Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο KONTRA NEWS και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγκώνη

Διορισμός κας Ζαρούλια στη Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία δρα εκ των υστέρων και με εντολή πρωθυπουργού, λες και δεν υπάρχει κυβέρνηση και υπεύθυνοι υπουργοί να διοικήσουν. Επιτελικό εφεύρημα και αυτό !
Αδιανόητη η επιλογή της εισόδου στη βουλή αυτών που ο ελληνικός λαός άφησε εκτός και μάλιστα λίγες μέρες πριν την έκδοση της απόφασης της Χρυσής Αυγής. Όλοι θυμόμαστε άλλωστε τις ανεκδιήγητες τοποθετήσεις της κας Ζαρούλια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο κανονισμός της βουλής πρέπει να αλλάξει και να κλείσει τέτοια προβληματικά «παράθυρα» διορισμών. Η ΝΔ είχε τη δυνατότητα να το κάνει χθες, το έκανε άλλωστε χτες και προχτές για άλλα ζητήματα. 

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

Είναι αδιανόητο να συζητάμε για το αν η ΕΕ θα εφαρμόσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας. Αν και τώρα δεν υπάρξουν κυρώσεις προς την Τουρκία με όλα αυτά που έχουν γίνει στον Έβρο και στο Αιγαίο πότε θα υπάρξουν αυτές; Όταν η Τουρκία μας επιτεθεί πολεμικά; Αν η Ευρώπη αποδέχεται τις ευθείες απειλές εναντίον δύο μελών κρατών της, της Ελλάδας και της Κύπρου, πότε επιτέλους θα αντιδράσει; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να υπάρξουν Ευρωπαϊκές αντιδράσεις από την ηγεσία, η οποία μέχρι τώρα λειτουργεί με πολύ αργούς ρυθμούς και μάλιστα απέχει πολύ από τα δικά μας εθνικά συμφέροντα. Η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της συνόδου, καθώς επανειλημμένα έχει υπάρξει ανακόλουθη στα θέματα διαπραγμάτευσης σε σχέση με αυτά που έγιναν. Και μάλιστα το γεγονός ότι η αφετηρία διαπραγμάτευσης, το πρώτο κείμενο προς συμφωνία που παρουσιάστηκε ήταν ένα απαράδεκτο και εναντίων των συμφερόντων της Ελλάδας κείμενο, είναι εν τη γενέσει του προβληματικό για το πως βλέπουν οι εταίροι τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. 
Δεν μπορεί να υπάρχει αποδοχή του ενδεχόμενου ύπαρξης ενός τουρκικού ερευνητικού εκ νέου στα Κυπριακά χωρικά ύδατα και της ενδεχόμενης προκήρυξης navtex από την Τουρκία. Η αντίληψη αυτή είναι ενάντια στην αντίληψη του διεθνούς δίκαιου και του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε τις διμερής σχέσεις. Η Κυπριακή ΑΟΖ είναι αδιαπραγμάτευτη, το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου είναι αδιαπραγμάτευτο. Κατανοούμε ως ένα βαθμό τη λογική των συναινέσεων και των συνθέσεων στην Ευρώπη, αλλά αν κάποιος δεν αντιδρά στην δύναμη των όπλων και στον αποσταθεροποιητικό και αναθεωρητικό ρόλο της Τουρκίας αυτό θα το βρει μπροστά του. 

Τουρκολιβυκό Σύμφωνο 

Η κυβέρνηση πιάστηκε για μία ακόμα φορά στον ύπνο. Το γεγονός ότι ψηφίσαμε τη συμφωνία με την Αίγυπτο επανατοποθετεί τα ζητήματα μας γύρω από τα εθνικά συμφέροντα. Το ότι η διεθνής κοινότητα αποδέχεται το Τουρκολιβυκό Σύμφωνο καθιστά το ζήτημα αυτό ιδιαιτέρως προβληματικό και ανησυχητικό. Είναι μια κακή εξέλιξη. Οφείλουμε εμείς από τη δικιά μας μεριά να δείξουμε καθαρά ποια είναι η πραγματικότητα, διότι αυτό το δήθεν σύμφωνο που έχει υπογράψει η Τουρκία είναι ψευδεπίγραφο, είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο και ως εκ τούτου είναι παράνομο και δεν μπορεί να βρει καμία αναγνώριση σε κανένα επίπεδο

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Την «εθνική στρατηγική» της ΝΔ τη μαθαίνουμε από άρθρα του κου Μητσοτάκη στο διεθνή τύπο, στις σχετικές ανακοινώσεις των Τούρκων αξιωματούχων καθώς και στις ευρύτερες αναφορές στις εφημερίδες. Θα θέλαμε να συμμετάσχουμε στην εθνική στρατηγική, θα ήταν προς όφελος της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Εμείς ως ΚΙΝΑΛ δεν έχουμε καμία ενημέρωση για όλα αυτά, το λέω εμφατικά και καθαρά. Ο κος Μητσοτάκης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την στρατηγική την οποία έχει χαράξει ο ίδιος με το επιτελείο του. Αυτό είναι το ίδιο λάθος που έκανε και ο κος Τσίπρας ενάμιση χρόνο πριν γύρω από την συμφωνία των Πρεσπών. Επιβαλλόταν να υπάρχει και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αλλά και διάλογος στον οποίο σημειολογικά αλλά και ουσιαστικά θα βλέπαμε τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη και θα χαράσσαμε καθαρές εθνικές γραμμές. Η μη υλοποίηση του είναι αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ.

Εμείς πάντως δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα και μία εξωτερική πολιτική η οποία δεν βάζει στο τραπέζι μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν το Ελληνισμό όπως είναι ο «εξισλαμισμός» της Αγίας Σοφίας, τα ζητήματα με τη Χάλκη και τη Μονή της Χώρας, την συνεχή καταπάτηση θρησκευτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων εκεί. Όλα αυτά τα θέματα χρήζουν άμεσης απάντησης και σωστής στρατηγικής. 

Πρέπει να μάθουμε τι έγινε στο Καστελόριζο με το drone και την προσβολή της ελληνικής σημαίας (μπογιές που χύθηκαν πάνω της από το drone). 

Είναι γεγονός ότι όλα τα παραπάνω θέματα προδιαγράφουν μόνο ένταση και δείχνουν έλλειμμα στρατηγικής από την κυβερνητική πλευρά. Είναι εμφανές ότι χρειάζεται αρραγές εθνικό μέτωπο και συνεννόηση πριν είναι πολύ αργά. Το Κίνημα Αλλαγής αυτό έχει επανειλημμένα προτείνει, αλλά η κυβέρνηση ως τώρα αρνείται και κωφεύει συνεχίζοντας τα αλλεπάλληλα λάθη τακτικής. Η ευθύνη για ό,τι θα ακολουθήσει ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Παύλος Χρηστίδης: «Οι απόψεις βουλευτών της Ν.Δ. για "μαθητές φίδια στον κόρφο" είναι ακροδεξιές και πρέπει να πάρει θέση ο κ. Μητσοτάκης»Παναγιώτης Βλάχος: «Τους έφταιγαν οι μαθητές, τώρα τους "φταίνε" οι μετανάστες»