Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής στο Lepanto RTV και στο δημοσιογράφο Αλέξανδρο Γκογκόλη

Για τη μη λήψη αποφάσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο  

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι που δεν πάρθηκαν αποφάσεις και μείναμε μόνο στην καταδίκη των πράξεων της Τουρκίας γιατί αυτό είναι κάτι που δεν την έχει αποτρέψει από το να προχωράει σε αυτές τις προκλητικές πράξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και για πόσο ακόμα ο κος Μητσοτάκης θα δηλώνει ικανοποιημένος μετά από κάθε αποτυχία σε ευρωπαϊκό συμβούλιο. Η Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη όσα έκανε μέχρι τώρα. Θυμίζω ότι έχει κάνει στρατιωτικές παρεμβάσεις ή έχει βάσεις σε πάνω από εννιά χώρες της ευρύτερης περιοχής και αυτό σαν γεγονός πρέπει να αποτελεί από μόνο του ένα διαρκές καμπανάκι για τους Ευρωπαίους. Δε μπορεί κανένας να βάζει την ιστορική παρακαταθήκη της Ευρώπης, και τους λόγους για τους οποίους συναποφασίσαμε τη δημιουργία της,  κάτω από τα οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Αν δε πάρουν τώρα μέτρα οι Ευρωπαίοι κατά της Τουρκίας πότε θα πάρουν.

Για την πρόταση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Δεν αποτελεί πρόταση του Κ.  Μητσοτάκη το έχουν προτείνει ήδη άλλα κόμματα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής το έχει βάλει πολύ καιρό τώρα είναι αυτονόητο, και είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε. Δε μπορεί να πουλάνε όπλα στην  Τουρκία η οποία τα χρησιμοποιεί, ή απειλεί να τα χρησιμοποιήσει εναντίον δύο κρατών μελών της Ε.Ε. την Ελλάδα και την Κύπρο για την οποία για εμάς τουλάχιστον το ενιαίο δόγμα είναι αδιαπραγμάτευτο.

Για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού

Έχει ξεφύγει η κατάσταση από πλευράς διασωληνωμένων και κρουσμάτων κάτι το οποίο δημιουργεί προβληματισμό σε όλους. Από την άλλη το γεγονός ότι η κυβέρνηση αλόγιστα  άνοιξε τον τουρισμό χωρίς τεστ στις πύλες εισόδου, λαμβάνοντας ελλιπή μέτρα σε μια σειρά μεταφορών όπως είναι τα αεροπλάνα, τα καράβια και τα ΚΤΕΛ, αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο δημιούργησε αυτές τις συγκυρίες σήμερα.  Αυτές τις συγκυρίες  η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη της διαχειρίζεται σα να μην υπάρχουν. Με το ρεκόρ των περισσότερων από 500 κρουσμάτων εκ των οποίων τα μισά είναι στην Αττική. Βλέπουμε ότι υπάρχουν περιοχές όπως η Κοζάνη που μπήκε σε απόλυτη καραντίνα, ακούγεται και για τα Ιωάννινα, και οι αρμόδιοι υπουργοί συζητάνε για όλα τα υπόλοιπα εκτός από τις  ευθύνες τους και για το πως θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Λέγαμε τον πρώτον καιρό και το έλεγα και η ΝΔ ότι η υγεία των συμπολιτών της είναι πάνω απ όλα. Τώρα αυτό το έχει βγάλει από την ατζέντα της, έχει επιρρίψει την ευθύνη στους πολίτες και όλο αυτό διογκώνει το πρόβλημα αντί να το αντιμετωπίζει. Άρα έχει πολύ μεγάλη ευθύνη ο κος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του για όλο αυτό που συμβαίνει στο δεύτερο κύμα του Κορονοϊού.

Για τις δημοσκοπήσεις

ΤΟ 6.7% είναι μια φωτογραφία της στιγμής και σας λέω ότι όποτε και να γίνουν οι εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα είναι πολύ πιο πάνω από αυτό που πήρε πέρυσι τον Ιούλιο. Επίσης το Κίνημα Αλλαγής είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικό  κόμμα το οποίο, από την 1η Σεπτέμβρη που ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις που έχει ανοδική πορεία. Αυτό είναι κάτι που δείχνει ότι οι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται τη σοβαρή πολιτική την οποία ασκούμε. Δείχνει ότι η συνέπεια πιάνει τόπο και δείχνει ότι οι πολίτες οι οποίοι ψάχνουν  να βρουν ένα σοβαρό προοδευτικό πόλο αναζητούν στο Κίνημα Αλλαγής αυτή την παράταξη η οποία μπορεί να τους βγάλει με προοδευτικό πρόσημο από την κρίση. Επομένως δε βολευόμαστε ούτε στο 8.1 η στο 6.7. όποιος θεωρεί ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να έχει ένα διαχειριστικό δευτερεύοντα συμπληρωματικό ρόλο πλανάται πλάνη οικτρά.  Ο δικός μας ρόλος και η αυτόνομη  πορεία που είχαμε όλο το  επόμενο διάστημα θα εξελιχτεί με βάση και τις κοινωνικές και τις οικονομικές συνθήκες σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτός είναι ο στόχος μας και της Φώφης Γεννηματά και αυτό θα διεκδικήσουμε από δω και πέρα.

Σε σχέση με την συνεργασία με τα στελέχη της περιφέρειας, Αχαΐας- Δυτικής Ελλάδας

Είχαμε μια συζήτηση τις προηγούμενες μέρες με στελέχη και στόχο να δούμε πως θα στηρίξουμε τις δομές και τις υποδομές της περιφέρειας με άξονα την αυτοδιοίκηση και τις προτάσεις μας. Όλο το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει και στη Δυτική Ελλάδα και σε όλη τη χώρα μια σειρά εκπλήξεων εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής με ανθρώπους με τους οποίους έχουμε αναπτύξει το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεργασία, και αντιλαμβάνονται ότι η Προοδευτική Παράταξη  είναι εδώ, είναι στο Κίνημα Αλλαγής, είναι  στο ΠΑΣΟΚ το οποίο πέρασε τόσα πολλά την προηγούμενη δεκαετία αλλά βήμα βήμα από την ιστορίας της ΧΑ μέχρι τις πρωτοβουλίες για το opengov, και τη Διαύγεια, από τις ενέργειες τις οποίες κάναμε για να προστατεύσουμε την  πρώτη κατοικία μέχρι την πρωτοβουλία την οποία πήρε η ΚΟ για να ανατρέψει την τροπολογία την οποία την οποία έφερε η ΝΔ και ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδιοίκηση, όλα αυτά τα ζητήματα τα παίρνουμε πάνω μας τα φέρνουμε στη βουλή και τα εξελίσσουμε με θετικά αποτελέσματα. 

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μανώλης Όθωνας: «Τα σενάρια που επιφυλάσσουν συμπληρωματικό ρόλο για το Κίνημα Αλλαγής είναι last year»Παύλος Χρηστίδης: «Ο δήθεν "ευρωπαϊκός κορσές", που θα έβαζε η ΝΔ στην Τουρκία, μετουσιώνεται σε "ελαστικό κολάν" που το χρησιμοποιεί ο κ. Ερντογάν κατά το δοκούν»