Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό Open στην εκπομπή « ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 07.00» με τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη

Ο εχθρός όλης της ελληνικής κοινωνίας είναι ο κορωνοϊός.

Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να κανείς να μην λάβει υπόψιν του ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες για τις οποίες φτάσαμε εδώ.

Υπάρχουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, ξεκινώντας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μέχρι τον πρωθυπουργό, που πριν από είκοσι μέρες έλεγαν δεν υπάρχει σενάριο lockdown. 

Και φτάσαμε στο εθνικό lockdown της 7ης Νοέμβρη. 

Από το «βλέποντας και κάνοντας» πήγαμε στο «δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει». 

Ρωτάμε με μεγάλη και ειλικρινή απορία. Μέσα 6 ώρες ποια ήταν η διαφορά από τις δηλώσεις κ. Πέτσα μέχρι τις δηλώσεις κ. Κικίλια, τι άλλαξε δηλαδή και είχαμε αυτή την απίστευτη εξέλιξη.

Είναι προφανές ότι το lockdown αυτό, καθώς και τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, Σέρρες και άλλες περιοχές, είναι κυβερνητική αποτυχία ξεκάθαρη και εκκωφαντική.

Ταυτόχρονα χρειάζεται να δούμε ότι για 6 μήνες πράγματι δεν ελήφθησαν μέτρα τα οποία να προστατεύουν ουσιαστικά την ελληνική κοινωνία και τη ζωή των πολιτών.

Είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι κανένας τουρίστας δεν πρέπει να έρχεται στην χώρα χωρίς τεστ, χθες το ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Λέγαμε ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις γιατρών και χθες το βράδυ το ανακοίνωσε ο κ.Κικίλιας. 

Σε μια σειρά πολύ κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τα ΜΜΜ δεν έχει υπάρξει καμία διαφορά, επομένως καλά είναι τα λόγια της κυβέρνησης, ότι όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα το κάνουμε, αλλά δεν παύουν να είναι άμοιροι ευθυνών. 

Δεν ακούμε από κανένα κυβερνητικό στέλεχος να μας λέει πως φτάσαμε από τις αρχές Ιουνίου που είχαμε 20 κρούσματα στη χώρα να έχουμε σήμερα περίπου 3000.

Λέει η κυβέρνηση ότι δεν έγινε από τον τουρισμό, δεν έγινε από τα σχολεία, δεν έγινε από τα ΜΜΜ, από τι έγινε τέλος πάντων;

Θέλω να υπογραμμίσω ότι χρειάζεται μια ειδική πρόβλεψη για τη σεισμόπληκτη Σάμο και τις μετακινήσεις εκεί. Είναι ουσιαστικό αίτημα των πολιτών για υπάρξουν εξαιρέσεις στις μετακινήσεις τους.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Η Κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα ξανά στον ιό και πρέπει να την κλείσουμε»Παύλος Χρηστίδης: «Κυβερνητική αποτυχία το lockdown»