Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαι, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις. 

Ότι είδαμε με τον κ. Μητσοτάκη είναι η συνέχεια μιας λογικής η οποία λέει ότι εγώ αποφασίζω, εσείς είστε αναγκασμένοι να υλοποιήσετε τα μέτρα αλλιώς θα υπάρχουν κυρώσεις, αλλά για μένα δεν ισχύουν. Το είδαμε να συμβαίνει στη Βουλή πριν από λίγο καιρό όταν μετά τη συνάντηση του με τον κ. Ιερώνυμο δεν κράτησε την καραντίνα των 14 ημερών. 

Η εικόνα του Πρωθυπουργού να φωτογραφίζεται δίχως μάσκα με άλλους 5 ανθρώπους, στέλνει ένα μήνυμα χαλάρωσης.

Όμοιο μήνυμα είχε στείλει και στα εγκαίνια του μετρό στην πρώτη φάση της καραντίνας.

Τα ίδια έχουν κάνει μια σειρά υπουργών και καλό είναι τα στελέχη της ΝΔ να μην χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δυο σταθμά, διότι ο κόσμος βλέπει και κρίνει. 

Δεν νομίζω πως κανένας από εμάς αν είχε φωτογραφηθεί με άλλους μαζί χωρίς μάσκες, θα είχε την ίδια αντιμετώπιση από τα στελέχη της ΝΔ που έχει ο κ. Μητσοτάκης.

Στη δικιά μας αντίληψη οι πολιτικοί είναι όπως και οι πολίτες. Οφείλουμε να δίνουμε το σωστό παράδειγμα και όχι να διαχωρίζουμε τον εαυτό μας όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης από τους κοινούς θνητούς.

Εμείς έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για ασφαλές άνοιγμα μετά το lockdown.

Χρειάζεται άνοιγμα με ασφάλεια όπου το κλειδί είναι τα μαζικά τεστ. Αυτό που λέμε είναι ότι σε κάθε Νομό χρειάζεται να εγκατασταθούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, να ιχνηλατούν και να διεξάγουν διαρκή τεστ σε όλο τον πληθυσμό, να διαχωρίσουν και να ιχνηλατήσουν τα θετικά από τα αρνητικά και με βάση σε τι κατάσταση βρίσκεται η διασπορά ανά νομό να ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα και το κλείσιμο αντίστοιχα.

Οτιδήποτε άλλο μπερδεύει τον κόσμο, δημιουργεί λάθος μηνύματα και ταυτόχρονα δεν αφήνει τις τοπικές οικονομίες να πάρουν μπροστά και αυτό δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά δεδομένα μόνο αλλά και με τα κοινωνικά δεδομένα. 

Πρέπει οι άνθρωποι να επιστρέψουν στην φυσιολογική τους ζωή αφού πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα διαφύλαξης της υγείας τους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Γιώργος Φραγγίδης: «Η αύξηση του προσωπικού που νοσεί με κορωνοϊό ή είναι σε καραντίνα, χτυπάει καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά»Παναγιώτης Βλάχος: «Είμαστε οι μόνοι που έχουμε σχέδιο για το ασφαλές άνοιγμα»