαν υπογείως μαζί της ή συνυπήρχαν μαζί τους στις πλατείες της αγανάκτησης.
 • Η μηδενική ανοχή στην Χρυσή Αυγή πρέπει να συνοδεύεται από πολιτική και κοινωνική ομοψυχία. Ας το σκεφτούν καλά αυτό και «νέες» πολιτικές παραφυάδες από την ίδια εγκληματική μήτρα που επιχειρούν να διεισδύσουν στη δημόσια ζωή.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παναγιώτης Βλάχος: «Τους έφταιγαν οι μαθητές, τώρα τους "φταίνε" οι μετανάστες»Φώφη Γεννηματά: «Η παράταξή μας είναι ο προοδευτικός πόλος»