Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου Κινήματος Αλλαγής, στον Real FM και στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Το τσεκούρι της τρομοκρατίας θάφτηκε στην πατρίδα μας σχεδόν 20 χρόνια πριν με πρωτοβουλίες και δουλειά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο καλλιεργείται ξανά ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα το οποίο δημιουργεί τεράστια ζητήματα στην κοινωνική ειρήνη και ισορροπία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύθηκε κάνοντας μία πολύ συγκεκριμένη ρύθμιση για τον κ. Κουφοντίνα στα τέλη του 2020. Και οι νόμοι εφαρμόζονται στο Κράτος Δικαίου. Στο Πανεπιστήμιο μάθαμε ότι «ο νόμος είναι σκληρός, αλλά είναι νόμος». Και ζητάμε να εφαρμοστεί.  Υπό αυτή την έννοια δεν ξεχνά κανένας την ποινική και ηθική απαξία των πράξεων του Κουφοντίνα, ο οποίος είναι ένας στυγνός δολοφόνος, ένας αμετανόητος τρομοκράτης.

Επομένως, η θέση μας είναι,  ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο, τον οποίο η ίδια δημιούργησε. Πρέπει να βρει λύση, ώστε να μην μετατραπεί ένας τρομοκράτης σε δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας. Οφείλει να φύγει από ένα επικοινωνιακό παιχνίδι το οποίο γίνεται τις τελευταίες ημέρες για μικροκομματικά οφέλη και με το οποίο επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου, από τα πραγματικά προβλήματα.

Δεν εξυπηρετεί τη Δημοκρατία μας η αντιπαράθεση αυτή που γίνεται με τέτοιο τρόπο. Αντιθέτως, ξυπνά μνήμες, τις οποίες ειδικά οι νεότεροι τις έχουμε συνδέσει,  με ένα παρελθόν που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Και αρκετά με το χθες. Πρέπει να συζητήσουμε για το αύριο.

Αναφερόμενος στις διευκρινίσεις που έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Θοδωρής Δρίτσας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωσή του ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές», ο κ. Χρηστίδης σημείωσε: «είναι ανιστόρητες, προκλητικές και προσβάλλουν με κατάφωρο τρόπο τα θύματα της τρομοκρατίας. Αυτές οι  αντιλήψεις  είναι απότοκο ισχνών μειοψηφιών και προφανώς δεν μας καλύπτουν οι  εξηγήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε με 24 ώρες καθυστέρηση, όπως και η δήθεν ανασκευή της δήλωσης του κ. Δρίτσα» .

Σχετικά με τη διαφαινόμενη αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε: «Ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται πια εκτός ελέγχου. Δυστυχώς, όσα είχε πει η Φώφη Γεννηματά για τα lockdown ακορντεόν, από το Νοέμβρη, δικαιώνονται. Η πολιτική της Κυβέρνησης αποδείχθηκε καταστροφική. Για την υγεία, την οικονομία, τους εργαζόμενους. Δεν φρόντισαν να ενισχύσουν το ΕΣΥ και τώρα τα Νοσοκομεία έφτασαν στα όρια τους. Επιμένουν σε λύσεις -μπαλώματα, την ώρα που έπρεπε να έχουν επιτάξει κρεβάτια ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές, όπως έχουμε ζητήσει. Δεν αρκούν και δεν πείθουν τους πολίτες οι αυτοσχεδιασμοί και τα ημίμετρα. Ο δρόμος για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα είναι μεγάλος και δύσκολος. Με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός θα χρειαστεί μήνες για να ολοκληρωθεί. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Χρειάζεται Εθνικό σχέδιο, αποτελεσματικό, για το οποίο έχουμε καλέσει τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, αλλά εκείνος δεν έρχεται να συζητήσει. Με στοχευμένα μέτρα για την υγεία, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις. Η αποτυχία του δεύτερου lockdown , έφερε ένα τρίτο και τώρα ακούμε με έκπληξη για νέα έξυπνα μέτρα και αναρωτιόμαστε αν τώρα έρχεται η ώρα των έξυπνων μέτρων, τι ήταν όλα τα προηγούμενα μέτρα και πού απέδωσαν; Η ΝΔ άφησε το ΕΣΥ ακάλυπτο, τις μεταφορές των πολιτών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έρμαιο του συνωστισμού, τα σχολεία και το άνοιγμά τους στο κενό, χωρίς σαφή στρατηγική. Επομένως, η κυβέρνηση παρίστανε ότι λάμβανε μέτρα και οι πολίτες βρίσκονται σε μία πολύ δύσκολη ψυχολογική, οικονομική, κοινωνική κατάσταση».

Τέλος, ο κ. Χρηστίδης σχολιάζοντας το θέμα της αγοράς και την ασφυκτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το λιανεμπόριο και η αγορά με τα χρέη των επιχειρήσεων να σωρεύονται σχολίασε ότι, «Είναι απολύτως ρεαλιστικό οι επιχειρηματίες να ζητούν τη διαγραφή χρεών που δεν οφείλεται στους ίδιους. Το κράτος ζήτησε να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους για να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Πραγματικά ελήφθησαν  πολύ σκληρά μέτρα τα οποία όλοι ξέρουμε τι επιπτώσεις έχουν στα χρέη και στο ιδιωτικό και στο δημόσιο χρέος. Στην παρούσα φάση νομίζω ότι η διαγραφή χρεών, που οφείλονται στην πανδημία, όπως ακριβώς το ζητούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μπει στο τραπέζι και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Φώφη Γεννηματά έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον κ. Μητσοτάκη για να συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα πολύ καιρό τώρα. Και πιστεύω ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτήν τη συζήτηση έτσι ώστε να δούμε ένα σχέδιο ουσιαστικό. Όταν ολοκληρωθεί η ανοσία της αγέλης θα έχουμε μπροστά μας εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο κομμάτι της οικονομίας»

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Η "εκδίκηση" της Δημοκρατίας είναι ο σωφρονισμός χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις»Mανώλης Όθωνας: «Λάθη της Κυβέρνησης έδωσαν έρεισμα στους πάντα πρόθυμους εμφανείς και αφανείς υπερασπιστές του τρομοκράτη»