Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου

Για τα Ελληνοτουρκικά:

Δυστυχώς ακόμα η διεθνή κοινότητα (ΕΕ, ΗΠΑ, Συμβούλιο της Ευρώπης) δεν έχει αποδώσει ευθύνες στην Τουρκία για το θέμα της Αγίας Σοφίας.

Η  Τουρκία έχει  εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό –προσφυγικό στρατηγικά εναντίον της Ελλάδας, παράλληλα βαίνει αυξανόμενη και κλιμακούμενη η προκλητικότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο (Κυπριακή ΑΟΖ), στο Αιγαίο για να μην ξεχάσουμε τι γινόταν στον Έβρο πριν από λίγο καιρό. Η επεκτατική στρατηγική του Ερντογάν, το δόγμα του μετα-κεμαλισμού και του παντουρκισμού είναι πολιτική του επιδίωξη και το εφαρμόζει βήμα-βήμα. Η Παρέμβαση της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής φτάνει μέχρι και το Αζερμπαϊτζάν. 

Πρέπει να προετοιμαστούμε για τις εξελίξεις και να οργανώσουμε την εθνική μας στρατηγική. 

Είναι σημαντικό να δούμε πως προχωρά το σενάριο μια πενταμερούς συνόδου. Τονίζω και πάλι. Εκτός από λόγια χρειαζόμαστε πια και πράξεις από την παγκόσμια κοινότητα κατά της Τουρκίας. 

Χάσαμε 10 χρόνια εσωστρέφειας και διχασμού, διαχειριζόμενοι την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αφήνοντας τα εθνικά θέματα στο περιθώριο και τώρα πρέπει να δράσουμε άμεσα και ουσιαστικά. Δεν μας παίρνει άλλο να παραγνωρίζουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη γείτονα χώρα.

Το θέμα με την Αγία Σοφία, η πρόκληση και ο υψηλός συμβολισμός της είναι τεράστιος. Από την εμπειρία των σπουδών μου στην Κομοτηνή, μπορώ να σας πω πως είναι να συμβιώνεις με τους Έλληνες μουσουλμάνους και τι εξαιρετικό κλίμα υπάρχει όταν υπάρχει κατανόηση και συνεργασία. Μάλιστα, στην τωρινή μας επίσκεψη στη Ροδόπη με την Φώφη Γεννηματά επιβεβαιώσαμε αυτό το κλίμα, το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία.  

Ο Ερντογάν αψηφά τη Δύση, ηγεμονεύει στο Ισλάμ απομονώνεται και γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος. Τα νεοοθωμανικά του όνειρα για την Τουρκία πρέπει να βρουν την παγκόσμια κοινότητα ενωμένη εναντίον του. 

Εμείς ως Ελλάδα πρέπει να δούμε τώρα πως διαμορφώνουμε μια ουσιαστική και σοβαρή εθνική στρατηγική για να κερδίσουμε στα εθνικά θέματα στην επόμενη δεκαετία.  Χρειάζεται σοβαρότητα σε όλα τα μέτωπα και της οικονομίας και της Ανάπτυξης και της Εθνικής Άμυνας διότι είναι αυτονόητο ότι ο κος Ερντογάν έχει προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι πρόκειται να κάνει παρεμβάσεις στο Αιγαίο και γενικώς να κλιμακώνει την επιθετικότητά του εναντίον μας. 

Ο Κορονοϊός κολλάει στα πανηγύρια κολλάει και στα εγκαίνια

Ο ιός είναι ακόμα εδώ και είναι επικίνδυνος. Γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρχει ενιαίος κανόνας στον τρόπο εφαρμογής των μέτρων. Όταν, για παράδειγμα, λαμβάνονται μέτρα για τα πανηγύρια θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα και για τα εγκαίνια. Εμείς στις περιοδείες μας φοράμε όλοι μάσκα θέλοντας να περάσουμε μήνυμα της υπευθυνότητας σε όλους τους πολίτες κάτι το οποίο ο πρωθυπουργός πριν 15 μέρες στα εγκαίνια του μετρό δεν φρόντισε να κάνει και δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παναγιώτης Βλάχος: «Κάνουμε δημιουργική αντιπολίτευση σε ένα μεταβατικό πολιτικό σκηνικό»Θόδωρος Μαργαρίτης: «Το timing της διαφωνίας που προέκυψε δεν ήταν το καλύτερο»