Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Open στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 6.00» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

Εθνική στρατηγική και πατριωτική ευθύνη απέναντι στα τουρκικά τερτίπια. 

Η Τουρκία λειτουργεί βάσει οργανωμένου σχεδίου εναντίον της Χώρας μας και αυτό είναι κάτι που εμείς στο Κίνημα Αλλαγής το έχουμε αναδείξει και τονίσει από την πρώτη μέρα. Όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα ο κ. Ερντογάν επιχειρεί και τα κάνει με στόχο το ορόσημο του 2023. 

Η Ευρώπη στάθηκε δίπλα στην Ελλάδα σε μια σειρά ζητημάτων και κυρίως στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Η Τουρκία εκεί διέπραξε μια προκλητική, βέβηλη πράξη, μια πράξη που θίγει και το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά και τον ίδιο τον δυτικό πολιτισμό συνολικά. 

Είναι επιτακτικό να ορίσουμε την Εθνική μας Στρατηγική και να δούμε τι κάνουμε εμείς ως Ελλάδα απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας. Εμείς την τελευταία δεκαετία χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία σαν χώρα να οργανωθούμε οικονομικά και εθνικά. Δυστυχώς, αναλωθήκαμε σε ψευτοδιχασμούς και ψευτοδιλήμματα, χάσαμε πολλές ιστορικές ευκαιρίες και αφήσαμε την οικονομία να παραπαίει και την κοινωνία να αποδομείται. Χάσαμε το τρένο που περνούσε μέσα από την Ευρώπη και οδηγούσε στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα πρέπει να αποτελέσει ένα ιστορικό και κοινωνικό μάθημα για εμάς, έτσι ώστε την επόμενη δεκαετία 2020-2030 να κατακτήσουμε όλους τους στόχους που έχουμε, και να δώσουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει ξανά και να γίνει κυρίαρχη, αυτοδύναμη, ανεξάρτητη οικονομικά με εθνική στρατηγική, σχέδιο και γνήσιο πατριωτισμό.

Την προηγούμενη δεκαετία μας χώρισαν κάποιοι σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, προδότες και γερμανοτσολιάδες, και 10 χρόνια μετά, όλοι αυτοί οι «τιμητές» υπέγραψαν μνημόνια και ακολούθησαν την ίδια πολιτική δηλητηριάζοντάς την εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας , την ώρα που οι γείτονες οργανώνονταν στρατιωτικά και οικονομικά, εκμεταλλευόμενοι την εθνική μας εσωστρέφεια και τον εθνικό μας διχασμό. Με αυτόν τον τρόπο οι τούρκοι είχαν άπλετο χρόνο να εξυφάνουν τα επικίνδυνα σχέδια και την στρατηγική τους εναντίον μας. 

Η Ελλάδα είχε πολύ μεγάλες στρατηγικές επιτυχίες στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Κορυφαίο ιστορικό παράδειγμα η καίρια πατριωτική και στρατηγικής πράξη της, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ που έγινε επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι που και σήμερα εγγυάται την εθνική στρατηγική πορεία της Κύπρου.

Το 2023 είναι όπως προ είπα, είναι ημερομηνία ορόσημο για την Τουρκία, και γύρω από αυτό χτίζει την στρατηγική και την κλιμάκωση των απειλών της εναντίον της χώρας μας. Το ζήτημα είναι τι κάνει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή που παραβιάζει επανειλημμένα και εξελικτικά το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμφωνίες και απροκάλυπτα επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η Τουρκία αυτό που ήθελε να κάνει στην Ελλάδα, το έκανε στην ΑΟΖ της Κύπρου, το έκανε επεμβαίνοντας απροκάλυπτα στη Συρία, στη Λιβύη, και πριν λίγο διάστημα ήθελε να επέμβει-εισβάλει στον Έβρο.

Η Ελλάδα και η Κύπρος πορεύονται βάση τις αρχές και τις αξίες του διεθνούς δικαίου και των κανόνων και των αξίων που απορρέουν από αυτό. Αυτό που θέλω να τονίσω εμφατικά είναι ότι η Τουρκία στέκεται εμπόδιο, δεν επιθυμεί την ειρηνική γειτνίαση στην ευρύτερη περιοχή, αυτό είναι καθαρά επιθετική και εχθρική στάση και πρέπει να το πληρώσει η Τουρκία με μέτρα και κυρώσεις άμεσα. Αν θεωρούμε ότι όλα είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση και οι ευρωπαϊκοί λαοί απλώς θα παρακολουθούν τον κ. Ερντογάν να προκαλεί και να απειλεί με τον τρόπο που το κάνει, λυπάμαι αλλά η Ευρώπη μετατρέπεται σε μια ελλιπή ένωση, η οποία δεν προχωρά και αυτό θα έχει συνέπειες καταλυτικές όσο καθυστερεί να εξελίσσεται και να λαμβάνει καθαρές και στρατηγικές αποφάσεις για το μέλλον της.

Για το Κίνημα Αλλαγής είναι σαφές ότι αν ποτέ επιχειρήσει ο κ. Ερντογάν να παραβιάσει τα εθνικά μας δικαιώματα η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική, και αυτή είναι η καθαρή και αδιαπραγμάτευτή θέση μας.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Απαιτείται επαγρύπνηση, ετοιμότητα και εθνική στρατηγική για τις τουρκικές προκλήσεις»Παύλος Χρηστίδης: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε την πρώτη κατοικία»