Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη, στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πλατή

Δίκαιη η πίστωση της καλής διαχείρισης του πρώτου μέρους της πανδημίας για την κυβέρνηση και τους πολίτες. Άδικη, ωστόσο, η χρέωση της ευθύνης της δεύτερης φάσης και τη μετατόπιση της ευθύνης αποκλειστικά στους πολίτες και κυρίως τους νέους -που αποφάσισαν να πάνε διακοπές- μια που η ίδια η κυβέρνηση πήρε τις λάθος αποφάσεις για την πληρότητα των αεροπλάνων και των πλοίων χωρίς να λάβουν υπόψη τους την επιδρομή του δεύτερου κύματος του κορωνοϊου. 

Όλος αυτός ο τραγέλαφος ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των σχολείων χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και την επίμονη μετακύλησης της πραγματικής της ευθύνης στους πολίτες, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα κάνουν ορθή χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους. 

Όσο καλά τα πήγαμε στην πρώτη φάση του Κορωνοϊού, τόσο άσχημα τα πηγαίνουμε τώρα στη δεύτερη φάση.

Όσον αφορά την επιστροφή των εκδρομέων από τις διακοπές, δεν αποφασίσαμε εμείς την απελευθέρωση των μετακινήσεων με τις προβληματικές πληρότητες στα ΜΜΜ και τον λάθος τρόπο που έγινε.

Ειδικά στα αεροπλάνα η πληρότητα ξαφνικά αυξήθηκε στο 100% και σχεδόν το ίδιο έγινε και με τα πλοία.

Σαφέστατα υπάρχει μεγάλη ανάγκη να λειτουργήσει η οικονομία ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα η οικονομία λόγω φόβου δυσλειτουργεί και παράλληλα πλήττονται οι κλάδοι που πρωταγωνιστούν: τουρισμός και εστίαση, κυρίως, αλλά το σύνολο της οικονομίας γενικότερα. 

Βλέπουμε καθημερινά τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση. Αυτή ακλουθεί σταθερά το τρομερό σχέδιο του «βλέποντας και κάνοντας» και η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για όλους. 

Ο τραγέλαφος με τα τεστ στις πύλες εισόδου που γίνονται κατά απαίτηση των επιβατών αντί να γίνονται οργανωμένα και με σχέδιο καταδεικνύει το χάος. 

Όλοι μας γνωρίζουμε κόσμο που ήρθε από το εξωτερικό χωρίς να έχει υποβληθεί στα αντίστοιχα τεστ, πλην ελαχίστων περιπτώσεων δειγματοληπτικά και αυτό είναι μια υγειονομική βόμβα η οποία αργά η γρήγορα θα έσκαγε με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες . 

Εμείς διαμορφώσαμε και κρατήσαμε όρους και κανόνες ευθύνης στη συζήτηση για την πανδημία, το αποδείξαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας στηρίζοντας την ελληνική κοινωνία και τον κοινωνικό ιστό ωστόσο τώρα που δεν πάνε καλά τα πράγματα θα είμαστε απέναντι.

Αδιαμφισβήτητα το lockdown δε θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα και η οικονομία έπρεπε να επανεκκινηθεί. Συμφωνούμε … αλλά με κανόνες , διαδικασίες και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Το σε αφήνω να κρίνεις εσύ και η συνείδηση σου τι θα πράξεις δεν είναι σχέδιο είναι ευχή!

Η ευθύνη που επιδεικνύει ή όχι η κυβέρνηση αντανακλά στη βάση της κοινωνίας . 

Ο μύλος νερό θέλει, ευχές δεν θέλει.

Όλοι οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκτονωθούν, να πάνε στην παραλία ή σε μια καφετέρια για να ξεσκάσουν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να στοχοποιούνται ειδικά πάντα ο πιο εύκολος στόχος οι νέοι και μάλιστα κατόπιν εορτής. 

Όλο αυτό είναι ο απόλυτος παραλογισμός εκ μέρους της κυβέρνησης και ο τραγέλαφος συνεχίζεται στην κολοκυθιά των ευθυνών και των λαθών και αναρωτιούνται όλοι: Γιατί ο κος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει πιο αυστηρά μέτρα για κάποια νησιά αφού δεν ευθύνεται ο τουρισμός για την αύξηση του ιού;

Το αποκορύφωμα του μπάχαλου, όμως, έρχεται με την εντελώς αντιφατική απόφαση του ανοίγματος των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας κάτι το οποίο θα μας οδηγήσει στα μέσα του φθινοπώρου να συζητάμε κατά πόσο οι μαθητές αποτελούν εστία μετάδοσης προς δασκάλους και συγγενείς. 

Το δικαίωμα στο λάθος δεν μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενο από κανέναν. 

Δεν έχει ανακοινωθεί κανένα σχέδιο για τον τρόπο προσέλευσης των μαθητών, για το ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος των μέτρων ασφαλείας, την καθαριότητα καθώς και τη λειτουργία των κλιματιστικών.

Μέχρι τώρα όλα αυτά είναι στην ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία βέβαια δεν έχει ενημερωθεί για το τι μέλει γενέσθαι μία ανάσα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Πλήρες έλλειμμα σχεδίου σε όλους τους τομείς.

Η πρόταση μας είναι να συμβουλευτούμε πρώτα τους ειδικούς, και κατόπιν η πολιτική ηγεσία να λάβει τις αποφάσεις τις με τόλμη και πάντα προς όφελος της υγείας των πολιτών.

Μόνο με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων να μπορούμε να ελπίζουμε σε πλήρη λειτουργία της κοινωνίας και να είμαστε όλοι δυνητικά ασφαλείς. 

Τελικός αποδέκτης όλης αυτής της πιεστικής, γεμάτης προχειρότητα κατάστασης είναι οι γονείς και τα παιδιά που δεν μπορούν να αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους.

Το σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας» δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης διαρκώς. Δεν μπορεί να θυσιαστεί ούτε η υγεία αλλά ούτε η οικονομία άλλο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Κουνάνε το δάχτυλο στη νέα γενιά, όσοι κυκλοφορούσαν στα εγκαίνια χωρίς μάσκες»Παναγιώτης Βλάχος: «Δεν αρκούν οι μάσκες στα σχολεία, χρειάζεται σχέδιο»