Σε Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Κορωνοϊός

Τα χθεσινά κρούσματα όπως καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ ήταν ένα σοκ για όλους μας 372 ! Τα περισσότερα κρούσματα από το ξέσπασα του ιού και εμείς παρακολουθούμε την κυβέρνηση αμήχανα να αντιμετωπίζει το θέμα σαν να είναι ένα περιστατικό στο οποίο δεν πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία.

Ήταν επιλογή της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα και τον τουρισμό με πολύ συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς τεστ, χωρίς αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς διαδικασίες. Ήταν δικιά της επιλογή να ανοίξει τα σύνορα με τα βαλκάνια και τις χώρες που έσφυζαν από κρούσματα. Ήταν δικιά της επιλογή να χαράξει ένα δρόμο που μας οδήγησε στο να έχουμε εκατοντάδες κρούσματα την ημέρα.

Η Κυβέρνηση αποφασίζει και κρίνεται για τις επιλογές της. Όταν αποφασίζει να πατάει σε δύο βάρκες και να

ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά, θα το πληρώσει η ίδια αυτό και όχι η κοινωνική υγεία, η ειρήνη και η κοινωνική συνοχή, γιατί αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή, κλονίζεται και διακυβεύεται η υγεία των πολιτών και η κοινωνική συνοχή.

Παράδειγμα “θύελλας εν κρανίω” : Η κα. Κεραμέως αρχικά ανακοίνωσε ότι κάθε γονιός θα πρέπει να πληρώνει την μάσκα του παιδιού του. Όταν αντέδρασε σε αυτό το Κίνημα Αλλαγής, μας χαρακτήρισαν κάποιοι από την κυβέρνηση λαϊκιστές . Όταν μετά από 24 ώρες το υιοθέτησε ο κ. Θεοδωρικάκος, σταμάτησαν να μιλάνε.

Τώρα 72 ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και δεν έχει πάει ούτε μια μάσκα στα σχολεία, μας λένε δεν φτάνει το ύφασμα και άλλα ωραία…

Ελπίζουμε να μην υπάρχει φιάσκο την Δευτέρα και να μην υπάρχουν μάσκες. 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που παλεύει και αυτή με ίδια μέσα, και τη στηρίζουμε σθεναρά, προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί. Κάποιοι δήμαρχοι που ήδη έχω έρθει σε επαφή μαζί τους έχουν αγοράσει μάσκες μιας χρήσης με δικά τους έξοδα, για να αντιμετωπίσουν το πιθανό πρόβλημα την Δευτέρα.

Η στήριξη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι παραταξιακό μας διακύβευμα. Είναι διαρκής και εξελικτική. Έχει να κάνει με την χρηματοδότηση προφανώς, και με τις αρμοδιότητες που πρέπει να δώσουμε για να στηρίξει τα ελληνικά σχολεία. Είναι η ώρα της σοβαρότητας και των σωστών αποφάσεων. και προφανώς με την καθαρή απάντηση που πρέπει οι επιστήμονες γύρω από κρίσιμα ζητήματα, γιατί αυτά που έχει κάνει η κυβέρνηση έχουν μπερδέψει τον κόσμο και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να δημιουργήσει ένα αντι-κίνημα σαν αυτό που είδαμε το προηγούμενο διάστημα. 

Η Φώφη Γεννηματά στην πρόσφατη ομιλία της στη Βουλή πρότεινε να διαμορφώσουμε μια δυναμική καμπάνια και για τη χρήση της μάσκας και για τη χρησιμότητα του ασφαλούς εμβολιασμού όταν αυτό εγκριθεί.

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και δείχνουν τα λάθη πολιτικής που εφαρμόζονται από τους κυβερνητικούς ιθύνοντες.

Είμαστε 32 η από τις 47 χώρες στην Ευρώπη και 20 η στην κλίμακα από στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε διενέργεια test για τον κορωνοϊο.

Μόρια

Πόσο καιρό χρειάζεται η ΝΔ να αλλάξει την αποτυχημένη πολιτική του κ. Τσίπρα στο μεταναστευτικό; Έχει περάσει ένας χρόνος, η ΝΔ κατάργησε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, μετά το ξανάφτιαξε.

Αλλάξατε τις δομές ΚΥΤ. άκουσα χθες έναν υπουργό να λέει ότι φταίνε οι πολίτες που δεν έγιναν τα κλειστά κέντρα. Είναι η ίδια τακτική που έλεγαν πριν ότι φταίνε οι πολίτες για τις διακοπές που έκαναν και μετέφεραν το ιό. Αποποίηση ευθυνών, η αγαπημένη τακτική της ΝΔ.

Η μνήμη, λένε, έχει κοντά ποδάρια. Ξεχνάμε γρήγορα συμβάντα του πρόσφατου παρελθόντος, ενέργειες, στάσεις, δηλώσεις, αποφάσεις που μπορεί και να καθορίζουν τη ζωή μας καταλυτικά κάποιες φορές. Πρώτη που έκανε κλειστά κέντρα υποδοχής προσφύγων ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2011 όχι στα νησιά αλλά στην ηπειρωτική χώρα. Στη Μόρια δεν χωρούν πολώσεις φτηνού κομματισμού: από τη μια η ΝΔ βλέπει «πράκτορες και προβοκάτορες» και ο ΣΥΡΙΖΑ ακροδεξιούς… Δεν γίνεται έτσι. Χρειάζεται σχέδιο και σωστή διαχείριση ..οι πολώσεις είναι αυτές που βραχυκύκλωσαν κάθε απόπειρα διαχείρισης του προβλήματος εξαρχής… η Φωτιά δεν εξάγνισε κανένα. Δεν έκαψε τις πολιτικές αίτιες που την προκάλεσαν. Έκαψε λαμαρίνες και κοντέινερ για να φέρει σκηνές και ύπνο στο χώμα και αναταραχή σε όλο το νησί. Αυτό δεν το θέλει κανείς.

Πληκτρολογήστε και πατήστε το enter.

Φώφη Γεννηματά: «Αναρωτιέμαι πόσο χρόνο θέλει ο κ. Μητσοτάκης να αλλάξει την πολιτική του κ. Τσίπρα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό»Παύλος Χρηστίδης: «Η Ν.Δ. κάνει ό,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν κυβέρνηση. Διαπραγματεύεται κρυφά και μόνη της»