Σε Συνεντεύξεις

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη,Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον REAL FM και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παγάνη και Αναστασία Γιαμαλη

Η παράταξή μας έχει μακρά ιστορία στον εσωτερικό διάλογο. Είναι αυτονόητο ότι όταν μπαίνουν ερωτήματα και διλήμματα ο καθένας πρέπει να τοποθετείται και ακόμα πιο σημαντικό είναι αυτό να γίνεται επί της ουσίας. Τις τελευταίες 10 μέρες έχει δημιουργηθεί ένας διάλογος τον οποίο ακούσαμε τον οποίο ακούσαμε και την προηγούμενη περίοδο γύρω από το αν θα γίνουμε δεκανίκι κάποιου. Αυτα είναι παραμύθια της Χαλιμάς,η αυτόνομη παράταξη της δικής μας πορείας δεν αμφισβητείται,είναι απόφαση συνεδρίων και επιβεβαιώθηκε και στις τελευταίες εθνικές εκλογές.


 Άρα κομμένη η πλάκα γύρω από αυτά τα ζητήματα,προς όλους όσους την καλλιεργούν είτε από τη ΝΔ είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αποφάσεις γύρω από τις οποίες έχουμε πάρει όλοι το λόγο,έχουμε τοποθετηθεί,έχουμε συναποφασίσει και αυτό το οποίο μένει είναι να συνεκτελέσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή και εμείς στην παράταξη και το βλέπουμε και γυρνώντας τη χώρα, πως ο κόσμος έχει την αγωνία να δει το ΠΑΣΟΚ εκεί που ήταν. Δε θέλει να βλέπει προσωπα πάνω από τη συλλογικότητα ειδικά για ζητήματα που είναι ήσσονος σημασίας. Και αυτό είναι ένα μήνυμα,ειδικά όσοι μπήκαμε στο ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα και παραμείναμε στα δύσκολα και δε ζήσαμε τις στιγμές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ,παρά μόνο από τα βιβλία,από τις τηλεοράσεις και ως μια ανάμνηση μέσω αφηγήσεων,είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε και πράξη. Έχουμε αρχή,μέση και τέλος. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τραβά τα χαλί κάτω από τα πόδια της παράταξης σε μια περίοδο που εμείς πηγαίνουμε καλά.


Η κοινοβουλευτική μας ομάδα στους 7 μήνες κυβέρνησης της ΝΔ έχει πάρει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες,με πολιτικό πρόσημο και κοινωνική αναφορά, η προστασία της πρώτης κατοικίας, ο τρόπος με τον οποίο εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αποδοθεί η 13η σύνταξη, μια σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες σχετίζονται και με τα ανθρώπινα δικαιώματα,αλλά και με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αναδείξουμε τη νέα γενιά. Η δική μας κοινοβουλευτική ομάδα είναι μια ομάδα η οποία αντέχει,άντεξε και θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να αυξάνεται μαζί με τα ποσοστά του κινήματος.


Το τί είναι αριστερά και το τί είναι δεξιά στον τόπο,επιβεβαιώθηκε πάρα πολλές φορές τις προηγούμενες δεκαετίες,δυστυχώς είχαμε μια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία ναρκοθέτησε οποιαδήποτε επιλογή προοδευτικής πορείας. Δεύτερον,έχουμε μια ΝΔ η οποία κατ επίφαση λειτουργεί φιλελεύθερα, στην πραγματικότητα έχει μια σκληρή συντηρητική ατζέντα, με μια ανάπτυξη για λίγους, με περικοπές για ανθρώπους οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλες ανάγκες, για αντιλήψεις οι οποίες σχετίζονται με το προσφυγικό και μεταναστευτικό και είναι παλινωδίες όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως για τα εθνικά ζητήματα στα οποία, όποτε και αν χρειάστηκε ο κ. Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί να μιλήσουν πέρασαν κάτω από τον πήχη.


Εμείς είμαστε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης,ο ελληνικός λαός μας έδωσε ένα συγκεκριμένο ποσοστό,έχουμε όμως και ένα συγκεκριμένο DNA. Και το DNA αυτό είναι το DNA των μεγάλων αλλαγών, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων,των συγκρούσεων που έκανε το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες.


Αυτό είναι το DNA που έχουμε σήμερα και εμείς και σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε.


Άρα είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση, σε όλα όσα φέρνει και με τα οποία διαφωνούμε. Και δεν ξεχνά κανένας από εμάς το τί προκάλεσε η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην χώρα. Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε μια κυβέρνηση η οποία είναι της ΝΔ και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το καταλάβει πρώτα απ’ όλα η ίδια η ΝΔ η οποία ζει ακόμα στο ροζ συννεφάκι της και νομίζει ότι όποιος της κάνει αντιπολίτευση πρέπει να τον χτυπά κάτω από τη μέση.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.